Tort cu ananas si cirese

8
874
Happy Birthday, sis! La multi ani draga surioara!
Am facut acest tort special pentru sora mea. E un tort facut in mare goana, cu ingrediente gasite prin casa, dar l-am facut pentru ea cu mare drag. L-am ornat cum m-am priceput eu mai bine (adica mai deloc 🙂 caci si un copil de 5 ani ar fi in stare sa orneze un tort mai bine ca mine). Ei bun, acum ca m-am laudat destul, sa va zic si ce ingrediente am folosit si cum l-am facut:
Am facut 2 creme ca sa fie mai special, si in fiecare tip de crema am pus fructe si spre rusinea mea, am cumparat un blat, nu am mai avut timp sa-l fac eu si sa-l coc in casa.
Pentru crema 1 (ingredientele si modul de preparare sunt aceleasi ca la crema de la Tarta cu mure:

 

250 ml lapte
4 galbenusuri de ou
100g zahar tos
1 lingura amidon
1 pliculet zahar vanilat (nu am mai avut o pastaie de vanilie)
3 cuisoare aromate
1 lingurita coaja de potocala
250 ml frisca lichida
-in plus, mi-a mai trebuit o cutie de ananas bucati
Am mixat galbenusurile cu zaharul, coaja de portocala  si zaharul vanilat, intre timp am pus la fiert laptele impreuna cu cele 3 cuisoare aromate
cand a dat in clocot am scos cuiosarele aromate din lapte si am adaugat amestecul de zahar si galbenusuri

 

am lasat sa fiarba pana a prins consistenta unui sos, apoi am adaugat amidonul amestecat cu 3 linguri de lapte. Am obtinut aceasta budinca, pe care am lasat-o la racit.

 

dupa ce s-a racit complet am adaugat si frisca batuta

 

iar peste crema obtinuta am pus cubuletele din compotul de ananas, scurse

 

Pentru crema 2:
250 g mascarpone
200 g iaurt integral
80 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
5 foi gelatina alba
200 g frisca lichida
1 cutie compot de cirese
mai intai am scos samburii de la cirese, le-am taiat pe jumatate si le-am pus la scurs

 

crema mascarpone, iaurtul, zaharul vanilat si zaharul le-am mixat bine

 

foile de gelatina le-am lasat sa se inmoaie, apoi le-am topit si le-am adaugat cremei de mai sus
am mixat frisca si am inglobat totul, apoi am adaugat ciresele
Blatul l-am taiat in 3 si l-am insiropat cu un sirop facut din urmatoarele:
sucul din compotul de ananas
o mica parte din sucul de la compotul de cirese ca sa nu dea culoare rosiatica blatului
1 zahar vanilat
5 linguri de rom (ai casei au zis ca am pus cam mult, dar mie mi-a placut asa mai alcoolic 🙂

 

peste primul blat am pus crema cu bucatile de ananas

 

peste al doilea blat insiropat am pus crema de iaurt cu cirese

 

am pus deasupra si capacul tortului insiropat (acum tortuletul meu era beat de-a binelea :))
dupa ce a stat cateva ore la rece, a venit partea amuzanta: ornatul! Si dupa cum va spuneam, atunci cand vine vorba de ornat am 2 maini stangi, n-am putut decat sa il imbrac in frisca, pe margini sa-i pun fulgi de migdale, iar deasupra sa-i pun niste rozete de frisca spritate si bobite de coacaze.

 

nu va mai zic ca mi-a luat cam o ora si ceva sa-l ornez (spre disperarea sotului! 🙂  ), m-am invartit in jurul lui de ma luase ameteala

 

intre timp venise si seara si nu mai aveam lumina 🙂

 

 

in fine…am ajuns cu bine la destinatie cu tortuletul meu, parerile au fost toate bune, si bineinteles ca m-au banuit ca vreau sa-i imbat cu atata alcool in blatul insiropat, departe de mine acest gand! :). Iata si o feliuta pastrata pentru a doua zi

 

daca inchideti ochii si nu va uitati la detalii, eu zic ca s-ar putea sa va placa gustul, dupa cum spuneam, astea au fost fructele pe care le-am gasit prin casa, bineinteles ca exista nenumarate variante de fructe

 

dar vorba nepotelei mele, cele mai bune sunt bobitele alea rosii 🙂

 

 

Enjoy! Si sa ne traiesti, Mada!
Previous articleCiuperci cu bambus
Next articleTarta cu ciuperci
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

8 COMMENTS

  1. Putin mi-a luat pana am facut cremele, dar la ornat mi-a luat cat ai face 3 torturi! :)Oricum, torturi fac foaaarte rar, tocmai ca sa scap de obsesia ornatului! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + eleven =