Biscotti sarati cu seminte

0
10268
image_pdfimage_print
De vina pentru acesti biscuitei este aceasta punga minune:

 

Intr-o zi, pe cand ma aflam intr-un magazin Bio, am dat peste acest amestec de seminte care m-a incantat foarte tare. Mai exact contine: samburi floarea-soarelui, hrisca prajita, rosii uscate, seminte de canepa prajita, morcov uscat, ceapa uscata, toate in proportii variabile. Initial vroiam sa folosesc acest amestec delicios si crocant la salata, dupa cum ma sfatuia si ambalajul pungutei, insa pe drum m-am hotarat sa fac niste biscuitei, cat se poate de sanatosi, dar care sa fie si buni la gust si crocanti si aspectuosi.

 

 

 

 Am folosit:
300 g faina integrala (care avea si seminte de in)
1 lingurita sare
1/2 lingurita drojdie uscata
4 linguri ulei de masline
1 cescuta amestec de seminte
2 lingurite rozmarin uscat
150 ml apa
(cantitatea de apa variaza, depinde de tipul de faina integrala pe care il aveti, sau daca faceti mix de faina alba si faina integrala)

 

am incins cuptorul la temperatura 200 C.  Am amestecat faina cu sarea si drojdia uscata

 

apoi amestecul de seminte

 

 acele de rozmarin uscat (puteti pune orice alt condiment va iese in cale si va place 🙂  )

 

 am amestecat din nou faina, am facut o gropita in mijlocul ei, dupa care am turnat apa amestecata cu uleiul de masline

 

 am obtinut o biluta de aluat pe care am lasat-o  sa se odihneasca pentru 15 minute

 

 am impartit aluatul in 2 bucati, cam de marimea unei mingi de tenis

 

 

 fiecare mingiuta de aluat am transformat-o intr-un sul lung cam de 20 cm

 

 

 am pus sulurile de aluat intr-o tava acoperita cu hartie de copt

 

 

si le-am dat la cuptor pentru 30 de minute

 

 

 am taiat fiecare sul in feliute

 

 

 si am asezat feliutele din nou in tava

 

 

 in acest moment interiorul este inca moale si foarte umed

 

 reducem temperatura cuptorului la temperatura de165 C, dam feliutele la cuptor din nou pentru circa 40-50 de minute, avand grija sa le intoarcem pe cealalta parte din 15 in 15 minute pentru a se coace bine pe ambele parti.

 

 

Biscuiteii trebuie sa se usuce bine, si sa se intareasca considerabil.
ii lasam sa se raceasca complet

 

dupa care ne putem apuca de rontzait 🙂
ii putem rontzai fara cea mai mica vina

 

 

sunt sanatosi

 

tare gustosi

 

si satiosi

 

ii putem servi alaturi de un iaurt

 

sau chiar in loc de crutoane la supe! 🙂

 

Enjoy!

 

Previous articlePainica cu ceapa verde 芝麻葱油大饼
Next articleTelina, caju, morcovi stir fry
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!