Ice tea

0
360

 

Este bautura ideala intr-o zi torida de vara! Cati dintre noi nu spun ca bea ceai numai atunci cand sunt bolnavi? Ei bine, poate de acum incolo o sa-l bem mai des, pentru ca e racoritor, gustos, si il putem prepara din ce ceaiuri dorim noi. Si ce este cel mai important? nu contine afurisitele alea de E-uri! Eu am optat pentru urmatoarea varianta:
1 litru apa
1 plic ceai negru cu aroma de fructe de padure
 1 plic ceai verde
2 lingurite menta uscata
3 linguri miere
 1 lamaie
Dupa cum spuneam, exista nenumarate variante, daca nu va place menta, puteti inlocui cu iasomie sau altceva mai aromat.
Se fierbe un litru de apa, si se adauga ceaiul verde si ceaiul negru
ceea ce mai vedeti colorat pe acolo, sunt niste floricele care erau amestecate cu ceaiul verde, cred ca era cicoare si inca altceva, dar nu va temeti, gustul este acelasi.
Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, dupa care se strecoara. Se adauga miere dupa gust (in ceaiul racit, nu fierbinte!)
Daca totusi vi se pare ca nu este indeajuns de dulce, puteti adauga 4 cuburi de zahar brun
Se adauga felii de lamaie si gheata, se serveste imediat. De asemenea se poate pune in carafe sau in sticle si se poate depozita la frigider.
Daca vreti mai aromat, puteti pune coji de portocala, bete de scortisoara…etc. Eu l-am lasat asa, caci mi s-a parut indeajuns de bun si gustos.
Previous articleSupa chinezeasca de porumb 玉米汤
Next articlePorc cu morcovi si ceapa 胡萝卜猪片
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − 5 =