Cam liniste la mine pe blog, recunosc, dar incerc sa-mi revin :). Nu va duc mult cu vorba, o tai scurt de tot cu un kataif turcesc. Reteta o stie toata lumea, este foarte usor de facut. Am facut acest kataif nu cu taitei de la noi, ci cu taitei gata preparati in cutie direct de la turci :).
Cutia s-a prezentat asa:
Am pregatit un sirop din urmatoarele:
1250 g zahar
1 litru apa
3 pliculete zahar vanilat
2 linguri suc de lamaie
1 lingurita unt
1 lingurita apa flori de portocal
intr-o cratita mai mare am pus zaharul, apa si zaharul vanilat
am pus cratita pe foc si am amestecat continuu avand grija sa se topeasca tot zaharul, am lasat sa fiarba pana am obtinut un sirop mai grosut
dupa care am adaugat untul, sucul de lamaie si apa de flori de portocal
am lasat siropul la temperatura camerei cam o ora (se va raci, dar va fi un pic caldut)
dupa care l-am turnat cu grija peste taiteii din cutie
am lasat asa taiteii sa se imbibe cu acest sirop inca o ora, dupa acest timp, taiteii deja absorbisera tot siropul
siropul a fost indeajuns, nici prea mult, nici prea putin, am mai lasat kataif-ul la rece inca 1 ora
am batut 200 ml frisca, e frisca, nu e inghetata! 🙂 recipientul e doar de vina :))
si am tocat mai mare o mana de miez de fistic
asta e bucatica de rigoare 🙂
si asta e bucatica deja machiata 🙂
merge foarte bine alaturi de un paharut de ceai turcesc
nu e foarte dulce
e chiar racoritor
puteti inlocui fisticul cu migdale, nuci sau amestec din toate 🙂
cred ca la fel de bun este si cel facut din taiteii normali
numai ca acesta este mult mai comod
Enjoy!
Ce pofta mi-ai facut! Nu am mai mancat de mult kataif, tatal meu ne facea in copilarie si stiu ca il devoram rapid. Ai idee daca se gasesc taitei turcesti la noi? Multumesc
este minunat chiar daca e dulceeee rau.l-am facut si eu dupa reteta lui Florian ultima oara,asteapta sa fie postat:)
cu taitei normali nu iese la fel,am incercat eu.doar cu fidea virmicelli (parca asa se scrie) obtii acelasi desert.foarte frumos l-ai "machiat"
pup si o seara minunata!
Arata foarte bine!!!…si cred ca e si grozav la gust!
Super-mega desert, imi place! Puup!
Sa-mi placa???? hmmmm pai sunt in love !!! clar!! ti-au iesit minunat pozele!! te pup Andreea
arata minunat !!!
prezentarea de nota 10 !!!
cred ca am cam o luna-doua…de cind ma tot uit dupa kataifi…mi-i frica sa fac…am vazut pe niste bloguri niste poze care nu prea il prezentau apetisant si tot timpul mi s-a parut ca e as…niste taitei arsi cu frisca…
al tau arata foarte tare!!…mai ca-mivine sa ma incumet a face si eu…imiplace al tau blog foarte tare…
Delicios acest dulce ,pozele sant foarte apetisante,te rog sa-mi spui de unde ai serviciul de ceai ,de cand ma uit la filmele turcesti am pus ochii pe modelul asta !
Multumesc !
Lavinia, prima data am vazut kataif la o cofetarie minunata in Brasov, nu mi-am luat atunci si am ramas cu gandul la el multi ani. Dupa aceea, am gustat si eu minunatul desert si mi-a placut tare mult. Taiteii turcesti ii gasesti sigur la kasap turcesc, este unul langa Posta Iancului. Am gasit si acolo taitei din acestia, dar numai ca sunt in tava rotunda. Dar consistenta este aceeasi 🙂
Sarah, mie nu mi-a iesit asa dulce, in Turcia era intr-adevar foarte dulce, dar il serveau fara frisca. Cu fidea vermicelli nu am incercat :). Pup si eu!
Licuta, iti multumesc, este intr-adevar bun. Apa de flori de portocal ii da o savoare speciala.
Adela, pup si eu. Merita sa ne delectam din cand in cand cu un astfel de desert.
Anto, norocul meu ca nu a fost nevoie de prea multa preparare :), pozele mi se par cam intunecate…:(
Cat, multumesc! Pup! O seara minunata!
Alice, sincera sa fiu, nu am incercat sa fac kataif cu taitei obisnuiti, mereu m-am gandit ca poate nu o sa-mi iasa un blat compact din acei taitei. Ma bucur insa ca am gasit acest gen de blat, m-a scapat de cuptor! 🙂 Te mai astept pe la mine.
Mandala, paharutele de ceai le-am primit tot din Turcia, dar mai demult. Aici in tara nu am vazut nicaieri paharute din astea, dar sincera sa fiu, nici nu m-am uitat prea insistent dupa ele :). Daca vad pe la noi o sa-ti spun.
Andreea, apa de flori de portocal,de unde ai procurat-o ? Am gasit o singura data in Metro sau SelGros dar era expirata.
Multumesc,
Cristina
Superb !
Din pacate la noi nu gasesc taieteii acestia speciali . 🙁
Andrea, multumesc !
Am facut si eu zilele trecute, dar parca nu arata asa de bine ca al tau. Ai facut niste poze grozave!
Cristina, apa de flori de portocal am gasit-o intr-un Carrefour din Bruxelles :). A fost singurul loc unde am gasit-o. La noi in tara nu am gasit nici umbra de acest fel de apa. Cred ca la fel de bine se poate inlocui apa de flori de portocal cu apa de trandafiri, pe asta eu am gasit-o la noi in tara in Ki Life. Daca ai ocazia sa treci pe acolo, ai sa gasesti apa de trandafiri.
Lia, daca-mi dai adresa ta intr-un comentariu pe care, evident nu-l public :), iti trimit cu drag o cutie din asta de taitei. Pup.
Mandala, oricand cu placere! 🙂
Miha, cataiful e bun oricum ar fi el, mare minune a facut cel care l-a inventat! :))
Yammy yammy, cat de bine arata … Musai trebuie bifata 🙂
Arata foarte bine Andreea,felicitari! Pe langa desert,mi-au atras atentia paharutele tale de ceai.Sunt superbe,imi poti spune de unde le ai,sau daca se gasesc in Romania? Multumesc
Multumesc, Anonim! Paharutele de ceai le-am procurat tot din Turcia. Pe la noi prin Romania nu am vazut, dar ar trebui sa se gaseasca si pe la noi.
ce cantitate de taitei ?