Biscotti sarati cu seminte

25
10059
image_pdfimage_print
De vina pentru acesti biscuitei este aceasta punga minune:

 

Intr-o zi, pe cand ma aflam intr-un magazin Bio, am dat peste acest amestec de seminte care m-a incantat foarte tare. Mai exact contine: samburi floarea-soarelui, hrisca prajita, rosii uscate, seminte de canepa prajita, morcov uscat, ceapa uscata, toate in proportii variabile. Initial vroiam sa folosesc acest amestec delicios si crocant la salata, dupa cum ma sfatuia si ambalajul pungutei, insa pe drum m-am hotarat sa fac niste biscuitei, cat se poate de sanatosi, dar care sa fie si buni la gust si crocanti si aspectuosi.

 

 

 

 Am folosit:
300 g faina integrala (care avea si seminte de in)
1 lingurita sare
1/2 lingurita drojdie uscata
4 linguri ulei de masline
1 cescuta amestec de seminte
2 lingurite rozmarin uscat
150 ml apa
(cantitatea de apa variaza, depinde de tipul de faina integrala pe care il aveti, sau daca faceti mix de faina alba si faina integrala)

 

am incins cuptorul la temperatura 200 C.  Am amestecat faina cu sarea si drojdia uscata

 

apoi amestecul de seminte

 

 acele de rozmarin uscat (puteti pune orice alt condiment va iese in cale si va place 🙂  )

 

 am amestecat din nou faina, am facut o gropita in mijlocul ei, dupa care am turnat apa amestecata cu uleiul de masline

 

 am obtinut o biluta de aluat pe care am lasat-o  sa se odihneasca pentru 15 minute

 

 am impartit aluatul in 2 bucati, cam de marimea unei mingi de tenis

 

 

 fiecare mingiuta de aluat am transformat-o intr-un sul lung cam de 20 cm

 

 

 am pus sulurile de aluat intr-o tava acoperita cu hartie de copt

 

 

si le-am dat la cuptor pentru 30 de minute

 

 

 am taiat fiecare sul in feliute

 

 

 si am asezat feliutele din nou in tava

 

 

 in acest moment interiorul este inca moale si foarte umed

 

 reducem temperatura cuptorului la temperatura de165 C, dam feliutele la cuptor din nou pentru circa 40-50 de minute, avand grija sa le intoarcem pe cealalta parte din 15 in 15 minute pentru a se coace bine pe ambele parti.

 

 

Biscuiteii trebuie sa se usuce bine, si sa se intareasca considerabil.
ii lasam sa se raceasca complet

 

dupa care ne putem apuca de rontzait 🙂
ii putem rontzai fara cea mai mica vina

 

 

sunt sanatosi

 

tare gustosi

 

si satiosi

 

ii putem servi alaturi de un iaurt

 

sau chiar in loc de crutoane la supe! 🙂

 

Enjoy!

 

Previous articlePainica cu ceapa verde 芝麻葱油大饼
Next articleTelina, caju, morcovi stir fry
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

25 COMMENTS

  1. Si eu am fcaut biscotti , dar dulci 🙂 ….ce punguta minune ai gasit !!! ..vreau si eu !!!! … o sa caut si eu la magazinele bio de la noi , poate gasesc ;)….. cred ca eu fost fff buni , inca nu ma facut sarati , dar cu siguranta voi face !!

  2. Pansy, am gasit acest amestec la magazinul Bio acela mare de pe Fainari, spre Mosilor. Sper ca stii despre care vorbes ca nu stiu sa explic prea bine 🙂

    • Draga Andreea, am o rugaminte la tine, mai ciudata:) Am citit aici despre cornuri Ferrari si am cautat pe blogul Irinei, din pacate l a desfiintat (mare pacat) si nu gasesc aceasta reteta. Sunt foarte curioasa despre ce este vorba:) Ai spus ca tu le ai facut. Poti sa mi dai si mie reteta?
      Eu sunt inebunita dupa seminte si fac mereu paine cu ele dar n am ajuns nici astazi sa cumpar acea punguta cu minuni desi stau prin zona:) Dar promit solemn sa trec pe acolo cat de curand sa vad daca mai gasesc. Te pup cu drag si ti multumesc pentru retetele tale deosebite si ti doresc un an nou fericit si implinit:)
      Diana

    • Diana, iti multumesc tare mult pentru mesaje si pentru urari! 🙂 Nu te-am uitat cu raspunsul, dar am incercat sa gasesc reteta printr-un folder pe unde o salvasem si nu am mai gasit-o. Din cate imi aduc aminte, Irina le numea cornuri Ferrari pentru ca se faceau foarte rapid, adica nu necesitau dospire si nici prea multa munca. Din cate imi aduc aminte, aveau in compozitie faina, unt, iaurt, praf de copt si gem de fructe. Le-am facut o singura data, dupa aceea am uitat sa le mai fac :). Insa nu mai stiu sa-ti spun exact cantitatile. Din ce am mai cautat pe net, cred ca aceste cornuri semanau mult cu reteta Laurei Adamache, o gasesti aici: http://www.lauraadamache.ro/2009/07/cornulete-fragede-cu-iaurt.html. Sper ca te-am putut ajuta un pic. Pup!

  3. FoodEpix, ma bucur ca iti place mancarea chinezeasca! 🙂 Acesti biscotti nu sunt chinezesti, nici italienesti nu cred ca sunt. Sunt ceva..asa…inventati sub impulsul momentului! 🙂

  4. Cat, e prima data cand fac si eu biscotti sarati. Ce sa zic, cred ca am nimerit-o bine 🙂 Sper sa gasesti si tu in magazine amestec d-asta. Mie mi-a placut mult!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here