Pilaf cu pui la cuptor

Pilaf cu pui

Pilaf cu pui la cuptor cu orez pufos, pui de tara si supa gustoasa. Pentru un gust si mai bun, pilaful este copt la cuptor, iar puiul devine fraged si crocant cu o crusta aurie delicioasa!

Cand multi aud de pilaf cu pui se gandesc la o mancare fada, fara gust si fara culoare, asa cam ca mancarea de spital 😊. Poate si pentru ca multa lume asociaza orezul alb fiert cu mancarea pentru bolnavi.

Eu una am indragit mereu pilaful cu pui pentru ca mereu a fost gatit corect si mereu a avut o culoare frumoasa si un gust minunat tocmai pentru ca a fost gatit la cuptor.

Nu de multe ori am vazut mancaruri de pilaf cu un orez foarte fiert si foarte cleios, ceea ce nu mi s-a parut deloc apetisant. Daca e sa ma intrebati pe mine, pilaful de orez trebuie sa fie pufos si gustos, nu foarte gras si sa nu aiba culoare alba 😊.

De-a lungul timpului am gatit pilaful si cu orez cu bob lung, sau cu bob rotund. De data aceasta am fost curioasa sa incerc orezul Arborio de la Baneasa. Desi orezul Arborio este renumit pentru felurile de mancare de tip risotto, sa stiti ca si la pilaf s-a comportat foarte bine. A iesit un pilaf cu bobul carnos si pufos.

Pe blog mai gasiti si alte retete cu orez precum orez prajit chinezesc, budinca de orez sau orez cu lapte.

Nu uitati ca ma puteti gasi si pe Instagram pentru alte retete si Stories dragute :).

  • Ingrediente:
  • 250 g orez Arborio Baneasa
  • ½ pui de tara (sau doar pulpe de pui)
  • 2 litri apa
  • 1 lingura legume deshidratate
  • 1 foaie dafin
  • 10 boabe piper
  • 2 lingurite sare
  • Patrunjel proaspat

Pentru inceput, pregatiti supa de pui: umpleti o oala cu 2 litri de apa rece, taiati puiul in bucati potrivite, puneti bucatile in apa rece. Dati oala pe foc pana ce incepe sa clocoteasca.

Reduceti focul la minim, indepartati de cate ori este nevoie spuma formata la suprafata. Lasati supa sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 40-50 de minute (sau cat este nevoie pentru ca  puiul sa fie bine patruns).

Pregatiti orezul: Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Puneti orezul arborio intr-o oala impreuna cu 200 ml apa rece. Puneti oala pe foc si amestecati usor. Lasati sa fiarba la foc mic pana ce orezul a absorbit toata apa.

Transferati orezul intr-un vas termorezistent. Peste orez adaugati legumele deshidratate, foaia de dafin, piperul boabe si sarea. Amestecati totul bine si lasati deoparte.

(Daca nu aveti legume deshidratate, puteti toca bucati mici 1 morcov mediu, o bucata mica de telina, 1 bucata mica de pastarnac).

Scoateti bucatile de pui din supa, asezati-le peste orez. Pe deasupra turnati 2-3 polonice de supa.

Dati vasul la cuptorul incins pentru 20 de minute. Scoateti vasul de la cuptor, mai adaugati inca 2-3 polonice de supa si dati din nou la cuptor pentru inca 20 de minute.

Daca doriti un pilaf mai moale si mai pufos, mai puteti adauga inca 1-2 polonice de supa dupa cele 40 de minute la cuptor. Mie imi place ca pilaful sa fie moale si pufos pe dedesubt, iar pe deasupra sa prinda o crusta usor crocanta.

Puiul este bine patruns deoarece a fost fiert in prealabil, insa este si usor prajit dupa coacerea la cuptor. Capata o culoare aurie superba, este fraged la interior dar si crocant la exterior.

Faptul ca orezul s-a gatit incet la cuptor, a facut ca pilaful sa nu devina cleios, ci sa se pastreze moale si pufos.

La final presarati patrunjel proaspat. Noua ne place sa il mancam alaturi de castraveciori murati sau gogosari in otet.

Incercati sa pregatiti pilaf cu pui asa si o sa va placa tare mult!

Enjoy!




Vafe belgiene

Vafe belgiene

Vafe belgiene cu aluat dospit, pufoase, cu zahar crocant, foarte aromate. Usor crocante la exterior, moi si pufoase la interior.

Prima data cand am mancat acest tip de vafe a fost exact in Belgia. Imi aduc aminte si acum cozile acelea interminabile la care stateai ca sa prinzi o portie de vafe dulci si aromate. Mi-au placut din prima clipa pentru ca erau calde, iar afara era frig si am simtit ca ma incalzesc instant 😊. Multi dintre cei care stateau la coada cereau aceste vafe si cu topping-uri de ciocolata, frisca si capsune sau alte sosuri.

Mult timp nu am putut sa pregatesc aceste vafe belgiene acasa pentru ca imi lipsea zaharul perlat si nici nu stiam unde sa il gasesc. Acum se gaseste si la noi in magazine sau online pe site-uril cu produse pentru cofetarie si patiserie.

Si totusi, daca nu aveti acest tip de zahar, puteti sa folositi niste cuburi de zahar alb pe care sa le spargeti in bucati mai mari. Zaharul perlat isi pastreaza forma in timpul coacerii si da vafelor o nota crocanta si mult mai dulce, evident.

Spre deosebire de waffles americane cu care suntem mai mult obisnuiti, vafele belgiene contin drojdie, deci aluatul trebuie dospit. Puteti pregati chiar aluatul de seara daca doriti, il dospiti la rece, iar a doua zi de dimineata aveti un aluat gata pentru copt in forma de gofre.

Fiind vorba despre un aluat dospit, avem nevoie de o faina potrivita pentru acest tip de aluat, iar faina tip 650 de la Baneasa este exact ce trebuie aici. Aluatul creste foarte frumos si se comporta foarte bine in timpul coacerii, rezultand niste vafe aurii si crocante, absolut superbe!

Pe blog v-am mai lasat o varianta de Gofre de Liege, insa aceasta de astazi mi se pare mult mai buna. Alte aluaturi dulci dospite mai gasiti pe blog precum: gogosi de post cu banane, cozonac, cornuri cu mere.

Nu uitati ca ma puteti gasi si pe Instagram pentru alte retete si Stories dragute :).

  • Ingrediente:
  • 450 g faina 650 Baneasa
  • 7 g drojdie uscata
  • 50 g zahar
  • 3 galbenusuri ou
  • 270 ml lapte
  • 30 g miere
  • 1 lingurita pasta de vanilie
  • ½ lingurita sare
  • 100 g unt 82% grasime (taiat cuburi)
  • 80 g zahar perlat sau zahar cuburi

Pregatiti aluatul pentru vafe belgiene: (puteti framanta cu mana sau puteti framanta aluatul cu ajutorul unui robot de bucatarie)  Intr-un bol puneti drojdia uscata impreuna cu 1 lingura de lapte si 1 lingurita zahar din cantitatile indicate. Amestecati si lasati deoparte pentru ca drojdia sa se activeze.

Intr-un bol incapator puneti galbenusurile de ou impreuna cu sarea, zaharul si amestecati pana ce se lichefiaza. Turnati treptat laptele si amestecati incontinuu.

Peste acest amestec turnati drojia activata, apoi mierea, sarea si pasta de vanilie. Amestecati totul bine pana obtineti o compozitie omogena.

Cerneti faina peste compozitie si incepeti sa amestecati cu o lingura de lemn. La inceput veti avea un aluat neomogen si lipicios. Renuntati la lingura de lemn si incepeti sa framntati cu mana. Pentru ca mie imi este mai usor, eu scot aluatul din bol si framant direct pe masa.

Dupa 5 minute de framantat veti obtine un aluat usor elatisc si bine legat. Incorporati untul, putin cate putin framantand dupa fiecare bucata de aluat adaugata.

Veti obtine un aluat neted si elastic. Ungeti cu ulei un bol mare si puneti aluatul in el. Acoperiti vasul cu folie alimentara si lasati sa dospeasca pentru 2 ore. Puteti framanta aluatul de seara si sa il lasati la dopsit la frigider peste noapte.

Dupa dospire scoateti aluatul din bol si intindeti-l usor cu mainile pe blatul de lucru. Daca ati optat pentru dospirea peste noapte, lasati-l la temperatura camerei pentru 30 de minute dupa care il intindeti.

Presarati zaharul perlat pe toata suprafata aluatului si incepeti sa impaturiti aluatul pentru a distribui zaharul perlat in aluat.

Daca nu aveti zahar perlat, puneti bucatile de zahar cubic pe un tocator si zdrobiti-le cu lama unui cutit sau cu fundul unei farfurii. Ideal este sa lasati bucatele putin mai mari, de marimea bobului de orez, nu sa zdrobiti bucatile foarte fin.

Portionati aluatul in bucati de aproximativ 50 de grame, cel mai bine este sa le cantariti cu un aluat pentru a obtine gofre egale.

Din fiecare bucata de aluat formati mingiute rotunde pe care le lasati acoperite cu un prosop de bucatarie sa nu se usuce.

Gatiti vafe belgiene: Incingeti aparatul pentru waffles. Cand aparatul pentru wafe s-a incins, ungeti cu putin ulei placile aparatului de wafe. Puneti cate o mingiuta de aluat in cele doua cavitati, inchideti capacul si lasati gofre sa se gateasca pentru 4-5 minute pana ce sunt rumene la exterior.

Scoateti gofre din aparat cu ajutorul unor clesti de bucatarie, nu cu mana, caci aceste gofre sunt foarte fierbinti datorita zaharului topit.

Repetati operatiunea si cu restul de aluat.

Puteti consuma aceste gofre calde.

Daca v-au ramas gofre si a doua zi, le puteti reincalzi cateva secunde la cuptorul cu microunde.

Puteti sa pastrati gofre si la congelator, in pungi inchise ermetic. Se pastreaza foarte bine la congelator si se decongeleaza la temperatura camerei.

Enjoy!




Taitei cu nuca si miere

Taitei cu nuca si miere

Taitei cu nuca si miere, un desert aromat cu nuca prajita, unt, scortisoara si miere. Desertul copilariei intr-o farfurie.

Trecusera foarte multi ani de cand nu mai pregatisem acest desert si imi era tare dor e el! Mai ales ca in zilele noastre deserturile sunt mult mai complicate si putini isi mai aduc aminte de el.

Desertul acesta rascoleste in mine tot felul de amintiri si sentimente, asa cum am simtit cand am vazut cel mai nou  film Disney si Pixar, Intors pe Dos 2.

Inspirata de acest film, am rememorat si eu taiteii cu nuca si miere. Combinatia de nuca, miere, scortisoara si coaja de lamaie imi aduce aminte si de mucenicii de primavara.

In loc de taitei, puteti folosi si alt tip de paste, insa mie mi se pare ca taiteii se potrivesc tare bine aici, proportia de paste, nuca si arome este perfecta! Cu ocazia lansarii filmului filmului Disney și Pixar Intors pe Dos 2, Baneasa a pregatit un ambalaj tare dragut si pentru taiteii cuiburi si am fost tare incantata sa ii gasesc in rafturile magazinelor. Daca cumparati si voi acesti taitei, pe ambalaj veti gasi mai multe detalii legate de un super concurs cu multe premii! Va las detaliile la finalul retetei.

Pe blog mai gasiti si alte deserturi cu nuca precum cheesecake cu nuci si caramel, pancakes cu mere si nuci, sau ciocolata  de casa cu cafea si nuci.

 Nu uitati ca ma puteti gasi pe Instagram pentru alte retete si Story-uri dragute :).

Ingrediente:

  • 250 g taitei Baneasa
  • 50 g unt
  • 50 g miere
  • Coaja rasa de la 1 lamaie bio
  • 120 g miez nuca macinata
  • ½ lingurita scortisoara pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie

Pentru un gust mai bun si mai multa aroma, va sfatuiesc sa prajiti usor nucile. Le puteti praji usor intr-o tigaie pe foc, sau sa le dati la cuptor. Eu prefer sa le prajesc in cuptor pentru ca se rumenesc uniform. Incing cuptorul la 170 grade Celsius si pun nucile intr-o tava. Las nucile la cuptor aproximativ 7-8 minute dupa care le las sa se raceasca complet.

Dupa ce s-au racit complet, pun nucile intr-un blender si le maruntesc. Daca doriti o textura mai mare, puteti sa maruntiti nucile mai putin, sau sa le tocati cu cutitul.

Pregatiti taiteii: Puneti pe foc o oala mare cu apa impreuna cu 1 lingurita de sare. Cand apa a dat in clocot, adaugati cuiburile de taitei si amestecati usor cu un cleste de bucatarie.

Lasati taiteii sa fiarba pentru 3 minute, amestecand din cand in cand.

Scurgeti taiteii de apa si puneti-i imediat intr-un bol incapator.

Peste taiteii fierbinti puneti untul, si coaja rasa de lamaie, amestecati bine astfel incat untul sa se topeasca. Turnati mierea, pasta de vanilie, nucile si scortisoara.

Amestecati totul bine si potriviti de gust. Aici mai puteti adauga nuci maruntite sau scortisoara daca doriti un gust mai puternic.

Distribuiti cantitatea de taitei cu nuca si miere pe farfurii, pe deasupra mai picurati inca putina miere, daca doriti. Ornati cu jumatati de nuca prajita.

Consumati taiteii intotdeauna calzi. Daca raman taitei cu nuca si miere pentru a doua zi, ii puteti reincalzi usor in cuptorul microunde sau pe bain marin.

Va asigur ca acest desert o sa va aduca aminte de zilele frumoase ale copilariei! Sunt deliciosi acesti taitei cu nuca si miere!

Cumpara cel putin 2 produse participante in promotie, scaneaza codul QR de pe ambalaj si inscrie bonul fiscal pe pagina concursului. Sarbatoreste lansarea filmului Intors pe Dos 2, cea mai noua productie Disney si Pixar si poti castiga super premii!

Vezi noul film la cinema!




Tort cu caise si ciocolata

Tort cu caise si ciocolata

Tort cu caise si ciocolata cu blat de biscuiti, gem de caise, crema de ciocolata, glazura, crema de caise si caise proaspete. Un tort Sacher reinterpretat mult mai usor de facut.

Mi-am dorit de multe ori sa incerc sa fac acasa tort Sacher de la zero, mai ales ca este un tort clasic si cu arome deosebite. Insa pana acum nu m-am incumetat sa il fac.

Cum aveam multe caise prin casa, am zis totusi sa pregatesc ceva cu ele, dar mai usor si fara coacere. Si a iesit acest superb tort la care nici nu speram! In mare parte seamana cu totul Sacher, insa este fara coacere, iar pe deasupra, pentru un aspect dragut am facut si o crema de caise si am pus si caise proaspete.

Va promit ca se face usor, chiar daca are mai multe straturi si crema deasupra.

Daca aveti o dulceata buna de caise prin casa folositi-o cu incredere. Daca aveti mai multe caise, puteti sa pregatiti rapid o dulceata pe care sa o folositi la acest tort.

Pe blog mai gasiti si alte retete cu caise precum: tort cu caise, budinca de orez cu caise sau prajitura cu caise si fistic.

Nu uitati ca ma puteti gasi si pe Instagram pentru alte retete si Stories dragute :).

Pentru un tort cu caise si ciocolata cu diametrul de 20 cm. Pentru un tort mai mare, cu dimensiunea de 22 sau 24 cm dublati cantitatile.

  • pentru blat:
  • 250g biscuiti cu ciocolata
  • 150 g unt topit si racit
  • Pentru umplutura de caise:
  • 300 g dulceata de caise
  • 5 g gelatina
  • Pentru dulceata de caise:
  • 1 kg caise coapte fara samburi
  • 200 g zahar
  • Sucul de la 1 lamaie
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 400 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata neagra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 7 g gelatina granule
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 30 g cacao pudra
  • 50 ml apa
  • 50 ml smantana lichida
  • 100 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 70 g ciocolata neagra
  • 5 g gelatina granule
  • Pentru crema de caise:
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g umplutura de caise

Pregatiti blatul: Maruntiti biscuitii cu ciocolata cu ajutorul unui blender pana obtineti o pudra. Turnati pudra intr-un bol si turnati untul racit. Amestecati bine si puneti compozitia pe fundul unei tavi cu inel si fund detasabil. Presati compozitia cu ajutorul unei linguri si nivelati bine. Dati tava la frigider pana in momentul folosirii. Pentru a va fi mai usor sa scoateti la final tortul din forma, puneti pe margini o folie de acetat. (Gasiti folie de acetat online pe site-urile pentru cofetarie si patiserie)

Pentru umplutura de caise: hidratati gelatina in 2 linguri de apa rece. Lasati 10 minute deoparte. Puneti dulceata de caise intr-un bol si cu ajutorul unui blender vertical pasati pana obtineti o crema fina. Topiti gelatina setand cuptorul cu microunde la 10 secunde. Turnati gelatina peste dulceata amestecati foarte bine si turnati peste blatul de biscuiti. (NU uitati sa pastrati 50 g pentru crema de caise de la final!!) Dati la frigider pentru 30 de minute pana ce stratul este intarit si ferm la atingere.

Daca nu aveti o dulceata de caise buna in casa, puteti sa o pregatiti voi din timp. Mie imi place sa o pregatesc acasa pentru ca este mai putin dulce si are un gust acrisor si parfumat. Eu pregatesc dulceata de caise astfel: pun jumatatile de caise fara samburi intr-un vas impreuna cu sucul de lamaie. Las sa fiarba amestecand la inceput mai des pentru 20-30 de minute pana ce sucurile incep sa se reduca. Apoi adaug zaharul si mai fierb la foc foarte mic inca 10-15 minute pana ce incepe sa se lege. Pentru ca aici am o cantitate mai mica de caise, timpii de gatire sunt mai mici.

Pentru crema de ciocolata: Hidratati gelatina in 2 linguri de apa, lasati deoparte. Puneti ciocolata rupta bucati intr-un bol rezistent si lasati deoparte. Turnati frisca lichida intr-un ibric si dati pe foc pana ce incepe sa se infierbante. Turnati frisca peste ciocolata din bol, apoi adaugati gelatina hidratata si extractul de vanilie. Lasati 2 minute pentru ca ciocolata sa se inmoaie usor. Cu ajutorul unui blender vertical pasati totul pana obtineti o compozitie fina. Turnati compozitia peste stratul de dulceata de caise intarit si dati din nou la frigider. Lasati 5-6 ore sau cel mai bine peste noapte.

Pentru glazura de ciocolata: hidratati gelatina in 2 lingri de apa, lasati deoparte. Puneti restul ingredientelor intr-un vas si dati pe foc. Fierbeti aproximativ 5 minute la foc mic amestecand incontinu pana incepe sa se lege ca un sirop gros. Luati de pe foc si lasati sa se racoreasca 5 minute. Adaugati gelatina hidratata, amestecati din nou foarte bine si strecurati printr-o sita fina. Asezati folie alimentara direct peste glazura (nu peste vasul in care sta!) astfel incat folia sa aiba contact direct cu glazura si lasati sa se raceasca complet. Daca in momentul folosirii glazura este prea intarita, o puteti reincalzi usor pe baie de aburi.

Pentru crema de caise: intr-un bol bateti frisca pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati umplutura de caise si amestecati. Puneti compozitia intr-un pos de bucatarie in care ati pus un dui in forma de stea.

Montati tort cu caise si ciocolata: scoateti tortul de la frigider. Indepartati inelul tortului si folia de acetat. Transferati tortul pe un platou sau o farfurie. Asigurati-va ca crema de ciocolata este bine intarita. Turnati incet glazura in mijlocul tortului si pe margini. Dati la frigider pentru 10 minute pentru a se intari usor glazura.

Peste glazura spritati din loc in loc rozete din crema de caise. Peste rozete puneti felii proaspete de caise.

Taiati tortul cu un cutit ascutit trecut prin apa fierbinte si sters apoi cu un servet pentru a obtine felii frumoase.

Enjoy!




Gogosi cu iaurt

Gogosi cu iaurt

Gogosi cu iaurt rapide, pufoase, pudrate cu zahar si absolut senzationale! Se pot consuma alaturi de dulceata sau sos de ciocolata.

Se pregatesc foarte repede si se mananca la fel de repede. Imi aduc aminte de copilarie, de vremurile cand doream ceva bun si rapid. Cat ai bate din palme iesea un castron plin cu astfel de gogosi din care se infruptau toti ai casei. Si uneori parca tot nu era de ajuns, aceste gogosi cu iaurt nu ramaneau niciodata de pe o zi pe alta.

Pentru aceste gogosi cu iaurt eu am folosit faina 650 de la Baneasa si desi aceasta este o faina pentru paine, s-a comportat foarte bine si la gogosi. Aluatul a iesit la fel de pufos si a rezistat tare bine la prajit.

Pe blog mai gasiti si alte retete de gogosi precum: gogosi de post cu banane, gogosi ca la Hateg, gogosi cu ricotta si miere, gogosi cu dovleac, gogosi la cuptor cu mere coapte, gogosi cu ciocolata la cuptor.

Nu uitati ca ma puteti gasi si pe Instagram pentru alte retete si Stories dragute :).

  • Ingrediente:
  • 300 g faina 650 Baneasa
  • 10 g praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 400 g iaurt gras 10%
  • 2 oua
  • Coaja rasa de la 1 lamaie bio netratata
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 500 ml ulei pentru prajit
  • Zahar pudra pentru pudrat
  • Dulceata de zmeura (optional)
  • Orice alta dulceata va place

Pregatiti aluatul pentru gogosi cu iaurt: intr-un bol puneti iaurtul, ouale, coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie. 

Amestecati totul pana obtineti o compozitie omogena.

Peste compozitie cerneti faina amestecata cu  Praful de copt si sarea. Cu ajutorul unui tel amestecati incet pana obtineti o compozitie vascoasa. Lasati deoparte.

Gatiti gogosile cu iaurt: intr-o tigaie adanca sau intr-un vas mai larg puneti uleiul. Puneti vasul pe foc si aduceti uleiul aproape de punctul de gatire. Eu masor mereu temperatura uleiului cu un termometru de bucatarie. Incing uleiul la 170 grade Celsius.

Este foarte important sa incingeti uleiul la o temperatura optima astfel incat gogosile sa se gateasca uniform, sa nu se arda sau sa fie crude pe dinauntru. Prin urmare, daca aveti termometru de bucatarie este foarte bine sa il folositi acum.

Pentru a da o forma rotunda gogosilor si pentru a-mi fi mai usor sa manevrez aluatul, eu folosesc o lingura speciala pentru inghetata. Daca nu aveti asa ceva la indemana, va puteti folosi de 2 linguri obisnuite: cu o lingura luati aluatul din bol, iar cu cealalta va ajutati sa scoateti aluatul din lingura si sa pice direct in tigaia cu uleiul incins.

Pentru a nu se lipi aluatul de lingura, eu obisnuiesc ca prima data sa trec usor lingura prin ulei, dupa care sa iau din compozitie si sa pun direct in tigaie.

Puneti aproximativ 6 gogosi in tigaie si evitati sa aglomerati tigaia cu prea multe gogosi. Va va fi greu sa le manevrati pe toate in acelasi timp si va fi greu si sa mentineti temperatura optima de gatire a uleiului.

Deci puneti cam 6 gogosi in tigaie, prajiti pe toate partile. Cu ajutorul unei spumiere scoateti gogosile si asezati-le pe o tava acoperita cu prosoape absorbante de hartie pentru a elimina excesul de ulei.

Continuati cu restul compozitiei.

Cat sunt calde, pudrati cu zahar pudra aceste gogosi cu iaurt.

Pentru o nota fresh, puteti sa le puneti pe platoul de servit alaturi de zmeura proaspata si dulceata de zmeura. Vara eu fac mereu sos de zmeura proaspata din care scot samburii de zmeura.

Consumati gogosile calde pudrate cu zahar.

Gogosile ramase se pot reincalzi cateva secunde la cuptorul cu microunde. Desi…ma indoiesc ca va mai raman astfel de gogosi cu iaurt de pe o zi pe alta 😊.

Enjoy!




Paste cu morcovi

Paste cu morcovi

Paste cu morcovi pentru zilele cand doresti sa pregatesti pastele intr-un mod aparte. Morcovii nu doar ca dau un gust tare bun sosului pentru paste, dar aduc si o culoare superba!

Vara aceasta Baneasa sarbatoreste lansarea celui mai nou film Disney si Pixar, Intors pe Dos 2 si cu aceasta ocazie a pregatit un ambalaj special pentru cateva dintre produse. Pe ambalaje  veti gasi mai multe detalii legate de campania Armonia emotiilor in furculita perfecta. Tot pe ambalaj veti gasi si o super tombola in care puteti castiga multe premii.

Daca nu ati vazut inca filmul, va sfatuiesc sa mergeti sa il vedeti si va garantez ca o sa va placa mult! Personajele poarta culori diferite in functie de personalitatea lor si fiecare dintre ele reprezinta cate o emotie.

Inspirata de aceasta campanie, eu am ales spaghette Baneasa pentru ca se potrivesc bine cu sosul de morcovi si parmezanul.

Pe blog gasiti reteta clasica de Paste carbonara, Paste cu sfecla, sau paste puttanesca. Va asigur ca toate o sa va placa mult!

Nu uitati ca ma puteti gasi pe Instagram pentru alte retete si Story-uri dragute :).

Ingrediente:

  • 200 g spaghette Baneasa
  • 6 morcovi medii
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa mica alba
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 200 ml smantana lichida
  • 1 varf cutit nucsoara
  • Sare si piper
  • 50 g parmezan
  • Busuioc sau patrunjel proaspat

Pregatiti sosul pentru paste: Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius. Intr-o tava puneti morcovii curatati si taiati rondele, ceapa tocata fasii, cateii de usturoi impreuna cu uleiul de masline si 200 ml apa, sare si piper.

Dati tava la cuptorul incins pentru 30 de minute pana ce morcovii sunt patrunsi si apa a scazut.

Puneti tot continutul tavii intr-un vas inalt sau un castron. Turnati smantana lichida, si pasati totul cu ajutorul unui blender vertical. Lasati deoparte

Fierbeti pastele: Puneti pe foc o oala mare cu apa, adaugati sarea si lasati sa fiarba. Cand apa a dat in clocot, adaugati pastele, amestecati usor cu un cleste si lasati sa fiarba pentru 8 minute.

Pregatiti pastele: puneti pastele intr-un bol incapator, peste ele turnati sosul de morcovi dupa care radeti parmezanul.

Amestecati totul bine. Pentru o nota crocanta, puteti taia un morcov in bastonase foarte subtiri si sa le adaugati acum in sosul de morcovi. Vor da o textura usor crocanta dar si o culoare tare draguta.

Puneti pastele pe farfurii, pe deasupra presarati parmezan ras, un fir subtire de ulei si garnisiti cu busuioc sau patrunjel proaspat

Aceste paste cu morcovi sunt intr-adevar speciale, intocmai ca si personajele celui mai nou film Disney si Pixar, Intors pe Dos 2!

Enjoy!

„Cumpara cel putin 2 produse participante in promotie, scaneaza codul QR de pe ambalaj si inscrie bonul fiscal pe pagina concursului. Sarbatoreste lansarea filmului Intors pe Dos 2, cea mai noua productie Disney si Pixar si poti castiga super premii!

Vezi noul film la cinema!”