Kataifi

28
3038

Cam liniste la mine pe blog, recunosc, dar incerc sa-mi revin :). Nu va duc mult cu vorba, o tai scurt de tot cu un kataif turcesc. Reteta o stie toata lumea, este foarte usor de facut. Am facut acest kataif nu cu taitei de la noi, ci cu taitei gata preparati in cutie direct de la turci :).

Cutia s-a prezentat asa:

Am pregatit un sirop din urmatoarele:

1250 g zahar
1 litru apa
3 pliculete zahar vanilat
2 linguri suc de lamaie
1 lingurita unt
1 lingurita apa flori de portocal
intr-o cratita mai mare am pus zaharul, apa si zaharul vanilat
am pus cratita pe foc si am amestecat continuu avand grija sa se topeasca tot zaharul, am lasat sa fiarba pana am obtinut un sirop mai grosut
dupa care am adaugat untul, sucul de lamaie si apa de flori de portocal
am lasat siropul la temperatura camerei cam o ora (se va raci, dar va fi un pic caldut)
dupa care l-am turnat cu grija peste taiteii din cutie
am lasat asa taiteii sa se imbibe cu acest sirop inca o ora, dupa acest timp, taiteii deja absorbisera tot siropul

 

siropul a fost indeajuns, nici prea mult, nici prea putin, am mai lasat kataif-ul la rece inca 1 ora

 

am batut 200 ml frisca, e frisca, nu e inghetata! 🙂 recipientul e doar de vina :))
si am tocat mai mare o mana de miez de fistic
asta e bucatica de rigoare 🙂

 

si asta e bucatica deja machiata 🙂
merge foarte bine alaturi de un paharut de ceai turcesc

 

 

nu e foarte dulce

 

e chiar racoritor

 

puteti inlocui fisticul cu migdale, nuci sau amestec din toate 🙂

 

 cred ca la fel de bun este si cel facut din taiteii normali
numai ca acesta este mult mai comod
Enjoy!
Previous articleInterviu la Lumea Retetelor
Next articleTurtite chinezesti cu ceapa verde 葱油饼
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

28 COMMENTS

  1. Ce pofta mi-ai facut! Nu am mai mancat de mult kataif, tatal meu ne facea in copilarie si stiu ca il devoram rapid. Ai idee daca se gasesc taitei turcesti la noi? Multumesc

  2. este minunat chiar daca e dulceeee rau.l-am facut si eu dupa reteta lui Florian ultima oara,asteapta sa fie postat:)
    cu taitei normali nu iese la fel,am incercat eu.doar cu fidea virmicelli (parca asa se scrie) obtii acelasi desert.foarte frumos l-ai "machiat"
    pup si o seara minunata!

  3. cred ca am cam o luna-doua…de cind ma tot uit dupa kataifi…mi-i frica sa fac…am vazut pe niste bloguri niste poze care nu prea il prezentau apetisant si tot timpul mi s-a parut ca e as…niste taitei arsi cu frisca…
    al tau arata foarte tare!!…mai ca-mivine sa ma incumet a face si eu…imiplace al tau blog foarte tare…

  4. Delicios acest dulce ,pozele sant foarte apetisante,te rog sa-mi spui de unde ai serviciul de ceai ,de cand ma uit la filmele turcesti am pus ochii pe modelul asta !
    Multumesc !

  5. Lavinia, prima data am vazut kataif la o cofetarie minunata in Brasov, nu mi-am luat atunci si am ramas cu gandul la el multi ani. Dupa aceea, am gustat si eu minunatul desert si mi-a placut tare mult. Taiteii turcesti ii gasesti sigur la kasap turcesc, este unul langa Posta Iancului. Am gasit si acolo taitei din acestia, dar numai ca sunt in tava rotunda. Dar consistenta este aceeasi 🙂

  6. Sarah, mie nu mi-a iesit asa dulce, in Turcia era intr-adevar foarte dulce, dar il serveau fara frisca. Cu fidea vermicelli nu am incercat :). Pup si eu!

  7. Alice, sincera sa fiu, nu am incercat sa fac kataif cu taitei obisnuiti, mereu m-am gandit ca poate nu o sa-mi iasa un blat compact din acei taitei. Ma bucur insa ca am gasit acest gen de blat, m-a scapat de cuptor! 🙂 Te mai astept pe la mine.

  8. Mandala, paharutele de ceai le-am primit tot din Turcia, dar mai demult. Aici in tara nu am vazut nicaieri paharute din astea, dar sincera sa fiu, nici nu m-am uitat prea insistent dupa ele :). Daca vad pe la noi o sa-ti spun.

  9. Cristina, apa de flori de portocal am gasit-o intr-un Carrefour din Bruxelles :). A fost singurul loc unde am gasit-o. La noi in tara nu am gasit nici umbra de acest fel de apa. Cred ca la fel de bine se poate inlocui apa de flori de portocal cu apa de trandafiri, pe asta eu am gasit-o la noi in tara in Ki Life. Daca ai ocazia sa treci pe acolo, ai sa gasesti apa de trandafiri.

  10. Arata foarte bine Andreea,felicitari! Pe langa desert,mi-au atras atentia paharutele tale de ceai.Sunt superbe,imi poti spune de unde le ai,sau daca se gasesc in Romania? Multumesc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten − two =