Buletele de cascaval sunt un aperitiv tare indragit la noi in tara! Le gasesti mai pe la toate petrecerile traditionale, la cantinele din Bucuresti, ba chiar si prin restaurante :). Desi sunt considerate ca fiind preparat “de pe vremea bunicii”, toata lumea le mai gusta din cand in cand si le apreciaza. Prin urmare, data viitoare cand aveti la masa musafiri nepretentiosi sau dati o petrecere fara cutit si furculita, pregatiti acasa si bulete. O sa le placa tuturor!
Compozitia buletelor poate diferi de la caz la caz si dupa preferintele fiecaruia. Eu le-am facut clasice, dar le-am si umplut.
Ingrediente:
100 g telemea de vaca
100 g cascaval
100 g mozzarella taiata cubulete
100 g faina
1 ou
2 cremvusti sau carnaciori
1 praf sare
1 praf bicarbonat
marar
seminte de susan
200 ml ulei pentru prajit
Din telemea, cascaval, mozzarela, ou si faina amestecata cu sarea si bicarbonatul framantati rapid o compozitie usor lipicioasa dar modelabila. Nu adaugati mai multa faina pentru ca buletele vor avea o crusta prea tare si nu se vor praji corect si nu ne dorim acest lucru.
Impartiti compozitia in doua parti egale. Din prima parte formati bulete simple de marimea unei nuci. In a doua parte de compozitie adaugati mararul tocat. Formati din nou bulete in mijlocul carora puneti cate un cubulet de mozzarella sau cate o feliuta de cabanos.
Intr-o tigaie sau o oala cu fund dublu incingeti uleiul. Prajiti buletele la foc mic ca sa se patrunda incet, pana capata o culoare aurie, in jur de 5-7 minute.
Scoateti buletele pe servetele absorbante de hartie
Iata cum arata si pe dinauntru:
Serviti-le calde sau reci. A doua zi se pot reincalzi cateva secunde la cuptorul cu microunde.
Vaai, ce bune sunt astea. Si eu faceam la copil, dar nu puneam inauntru nimic, si le modelam in forma de pufuleti.
Foaaaaarte bun!
Cat am fost copil, nu prea am mancat bulete de genul acesta. Apoi cand am crescut le-am cautat peste tot si mi-au placut. Intr-un final, m-am decis sa le fac si eu, abia anul trecut 🙂