Bulete de cascaval cu susan

2
1161
Buletele de cascaval sunt un aperitiv tare indragit la noi in tara! Le gasesti mai pe la toate petrecerile traditionale, la cantinele din Bucuresti, ba chiar si prin restaurante :). Desi sunt considerate ca fiind preparat “de pe vremea bunicii”, toata lumea le mai gusta din cand in cand si le apreciaza. Prin urmare, data viitoare cand aveti la masa musafiri nepretentiosi sau dati o petrecere fara cutit si furculita, pregatiti acasa si bulete. O sa le placa tuturor!
Compozitia buletelor poate diferi de la caz la caz si dupa preferintele fiecaruia. Eu le-am facut clasice, dar le-am si umplut.

 

Ingrediente:
100 g telemea de vaca
100 g cascaval
100 g mozzarella taiata cubulete
100 g faina
1 ou
2 cremvusti sau carnaciori
1 praf sare
1 praf bicarbonat
marar
seminte de susan
200 ml ulei pentru prajit
Din telemea, cascaval, mozzarela, ou si faina amestecata cu sarea si bicarbonatul framantati rapid o compozitie usor lipicioasa dar modelabila. Nu adaugati mai multa faina pentru ca buletele vor avea o crusta prea tare si nu se vor praji corect si nu ne dorim acest lucru.
Impartiti compozitia in doua parti egale. Din prima parte formati bulete simple de marimea unei nuci.  In a doua parte de compozitie adaugati mararul tocat.  Formati din nou bulete in mijlocul carora puneti cate un cubulet de mozzarella sau cate o feliuta de cabanos.
Intr-o tigaie sau o oala cu fund dublu incingeti uleiul. Prajiti buletele la foc mic ca sa se patrunda incet, pana capata o culoare aurie, in jur de 5-7 minute.
Scoateti buletele pe servetele absorbante de hartie
Iata cum arata si pe dinauntru:
 Serviti-le calde sau reci. A doua zi se pot reincalzi cateva secunde la cuptorul cu microunde.
Previous articleLemon cookies
Next articlePapanasi cu dulceata de afine si smantana
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

2 COMMENTS

  1. Cat am fost copil, nu prea am mancat bulete de genul acesta. Apoi cand am crescut le-am cautat peste tot si mi-au placut. Intr-un final, m-am decis sa le fac si eu, abia anul trecut 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 3 =