1

Tort de clatite cu lamaie si mac

Tort de clatite cu lamaie si mac

Tort de clatite cu lamaie si mac un desert usor, fara coacere cu clatite pufoase cu mac, crema de lamaie si mascarpone.

Va propun acest tort absolut delicios pentru zilele in care nu aveti chef de copt sau doriti sa pregatiti un tort mai special. Daca va plac clatitele, acest tort este neaparat pentru voi!

Iar daca va plac lamaile si citricele, acest tort cu siguranta este pentru voi! Il veti iubi din prima secunda! Bineinteles ca il puteti face si cu alte fructe, insa aici, zic eu, cel mai bine se potivesc lamaile.

In principiu, acest tort de clatite cu lamaie si mac este usor de pregatit: aveti de gatit mai multe clatite, ceea ce poate dura ceva timp, in schimb, nu aveti nevoie decat de o crema de lamaie.

Pe blog mai gasiti si alte idei cu clatite, si mai ales, gasiti si alte idei de torturi cu clatite precum: tot de clatite cu ciocolata si cirese sau tort de clatite cu visine sau Cusma lui Guguta.

Nu uitati ca ma puteti gasi si pe Instagram pentru alte retete si Stories dragute :).

Ingrediente:

Pentru clatite (aprox. 15 clatite)

  • 600 ml lapte gras
  • 4 oua
  • 200-250 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 50 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 lingura seminte de mac
  • ulei pentru prajit clatitele
  • pentru crema de lamaie:

  • 250 ml suc proaspat de lamaie
  • Coaja de la 2 lamai bio netratate
  • 150 g zahar
  • 5 galbenusuri de ou
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 100 g unt rece taiat bucati
  • 5 g gelatina granule
  • 100 g mascarpone
  • Pentru décor:
  • Bezele
  • Coaja rasa de lamaie
  • Menta proaspata

Pentru crema de lamaie (lemon curd): intr-o craticioara puneti sucul de lamaie si lasati deoparte. Intr-un bol puneti zaharul si coaja rasa de lamaie si frecati intre degete amestecul timp de 1-2 minute pentru ca lamaia sa isi elibereze uleiurile esentiale si sa dea un gust si mai bun. Puneti acest amestec de zahar peste sucul de lamaie impreuna cu galbenusurile de ou si amestecati pana obtineti o compozitie omogena.

Dati craticioara pe foc si fierbeti 5-7 minute pana cand compozitia incepe sa se ingroase usor. Luati craticioara de pe foc si adaugati treptat untul amestecand energic. Adaugati zaharul vanilat, amestecati din nou si lasati craticioara deoparte.

Hidratati gelatina in 3 linguri de apa pentru 10 minute. Adaugati gelatina hidratata in crema de lamaie si amestecati foarte bine. Lasati compozitia sa se raceasca la temperature camerei, dupa care dati la frigider pentru 30 de minute. In momentul in care doriti sa o folositi, adaugati mascarpone si amestecati foarte bine pana obtineti o crema usoara.

Pregatiti clatitele pentru Tort de clatite cu lamaie si mac: in vasul unui blender puneti laptele, ouale, uleiul, apa calda, sarea si zaharul vanilat si porniti blenderul cateva secunde pana s-au omogenizat toate. Apoi adaugati jumatate din cantitatea de faina si porniti blenderul cateva secunde. Apoi adaugati restul de faina si omogenizati din nou. Transferati compozitia intr-un castron, adaugati semintele de mac si amestecati cu ajutorul unei linguri. Lasati compozitia la frigider pentru 30 de minute.

Gatiti clatitele pentru Tort de clatite cu lamaie si mac: Puneti tigaia de clatite pe foc, picurati cateva picaturi de ulei, intindeti uleiul pe toata suprafata tigaii cu ajutorul unei pensule sau a unui servetel. Luati un polonic de compozitie si turnati in mijlocul tigaii. Imediat rotiti tigaia de la stanga la dreapta pentru a distribui uniform compozitia in tigaie.

Dupa cateva secunde intoarceti clatita si pe partea cealalalta si coaceti pana este gata. Repetati operatiunea si cu restul de aluat. Lasati clatitele sa se raceasca complet. Nu folositi clatite calde la montarea tortului caci crema se va topi si tortul va colapsa!

Montati Tort de clatite cu lamaie si mac: pe platoul sau pe farfuria de servit asezati prima clatita rece. Puneti doua linguri de crema de lamaie rece si intindeti pe toata suprafata clatitei. Continuati cu a doua clatita, din nou cu 2 linguri de crema. Repetati operatiunea pana ce ati terminat clatitele si crema. La final trebuie sa aveti crema peste ultima clatita de deasupra.

Dati tortul la frigider pentru 2-3 ore sau pana in momentul servirii.

Décor pentru Tort de clatite cu lamaie si mac: Faceti decorul doar in momentul servirii si nu mai devreme. Bezelele au tendinta sa se topeasca la frigider.  Puneti bezelele in mijlocul tortului, presarati coaja rasa de lamaie, seminte de mac si Frunze proaspete de menta.

Pont: daca nu doriti sau nu aveti bezele, puteti orna cu putina frisca.

Este un tort minunat, fresh si foarte usor de facut. Ca sa nu mai spun ca iese spectaculos!

Enjoy!




Crutoane de mamaliga cu rosii

Crutoane de mamaliga cu rosii

Crutoane de mamaliga cu rosii bucati de mamaliga rece, cu ierburi aromatice proaspete, rosii cherry coapte, parmezan.

Acest fel de mancare poate fi o gustare minunata sau chiar un pranz lejer daca doriti. Nu mai spun ca se si prepara foarte rapid, mai ales daca aveti aceasta mamaliga rece deja preparata!

De curand am descoperit mamaliga gata preparata Delizia de la prietenii mei de la Baneasa si am fost curioasa sa o incerc. Stiu ca multi dintre voi ati pregatit mamaliga acasa si nu v-ati fi gandit ca o puteti gasi si gata de cumparat. Am testat-o eu si sa stiti ca este o mamaliga veritabila, naturala, fara gluten, fara grasimi si fara conservanti.

Nu mai spun despre faptul ca daca doriti sa preparati crutoane, aveti nevoie de o mamaliga gata preparate rece. Deci nu mai este nevoie sa pregatiti de cu seara mamaliga si apoi sa o asteptati sa se raceasca pana a doua zi. Sau daca nu aveti mult timp la dispozitie, puteti folosi cu incredere aceasta mamaliga. Depozitati pachetul de mamaliga la temperatura camerei, nu la frigider si o deschideti in momentul folosirii.

Pe blog mai gasiti si alte idei de gustari precum: placinta greceasca cu spanac, strudel cu ciuperci, creveti saganaki.

Nu uitati ca ma puteti gasi si pe Instagram pentru alte retete si Stories dragute :).

  • Ingrediente:
  • 1 kg mamaliga Delizia
  • 10 crengute cimbrisor proaspat
  • 5 crengute rozmarin proaspat
  • 5 crengute oregano proaspat
  • 1 lingurita usturoi pudra
  • 3 linguri ulei masline
  • Sare si piper
  • 10-12 rosii cherry
  • 50 g parmezan
  • Frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare crutoane de mamaliga cu rosii:

Incingeti cuptorul la 220 grade Celsius cu ventilatie.

Tocati marunt cimbrisorul, rozmarinul si oregano. Aici va puteti ajuta si de un blender mic daca doriti. Aveti nevoie de ierburile acestea aromatice tocate foarte foarte fin, aproape ca o pasta.

Peste ierburile tocate adaugati usturoiul pudra, sare si piper dupa gust. Turnati uleiul si amestecati pana obtineti o pasta.

Desfaceti mamaliga din ambalaj, taiati cuburi cu latura de 4 cm.

Puneti cuburile de mamaliga peste amestecul de ierburi aromatice si amestecati foarte bine.

Asezati cuburile intr-o tigaie de fonta sau o tava, dati la cuptorul incins pentru 20 de minute.

Intre timp puneti rosiile in acelasi vas si amestecati-le cu restul de pasta de ierburi aromatice.

Scoateti tava cu crutoane de mamaliga de la cuptor, asezati printre cuburi rosiile cherry si dati din nou la cuptorul incins pentru inca 10 minute.

Scoateti tigaia de la cuptor, imediat presarati parmezan ras. La final presarati frunze de busuioc proaspat.

Savurati crutoane de mamaliga cu rosii neaparat calde, caci sunt delicioase!

Este un preparat vegan si nu mai are nevoie de carne.

Puteti pune si alte legume alaturi de rosii, precum cubulete de dovlecei sau ciuperci.

Enjoy!




Gogosi de post cu banane

Gogosi de post cu banane

Gogosi de post cu banane foarte pafumate, moi si pufoase. Bananele nu doar ca dau un gust bun, insa pastreaza aluatul moale si pufos pentru mai mult timp. Nici nu zici ca ar contine ingrediente vegane!

Se stie ca bananele au un continut ridicat de  amidon, iar amidonul folosit in aluaturi face ca acestea sa ramana moi si pufoase si sa isi pastreze textura umeda.

Pentru ca banna sa se incorporeze cel mai bine in aluat, este nevoie sa folositi banane moi si foarte coapte, cu coaja neagra.

Deci daca va raman banane pe care nu le mai mancati si v-ati saturat de banana bread sau pancakes, puteti face gogosi 😊.

Pentru un gust si mai bun am folosit coaja de lamaie si coaja de portocala. Voi mai puteti folosi si alte esente daca va plac, spre exemplu, esenta de rom.

Pe blog mai gasiti si alte idei de gogosi precum: gogosi ca la Hateg, gogosi coapte cu mere, gogosi cu dovleac, gogosi cu ricotta si miere.

Nu uitati ca ma puteti gasi si pe Instagram pentru alte retete si Stories dragute :).

  • Ingrediente pentru gogosi de post cu banane:
  • 1 banana medie foarte coapta
  • 100 ml lapte vegetal (la alegere)
  • 5 g drojdie uscata
  • 70 g zahar
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 350 g faina
  • ½ lingurita sare
  • 50 ml ulei
  • Coaja rasa de la 1 lamaie bio
  • Coaja rasa de la 1 portocala bio
  • 300 ml ulei pentru prajit

Pregatiti aluatul pentru gogosi de post cu banane: Intr-un vas pasati foarte bine banana pana obtineti un piure fin. Turnati laptele vegetal, drojdia uscata, zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si coaja rasa de portocala. Amestecati totul bine.

Cerneti faina peste amestecul de mai sus si amestecati cu ajutorul unei spatule pana ce aluatul incepe sa se adune. Turnati sarea si framantati un aluat neted.

Daca aluatul este prea lipicios, mai adaugati 1-2 linguri de faina. Daca aluatul vi se pare ca este prea uscat, mai adaugati 1-2 linguri de lapte vegetal.

Turnati uleiul si framantati inca 2-3 minute pana obtineti un aluat neted care nu se mai lipeste de maini.

Puneti aluatul intr-un vas acoperit cu un prosop de bucatarie sau folie alimentara si lasati sa dospeasca la loc cald pentru 1 ora.

Scoateti aluatul din bol, eliminati aerul si asezati-l pe masa de lucru. Cu ajutorul unui sucitor intindeti o foaie  cu grosimea de 1 cm. Decupati din aluat gogosi cu ajutorul unui pahar sau a unei forme rotunde.

Acoperiti gogosile cu un prosop curat si lasati-le sa dospeasca pentru 30 de minute.

Prajiti gogosi de post cu banane: Intr-o tigaie incingeti uleiul la 180 grade Celsius. Daca nu aveti termometru, testati uleiul cu ajutorul unei scobitori. Puneti scobitoarea in ulei in mijlocul tigaii. Daca incepe sa sfaraie imediat, atunci uleiul este incins. Sau puneti o bucata mica de aluat in tigaie. Daca bucata de aluat sfaraie si pluteste la suprafata, atunci uleiul este incins.

Puneti gogosile in tigaie si prajiti pe ambele parti la foc mic spre mediu pana ce devin rumene si sunt complet gatite.

Scoateti gogosile pe hartii absorbante.

Asezati gogosi de post cu banane pe platoul de servit, pudrati cu zahar pudra din belsug.

Le puteti manca si cu dulceata voastra preferata!

Sunt absolut minunate aceste gogosi de post cu banane!




Placinte chinezesti cu ceapa verde

Placinte chinezesti cu ceapa verde

Placinte chinezesti cu ceapa verde o reteta de post cu aluat crocant, umplutura cu ceapa verde, se desfac in multe foite si sunt absolut delicioase!

Ma leaga multe amintiri despre aceste placinte si imi sunt tare dragi. Atunci cand eram in China le consumam cu placere la micul dejun sau uneori chiar la pranz ca gustare. Pe vremea studentiei mele in China era destul de greu sa iti pregatesti mancare la camin. Dar aveai destul de multe optiuni unde sa mananci, mai ales ca erau multe restaurante in jurul campusului unde invatam si chiar foarte multe gherete cu mancare de tip street food.

Prietenii nostri chinezi mancau des acest tip de placinte chinezesti cu ceapa verde si la recomandarea lor am inceput sa mancam si noi. Sincer, prima data mi s-au parut putin mai grele, avand in vedere ca cei care le pregateau puneau cate un pumn de ceapa verde in ele, insa cu timpul m-am obisnuit si au inceput sa imi placa din ce in ce mai mult.

Cand am ajuns acasa, am testat diferite variante si retete pana am ajuns la varianta de astazi care este identica cu cea din China. Placintele se topesc in gura, sunt foarte placate la gust, se desfac in foite multe si sunt absolut delicioase!

Trebuie sa va mai spun ca metoda de preparare a acestor placinte este un pic mai aparte, in sensul ca faina se opareste cu apa si apoi se adauga apa rece, pentru a obtine un aluat moale dar si foarte elastic. Bineinteles ca aici este foarte importanta si faina care trebuie sa fie de calitate. Faina mea de calitate folosita aici a fost faina de grau superioara 000 de la Baneasa. Placintele au iesit spectaculos!

Placintele au ingrediente foarte putine si toate sunt vegane, deci puteti considera aceste placinte ca fiind unele de post.

Pe blog mai puteti gasi o reteta minunata de placinte cu varza, tot de post si ea, sau tot din categoria chinezesti mai gasiti pe blog si placinte chinezesti cu carne.

Nu uitati ca ma puteti gasi si pe Instagram pentru alte retete si Stories dragute :).

  • Ingrediente:
  • Pentru aluat:
  • 300 g faina 000 Baneasa
  • 1 lingurita sare
  • 100 ml apa fiarta
  • 50 ml apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 50 g faina 000 Baneasa
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • ½ linguita sare
  • 10 fire de ceapa verde

Pregatiti aluatul: intr-un bol incapator amestecati faina impreuna cu sarea. Turnati treptat apa fiarta si amestecati incontinuu pe masura ce turnati apa folosindu-va de o furculita sau 2 betisoare chinezesti. Continuati sa amestecati aluatul cu betisoarele pana obtineti o compozitie uscata si nisipoasa.

Turnati apa rece si continuati sa amestecati pana ce aluatul incepe sa se lege. Daca vi se pare ca aluatul este prea uscat, mai puteti adauga  treptat 1-2 linguri de apa pana obtineti consistenta dorita.

Framantati aluatul 2-3 minute apoi acoperiti-l cu folie alimentara si lasati-l deoparte.

Intre timp, pregatiti umplutura: intr-un castron amestecati faina impreuna cu sarea si uleiul pana ce obtineti o compozitie lichida si vascoasa.

Pregatiti ceapa verde pentru placinte chinezesti cu ceapa verde: curatati ceapa, spalati-o si curatati-o bine, tocati in bucatele mici si lasati deoparte.

Indepartati folia alimentara, framantati aluatul pentru 1 minut, impartiti aluatul in bile cu greutatea de 75-80 grame. Acoperiti bilele de aluat cu folie alimentara.

Pregatiti placintele: luati o bila de aluat, presarati putina faina pe suprafata planului de lucru. Cu ajutorul unui sucitor intindeti foaia de aluat intr-un dreptunghi de aproximativ 15×25 cm. Daca iese mai mic de atat, chiar nu este nicio problema. Insa aveti nevoie de o foaie de aluat destul de subtire.

Luati o lingura din pasta de faina si intindeti pe toata suprafata foii de aluat. Aici puteti sa intindeti pasta cu ajutorul mainilor daca va este mai usor asa.

Presarati cam  3 linguri de ceapa verde tocata pe toata suprafata aluatului.

Apucati de latura mai lunga a dreptunghiului si rulati strans formand un sul de aluat.

Apoi rulati sulul de aluat, dandu-I o forma de melc. Repetati operatiunea cu toate bucatile de aluat.

Luati un melc format si aplatizati-l usor cu mana. Treceti pe deasupra cu sucitorul si intindeti un disc cu diametrul de 15-17 cm.

Puneti o tigaie pe foc si puneti aproximativ 1 lingura de ulei. Puneti placinta in tigaie si gatiti timp de 1 minut. Acoperiti tigaia cu capac si mai gatiti 3-4 minute pana ce placinta este rumena pe o parte. Invartiti placinta si pe cealalta parte, acoperiti tigaia cu capac si mai gatiti 1-2 minute.

Scoateti placinta din tigaie, pastrati la cald si continuati cu restul placintelor.

Cel mai bine se consuma calde aceste Placinte chinezesti cu ceapa vercde si sunt absolut delicioase!

Pentru un gust si mai bun dar si pentru a mai “taia” din senzatia de prajit, consumati placintele cu un amestec de sos de soia, otet de orez negru si putin usturoi zdrobit.

Sunt minunate aceste placinte chinezesti cu ceapa verde!




Paste carbonara

Paste carbonara

Paste carbonara sunt paste cu ingrediente putine dar de calitate: spaghetti, ou, pecorino, guanciale si piper. Desi sunt foarte usor de pregatit, trebuie sa respectam cativa pasi astfel incat sa obtinem un fel de mancare perfect.

In general nu comand des paste carbonara la restaurant pentru ca de multe ori nu sunt facute ca la carte sau nu contin ingredientele de baza. Am vazut in unele meniuri ca aceste paste ar contine si smantana sau bacon sau alte ingrediente care pur si simplu nu au ce cauta in sosul carbonara!

De multe ori prefer sa le pregatesc eu acasa pentru ca imi aleg cele mai bune ingrediente si le pregatesc exact asa cum imi doresc eu.

Pentru inceput, haideti sa vorbim putin despre ingrediente: guanciale-este partea de falci (obraji) de la porc, aceasta bucata de carne este condimentata intocmai ca o bucata de sunca. Desi este mai grasa, tocmai ea da gustul acela specific acestor paste.

Galbenusuri de ou-ele formeaza sosul impreuna cu branza si dau cremozitate sosului. Folositi doar galbebusuri, nu si albusul!

Pecorino-multe retete folosesc parmezan, insa pecorino este cel mai indicat in aceasta reteta deoarece el se topeste mult mai bine ca parmezanul si da cremozitate sosului.

Piperul negru-este singurul (condiment in afara de sare) in aceasta reteta si se foloseste destul de mult aici. Incercati sa folositi piper proaspat macinat, ci nu piper macinat din acela la plic! Eu am preferat sa il pisez intr-un mojar pentru un gust si mai puternic.

Paste-varianta clasica intalnita la acest fel de mancare sunt spaghetti. In general folositi paste luni, nu din cele scurte. Eu am folosit paste spaghetti de la Baneasa si au iesit perfect!

Pe blog mai gasiti si alte retete cu spaghetti precum: paste cu chiftele si sos, paste puttanesca, paste cu sfecla, paste cu portocale si pesto.

Nu uitati ca ma puteti gasi si pe Instagram pentru alte retete si Stories dragute :).

  • Ingrediente pentru paste carbonara:
  • 250 g spaghetti Baneasa
  • 3 galbenusuri ou
  • 100 g guanciale taiata cubulete
  • 100 g branza pecorino
  • 1 lingurita piper proaspat macinat (sau pisat intr-un mojar)

Pentru inceput, incepeti sa pregatiti pastele: puneti pe foc o oala cu apa si 1 lingura de sare.

Intr-o tigaie rece puneti bucatile de guanciale si asezai tigaia pe foc. Lasati guanciale sa se gateasca la foc mediu pana ce bucatile incep sa elibereze grasime si se gatesc devenind de o culoare aurie.

Stingeti focul si lasati tigaia deoparte. Aveti nevoie ca bucatile de guanciale sa nu fie fierbinti astfel incat sa nu gatiti ouale atunci cand le amestecati in tigaie.

Cat timp fierb pastele, pregatiti sosul: intr-un castron puneti cele 3 galbenusuri, radeti pecorino peste galbenusuri si amestecati totul pana obtineti o crema groasa.

Aici probabil va va fi putin mai greu sa amestecati, insa asa trebuie sa fie.

Intr-un mojar pisati piperul si adaugati-l peste sos, amestecati din nou.

Luati o lingura de bucati si puneti peste sos amestecand bine. Pastrati si cateva bucati de guanciale prajite pentru la final.

Puneti pastele fierte peste guanciale din tigaie, iar peste pastele calde puneti sosul format. Adaugati si un polonic din apa in care au fiert pastele si amestecati bine.

Paste carbonara

Caldura reziduala din paste va gati sosul si ii va da o consistenta cremoasa si lucioasa. Daca este nevoie, mai adaugati putina apa de la paste.

Imediat puneti pastele in farfurie, mai presarati putin piper proaspat macinat.

Pe deasupra puneti bucatile de guanciale pastrate, iar la final radeti putin pecorino.

Se consuma imediat cat sunt calde! Sunt absolut delicioase aceste paste carbonara!

Enjoy! Paste carbonara




Strudel cu branza dulce

Strudel cu branza dulce

Strudel cu branza dulce si stafide cu aluat fraged de casa, umplutura cu branza dulce de vaci, stafide inmuiate in rom. Un deliciu de neratat!

Multi iubim strudelul si il asociem cu dulcele din copilarie, mai ales cand are multa branza si stafide. Dar mai stiu si faptul ca e mai greu sa faci strudel acasa, sa intinzi sis a impachetezi de mai multe ori aluatul . Asa ca astazi am venit cu o varianta rapia de strudel cu aluat de casa, fraged si delicios!

Pentru umplutura aveti nevoie de o branza de vaci dulce si bine scursa astfel incat umplutura sa nu curga la copt. Puteti pune de seara umplutura intr-o sita asezata pe un castron astfel incat sa aiba timp sa se scurga de zer pana dimineata. Daca nu aveti timp, atunci puneti branza intr-un tifon sau un prosop de bucatarie si stoarceti cat de mult zer puteti, vand grija sa nu imprastiati prea mult branza 😊.

Pentru mine umplutura clasica de strudel are si stafide. Daca nu va plac stafidele, le puteti omite, fara probleme. Pentru ca stafidele sa fie bine hidratate, le pregatiti din timp, de seara, sau cu cateva ore inainte sa pregatiti aluatul. Daca oferiti si copiilor strudel cu stafide sau nu consumati alcool, atunci renuntati la rom si folositi doar esenta de rom si apa.

Pentru o varianta mai simpla, bineinteles ca puteti folosi si foi subtiri deja cumparate, insa eu zic ca merita sa incercati varianta de casa. Aluatul nu necesita intinderi si impaturiri prea multe, deci o sa fie mai usor de facut.

Pe blog mai gasiti cateva idei de strudel precum: Strudel cu mere (de post), strudel cu pere si fistic, strudel cu prune si nuci sau strudel cu ciuperci si o varianta mai rapida de strudel cu couscous.

Nu uitati ca ma puteti gasi si pe Instagram pentru alte retete si Stories dragute :).

Ingrediente (pentru 2 bucati strudel):

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina alba de grau
  • 2 galbenusuri ou
  • 150 g unt moale 82% grasime
  • 150 g smantana fermentata 25% grasime
  • 1 lingura otet
  • ½ lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 400 g branza dulce de vaci bine scursa
  • 2 galbenusuri ou
  • 130 g zahar
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 50 g gris
  • 30 g amidon
  • Coaja rasa de la 1 lamaie bio
  • 100 g stafide
  • 50 ml rom (1 lingurita esenta rom)+50 ml apa calda

Pregatiti stafidele: intr-un bol puneti stafidele impreuna cu romul (sau esenta de rom daca folositi) si apa. Lasati sa se hidrateze peste noapte sau cateva ore.

Pregatiti aluatul pentru strudel cu branza dulce: Intr-un vas amestecati galbenusurile de ou impreuna cu untul moale, smantana, otetul si sarea pana obtineti o compozitie omogena. Incorporati faina si amestecati pana obtineti un aluat neted care nu se lipeste de maini. In functie de faina si smantana, aluatul iese mai umed sau mai uscat. In caz ca aluatul este prea uscat, mai puteti adauga treptat 1-2 linguri smantana. Daca aluatul este prea umed, mai adaugati treptat 1-2 linguri de faina.

Inveliti aluatul intr-o folie alimentara si dati la frigider pentru 30 de minute. Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.

Pregatiti umplutura pentru strudel cu branza dulce: intr-un vas amestecati branza bine scursa impreuna cu galbenusurile de ou, zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, grisul si amidonul. Amestecati totul bine pana obtineti o compozitie omogena. Scurgeti de lichid stafidele hidratate si amestecati-le in compozitia de branza.

Formati strudelul: scoateti aluatul de la frigider, impartiti-l in 2 parti egale. Presarati putina faina pe blatul de lucru. Cu ajutorul sucitorului intindeti prima bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de 0.5 cm. Puneti jumatate din cantitatea umplutura pe latura mai lunga a dreptunghiului, rulati de 2 ori latura, apoi pliati in interior laturile mai scurte de pe stanga si de pe dreapta si continuati sa rulati pana obtineti un strudel.

Asezati strudelul pe o tava mare acoperita cu hartie de copt. Procedati la fel si cu cealalta bucata de aluat si cu restul de umplutura.

Dati la cuptorul preincalzit si coaceti pentru 40-45 de minute pana ce devine rumen la suprafata. Lasati sa se raceasca strudel cu branza dulce dupa care pudrati cu zahar pudra.

Enjoy!