Sirop de soc

0
11113
image_pdfimage_print

Sirop de soc este unul dintre siropurile mele preferate! Atat de bun si de parfumat iese incat nu ma satur de el nicicand!

In general nu prea beau siropuri de plante sau de fructe combinate cu apa pentru ca mi se par prea dulci. In plus, cand este vorba despre fructe, prefer sa le mananc ca atare sau intr-o prajitura. Insa cum socul este o planta care se gaseste pentru o scurta perioada de timp, am hotarat sa fac sirop de soc pentru a-i pastra aroma cat mai mult timp in frigider.

Sirop de soc

In copilarie bunica ne facea mereu socata. Cand am crescut am tot facut si eu acasa socata, dar trebuia sa o bem destul de repede caci apoi isi modifica gustul. Dupa ce am inceput sa fac in casa sirop de soc am putut sa ma bucur de aroma lui pe parcursul intregului an!

Tot din siropul de soc mai fac si alte deserturi delicioase pe care urmeaza sa le postez aici, precum inghetata cu soc si miere.

  • Ingrediente:
  • 50 flori proaspete de soc
  • 700 g zahar
  • 1 litru apa plata
  • 3 lamai bio netratate

Pentru inceput, asigurati-va ca florile de soc sunt culese din zone nepoluate si provin din surse sigure. Curatati florile de eventualele impuritati sau gandacei. Treceti florile de soc printr-un jet de apa, lasati-le deoparte.

Intr-o cratita incapatoare puneti apa si zaharul si amestecati pentru a dizolva zaharul mai repede. Puneti cratita pe foc si fierbeti amestecand din cand in cand pana ce zaharul este complet dizolvat. Dati cratita deoparte si lasati amestecul sa se raceasca pana ce ajunge la o temperatura suportabila la deget.

Sirop de soc

Intre timp spalati bine lamaile si radeti coaja lor pe razatoarea mica si stoarceti sucul.

In cratita cu apa si zahar diluat adaugati coaja de lamaie si sucul de lamaie, amestecati bine. Adaugati florile de soc si presati-le in lichid cu ajutorul unei spatule.

Acoperiti oala cu un capc si dati la frigider pentru 2-3 zile. O data pe zi verificati siropul amestecand din cand in cand in el.

In functie de cat doriti siropul de aromat, il puteti lasa in cratita si a treia zi.

Strecurati siropul intr-un vas trecandu-l printr-o strecuratoare fina sau prin tifon. Turnati siropul de soc in sticle pe care le etansati cu dop. Pastrati siropul de soc la frigider pana in momentul servirii.

Sirop de soc

La momentul servirii preparati siropul cu apa plata sau apa minerala, alaturi de felii de lamaie si frunze de menta.

Nu uitati ca puteti folosi siropul de soc si la alte tipuri de bauturi, la deserturi sau la minunatul cocktail Hugo, cel cu sirop de soc si prosecco!

Enjoy!

Previous articleRulada cu capsune
Next articleInghetata cu soc si miere
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!