Paste cu portocale si pesto
Paste cu portocale si pesto sunt o combinatie surprinzatoare cu arome delicioase de portocala, busuioc, alune de padure si menta.
Vara aceasta descoperim gusturi elementare prin combinatii surprinzatoare! Cu ocazia lansarii celei mai noi proiectii Disney si Pixar, pe nume Elementar, prietenii de la Baneasa m-au provocat sa creez un fel de mancare surprinzator!
Am ales pastele spaghetti pe care le-am combinat cu un sos delicios de portocale si pesto cu busuioc, menta si patrunjel. Au iesit atat de bune, fresh si cu note citrice. Cu siguranta le voi repeta! Inainte de toate, sa nu uit sa va las si voua reteta.
Pe blog mai gasiti si alte retete de paste precum: Paste la cuptor cu rosii si mozzarella, paste integrale cu legume, paste cu sos ragu.
Nu uitati ca ma puteti gasi si pe Instagram pentru alte retete si Stories dragute :).
- Ingrediente:
- 200 g paste spaghetti Baneasa
- 1 portocala (coaja si sucul)
- 50 g alune de padure prajite
- 1 mana busuioc proaspat
- 1 mana patrunjel proaspat
- 15 frunze menta proaspata
- 1 catel usturoi
- 50 g parmesan ras
- 50 ml ulei de masline
- Sare
- Piper proaspat macinat
Puneti o oala mare cu apa la fiert impreuna cu 1 lingura de sare. Cand apa a dat in clocot, adaugati pastele si lasati-le sa fiarba pana devin al dente.
Intre timp, pregatiti sosul de pesto cu portocale: In vasul unui blender adaugati alunele de padure, busuiocul, patrunjelul, menta, usturoiul si parmezanul ras. Radeti coaja de portocala si stoarceti sucul de portocala.
Porniti blenderul si blendati totul pana obtineti o pasta fina.
Acest pas va dura putin mai mult, deoarece alunele de padure sunt mai tari si dureaza mai mult pana se paseaza bine.
Cand pastele sunt fierte al dente, scoateti-le din oala intr-un castron, pastrati o cana din apa in care au fiert.
Cu blenderul pornit turnati in fir subtire uleiul de masline, dupa care turnati treptat din apa in care au fiert pastele. Blendati totul bine pana obtineti o pasta fina.
Turnati pesto peste pastele fierte si amestecati bine. Daca simtiti ca pastele sunt mai uscate, puteti sa mai adaugati putina din care au fiert pastele.
Amestecati pesto cu paste pana ce toate sunt bine incorporate si sunt acoperite de un sos cremos.
Asezati pastele in farfurie, radeti inca putin parmezan pe deasupra, garnisiti cu coaja rasa de portocala si busuioc proaspat.
Nu va temeti sa combinati mancarurile cu fructe, mai ales citrice, caci acestea dau un gust minunat si surprinzator!
Nu uitati sa mergeti sa vedeti proiectia Elementar impreuna cu cei mici!
Enjoy!