Papanasi cu dulceata de afine si smantana

1
1254

 

De cate ori mergem la restaurant, la desert, sotul meu comanda papanasi cu dulceata. Dupa ce am facut aceasta reteta acasa, nu a mai comandat nicaieri in alta parte 🙂
Iata cat de simplu se fac si cat de putine ingrediente ne trebuiesc:
400 g branza dulce de vaci
3 oua
200 g faina
50 g zahar
1 lingurita bicarbonat
zahar vanilat
coaja de lamaie si coaja de portocala
Din toate ingredientele se obtine un aluat potrivit de tare, nu foarte lipicios si se formeaza niste bilute cam de marimea unui ou. Se aplatizeaza si se apasa cu degetul in centrul lor. Apoi se mai formeaza alte bilute mai mici de marimea unei nuci.
Se prajesc in ulei la foc foarte mic
Se monteaza si se orneaza cu smantana din belsug si dulceata de afine.
Previous articleBulete de cascaval cu susan
Next articleOrez stir fry cu legume 炒米饭
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 6 =