De vina pentru acesti biscuitei este aceasta punga minune:
Intr-o zi, pe cand ma aflam intr-un magazin Bio, am dat peste acest amestec de seminte care m-a incantat foarte tare. Mai exact contine: samburi floarea-soarelui, hrisca prajita, rosii uscate, seminte de canepa prajita, morcov uscat, ceapa uscata, toate in proportii variabile. Initial vroiam sa folosesc acest amestec delicios si crocant la salata, dupa cum ma sfatuia si ambalajul pungutei, insa pe drum m-am hotarat sa fac niste biscuitei, cat se poate de sanatosi, dar care sa fie si buni la gust si crocanti si aspectuosi.
Am folosit:
300 g faina integrala (care avea si seminte de in)
1 lingurita sare
1/2 lingurita drojdie uscata
4 linguri ulei de masline
1 cescuta amestec de seminte
2 lingurite rozmarin uscat
150 ml apa
(cantitatea de apa variaza, depinde de tipul de faina integrala pe care il aveti, sau daca faceti mix de faina alba si faina integrala)
am incins cuptorul la temperatura 200 C. Am amestecat faina cu sarea si drojdia uscata
apoi amestecul de seminte
acele de rozmarin uscat (puteti pune orice alt condiment va iese in cale si va place 🙂 )
am amestecat din nou faina, am facut o gropita in mijlocul ei, dupa care am turnat apa amestecata cu uleiul de masline
am obtinut o biluta de aluat pe care am lasat-o sa se odihneasca pentru 15 minute
am impartit aluatul in 2 bucati, cam de marimea unei mingi de tenis
fiecare mingiuta de aluat am transformat-o intr-un sul lung cam de 20 cm
am pus sulurile de aluat intr-o tava acoperita cu hartie de copt
si le-am dat la cuptor pentru 30 de minute
am taiat fiecare sul in feliute
si am asezat feliutele din nou in tava
in acest moment interiorul este inca moale si foarte umed
reducem temperatura cuptorului la temperatura de165 C, dam feliutele la cuptor din nou pentru circa 40-50 de minute, avand grija sa le intoarcem pe cealalta parte din 15 in 15 minute pentru a se coace bine pe ambele parti.
Biscuiteii trebuie sa se usuce bine, si sa se intareasca considerabil.
ii lasam sa se raceasca complet
dupa care ne putem apuca de rontzait 🙂
ii putem rontzai fara cea mai mica vina
sunt sanatosi
tare gustosi
si satiosi
ii putem servi alaturi de un iaurt
sau chiar in loc de crutoane la supe! 🙂
Enjoy!
Pare tare bun!
Deja mi-e pofta!
Trebuie sa incerc si eu asa minunatie!
Eu ii asociez, in acest moment, alaturi de feliute de rosii. Pe post de bruschette…
de cautat amestecul de seminte si legume !biscotti au iesit super!
Felicitari, arata excelent!
Tare buni sunt!!!Imi plac mult!Pup!
oh iubesc mancarea chinezeasca. la naiba, ma duc sa cumpar seminte si ma apuc de reteta. 🙂
Ce bine le-ar sta la mine in bucatarie pentru mic dejun 🙂 foarte apetisanti!
Au iesit minunat.O zi buna sa ai.Daca-ti face placere poate ma vizitezi si tu,doresc si eu sa-mi fac prieteni in blogsfera.Multumesc.
Si eu am fcaut biscotti , dar dulci 🙂 ….ce punguta minune ai gasit !!! ..vreau si eu !!!! … o sa caut si eu la magazinele bio de la noi , poate gasesc ;)….. cred ca eu fost fff buni , inca nu ma facut sarati , dar cu siguranta voi face !!
La multi ani, sanatate si fericire !
oh, ce bine arata si ce delicios suna! musai trebuie incercati! te pup si te imbratisez cu drag! :*
MM sa stii ca sunt tare buni! Mie mi-au placut la nebunie! O sa-i mai fac o data saptamana aceasta!
Fancy Cake…oooo ce idee buna! Data viitoare sa stii ca asa am sa-i servesc! Multumesc pentru idee!
Pansy, am gasit acest amestec la magazinul Bio acela mare de pe Fainari, spre Mosilor. Sper ca stii despre care vorbes ca nu stiu sa explic prea bine 🙂
Irina, multumesc! Sa stii ca am facut cornurile tale Ferrari si au iesit superbe! Multumesc inca o data pentru reteta!
Draga Andreea, am o rugaminte la tine, mai ciudata:) Am citit aici despre cornuri Ferrari si am cautat pe blogul Irinei, din pacate l a desfiintat (mare pacat) si nu gasesc aceasta reteta. Sunt foarte curioasa despre ce este vorba:) Ai spus ca tu le ai facut. Poti sa mi dai si mie reteta?
Eu sunt inebunita dupa seminte si fac mereu paine cu ele dar n am ajuns nici astazi sa cumpar acea punguta cu minuni desi stau prin zona:) Dar promit solemn sa trec pe acolo cat de curand sa vad daca mai gasesc. Te pup cu drag si ti multumesc pentru retetele tale deosebite si ti doresc un an nou fericit si implinit:)
Diana
Eu inca mai astept raspuns:)
Diana, iti multumesc tare mult pentru mesaje si pentru urari! 🙂 Nu te-am uitat cu raspunsul, dar am incercat sa gasesc reteta printr-un folder pe unde o salvasem si nu am mai gasit-o. Din cate imi aduc aminte, Irina le numea cornuri Ferrari pentru ca se faceau foarte rapid, adica nu necesitau dospire si nici prea multa munca. Din cate imi aduc aminte, aveau in compozitie faina, unt, iaurt, praf de copt si gem de fructe. Le-am facut o singura data, dupa aceea am uitat sa le mai fac :). Insa nu mai stiu sa-ti spun exact cantitatile. Din ce am mai cautat pe net, cred ca aceste cornuri semanau mult cu reteta Laurei Adamache, o gasesti aici: http://www.lauraadamache.ro/2009/07/cornulete-fragede-cu-iaurt.html. Sper ca te-am putut ajuta un pic. Pup!
Licuta, ma bucur ca iti plac. Sper sa-i incerci si tu.
Mihaela, fac oricand schimb de biscotti d-astia de la mine cu niste fursecuri d-alea superbe de la tine. Ca vad ca ai facut o droaiede feluri! 🙂 Pup!
FoodEpix, ma bucur ca iti place mancarea chinezeasca! 🙂 Acesti biscotti nu sunt chinezesti, nici italienesti nu cred ca sunt. Sunt ceva..asa…inventati sub impulsul momentului! 🙂
Dia, iti multumesc pentru vizita! Bine ai venit in blogosfera romaneasca! Cu siguranta am sa te vizitez cat se poate de des. Pup cu drag!
Cat, e prima data cand fac si eu biscotti sarati. Ce sa zic, cred ca am nimerit-o bine 🙂 Sper sa gasesti si tu in magazine amestec d-asta. Mie mi-a placut mult!
Sandrina Sanda, iti multumesc! Pup cu drag!
Emily, neaparat trebuie incercati! Eu o sa-i mai fac o data caci mi-au placut tare mult! Pup si eu!