Melci cu crema de vanilie
Melci cu crema de vanilie sunt cei mai deliciosi melci pe care i-ati putea gusta vreodata! Sunt crocanti la exterior, super cremosi la interior, parfumati si aromati de la gustul de vanilie! Merg perfect alaturi de o ceasca de cafea sau de ceai!
Acum ceva timp am primit o provocare interesanta de la Morarita sa testez produsele lor si am ales foile de placinta. Sunt foarte subtiri si fragede, asa ca se potrivesc bine pentru melci cu crema de vanilie.
Iubesc deserturile cu crema de vanilie, consider ca se potrivesc foarte bine mai ales vara in tarte sau inghetata. Puteti inlocui cu succes crema de vanilie cu panna cotta de vanilie. Pe blog mai puteti gasi o reteta de mini tarte cu crema de vanilie si zmeura.
Ingrediente:
- 1 pachet foi placinta Morarita 400 g
- 200 g unt 82% grasime
- 700 ml lapte 3,5% grasime
- 150 g zahar
- 60 g gris
- 2 oua
- coaja de la 1 lamaie
- 3 linguri zahar vanilat sau 2 lingurite extract de vanilie
- zahar pudra
Pentru inceput preparati crema de vanilie: turnati laptele intr-o oala, puneti vasul pe foc si lasati laptele sa se incalzeasca. Separat, intr-un castron amestecati zaharul, grisul si ouale pana ce se combina toate. Turnati in fir subtire laptele in castron amestecand incontinuu. Turnati toata compozitia obtinuta in oala in care a fiert laptele si dati pe foc mic spre mediu, amestecand incontinuu. Fierbeti compozitia pana ce devine groasa ca o budinca. Adaugati vanilia si coaja de lamaie. Dupa ce se raceste se va ingrosa si mai mult. Dati compozitia la o parte si lasati sa se raceasca complet.
Intre timp incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Pregatiti foile de placinta. Daca aveti foi de placinta congelate, atunci scoateti-le din congelator cu o zi inainte si lasati-le sa se dezghete incet la frigider. Daca aveti foi proaspete, atunci le puteti folosi imediat. Odata desfacute din ambalaj, vor incepe sa se usuce destul de repede, asa ca pregatiti un prosop usor umed cu care sa le acoperiti.
Intr-un ibric topiti untul Desfaceti ambalajul de foi de placinta, luati o prima foaie de placinta si cu ajutorul unei pensule ungeti-o rapid cu unt topit. Puneti prosopul umed peste celelalte foi desfacute astfel incat sa nu se usuce. Luati o a doua foaie de placinta si ungeti-o si pe aceasta cu unt topit, suprapuneti peste prima foaie. Luati patru linguri din crema de vanilie racita complet si puneti un strat pe latura mai lunga a foilor de placinta. Rulati partea mai lunga obtinand un sul.
Incepeti si rulati sulul de foi intr-o spirala sau forma de melc. Continuati operatiunea si cu celalalte foi de placinta pana ati terminat crema de vanilie. Puneti melcii intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Dati tava la cuptorul incins pentru 25-30 de minute pana ce melcii sunt rumeniti si capata o culoare aurie. Cat sunt fierbinti, presarati cu zahar pudra.
Se pot consuma usor calzi sau cel mai bine reci.
Sunt deliciosi!