Tort cu ceai matcha si fructe tropicale

0
5550
image_pdfimage_print
Daca sunteti mai traditionali si nu v-ati dorit sa sarbatoriti Valentine’s Day cel american si vreti totusi sa o faceti pe stil romanesc de Dragobete, poate vreti totusi sa pregatiti si ceva dulce si deosebit cu care sa va rasfatati partenerul/partenera :). Va propun pentru astazi un tort delicios cu ceai matcha si fructe tropicale. Despre ceaiul matcha am mai vorbit eu in postarile mele, gasiti o reteta de fursecuri cu ceai matcha AICI, un cheesecake cu ceai matcha si lamaie AICI , sau inventia mea de supa de ceai matcha cu inghetata de fasole rosie AICI :).
In acest tortulet am optat pentru un blat cu ceai matcha pentru un gust deosebit si pentru culoarea sa naturala si de-a dreptul fantastica! Ceaiul matcha, produsul numarul 1 in Japonia are nenumarate beneficii si este iubit de catre japonezi si nu numai.
Peste acest blat minunat puteti pune ce fructe doriti voi, dar pentru ca matcha este exotic, eu am ales fructele tropicale din compot de la Sun Food! Nici nu va pot spune cat de mult imi plac aceste fructe din compot! Stiti drajeurile acelea la cutie cu tot felul de arome si culori? Gusti dintr-una ca sa vezi ce aroma are si apoi treci la urmatoarea si iar la urmatoarea…pana te trezesti ca s-a terminat toata cutia! :)). Asa si cu fructele astea! :).
Ingrediente:
pentru blat cu diametrul de 20 cm
2 oua intregi
120 g zahar
3 linguri lapte
120 g faina
1/3 lingurita praf de copt
2 lingurite ceai matcha
2 lingurite zahar vanilat
1 praf sare
Pentru topping:
250 ml frisca lichida 35% grasime
50 g zahar
1 lingurita zahar vanilat

 

Pentru inceput incingem cuptorul la 180 grade Celsius.
 In bolul unui mixer punem ouale intregi impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si mixam totul bine pana ce ouale incep si se albesc, iar compozitia isi tripleaza volumul.

 

Intr-un vas amestecam faina impreuna cu ceaiul matcha, sarea si praful de copt

 

Cernem o jumatate din amestecul de faina deasupra compozitiei de oua

 

si amestecam totul usor cu o spatula pana ce se incorporeaza, alternam cu laptele, apoi cernem restul de amestec de faina si amestecam din nou.

 

 

Turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 20 cm unsa cu unt si tapetata cu faina. Dam blatul la cuptorul incins pentru 20-25 minute pana ce blatul este copt. Facem testul scobitorii: introducem o scobitoare in centrul blatului, daca aceasta iese curata fara urme de blat, atunci blatul este copt.
Lasam blatul in forma de copt sa se racoreasca usor timp de 5 minute dupa care il scoatem din forma si il asezam pe un gratar de bucatarie sa se raceasca complet.
Blatul meu a crescut destul de mult, asa ca eu am taiat o parte din el. Mi-am dorit un blat nu foarte inalt, simplu, pe care sa asez frisca si fructe. Voi puteti sa il taiati in doua parti si sa il umpleti dupa dorinta.

 

Desfacem conserva de fructe tropicale, scurgem bine de tot fructele, le taiem cubulete mai mici daca dorim.

 

Cu ajutorul unei pensule insiropam blatul cu sucul de compot
Pregatim frisca: intr-un bol turnam frisca lichida impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si mixam totul bine pana ce obtinem o compozitie pufoasa.
Punem frisca intr-un poche cu dui zimtat si spritam rozete de frisca pe deasupra blatului insiropat.

 

Pe deasupra punem fructele tropicale pregatite anterior.

 

Optional, puteti pune si niste zmeura sau alte fructe rosii, frunze proaspete de menta sau de lamaita.

 

Dam tortul la frigider pana in momentul servirii

 

 

Desi, la o prima vedere pare un banal tort, iar blatul nu dezvaluie inca adevaratul secret…:)

 

 

 Atunci cand taiati prima felie, culoarea verde a blatului va va surprinde 🙂

 

 

Este un tort usor, delicat si delicios! Incercati-l!
Sa fiti iubiti!
Previous articleSalata picanta de taitei cu alune
Next articleBiscuiti cu zmeura, apa de trandafiri si ciocolata alba
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here