Prajitura cu banane

Printre fructele mele preferate se afla si bananele. As fi in stare sa mananc numai banane, daca as putea :)atat de mult imi plac. Asa ca nu se putea sa nu prestez si eu aceasta prajiturica minunata cu banane. Sunt sigura ca aveti reteta si ca ati mai facut. Eu am folosit urmatoarele:

150 g unt
200 g zahar brun
3 oua
4 banane bine coapte
270 g faina
1 plic zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
1/3 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura suc de lamaie
1 praf de sare
pentru ornat ciocolata topita
In primul rand am incins cuptorul la 170 grade Celsius, apoi am amestecat ingredientele uscate, mai putin zaharul,  adica:  faina, sarea , praful de copt, si bicarbonatul, apoi:
untul l-am taiat bucatele

 

 peste el am pus zaharul brun si zaharul vanilat
 le-am mixat bine de tot pana au devenit o crema
  
 apoi am adaugat primul ou, am mixat bine, apoi cel de-al doilea, iar am mixat, apoi al treilea
abia acum am decojit banaele, le-am rupt bucati mai mari
 
 le-am pus in blender si peste el am pus repede sucul de lamaie ca sa nu se oxideze bananele
 
 piureul rezultat l-am turnat peste crema de unt si oua

 

 apoi am turnat amestecul de ingrediente uscate
 compozitia am turnat-o intr-o forma de tort cu diametrul de 25 cm, am dat la cuptor pentru o ora,  dupa testul cu scobitoarea

 

Dupa ce se raceste, putem pudra cu zahar, dar pentru ca la mine s-a crapat un pic, am optat pentru ciocolata topita, ca sa o maschez un pic 🙂
 am lasat-o la frigider 15 minute ca sa se intaresca si ciocolata
sectiune pufoasa
cu miezul usor umed

 

cu gust minunat de banane
 
 data viitoare am sa folosesc aceasta prajiturica pe post de blat, bineinteles pentru tort cu banane 🙂