Paste integrale cu legume, foarte multe legume coapte la cuptor, sos aromat cu usturoi copt si parmezan. Un fel de mancare usor, dietetic, mai ales ca are si paste integrale si multe legume, preparate doar la cuptor, cu putin ulei de masline. In plus, este o metoda perfecta de a folosi legumele din frigider pe care nu ai mai dori sa le mananci.

Puteti adauga ce legume doriti si in ce cantitati doriti voi, aici chiar nu e o regula. Puteti folosi o parte din legumele coapte pentru paste, iar restul de legume ramase sa le adaugati la o supa crema, sa zicem. De aceea, pastele acestea de astazi sunt foarte versatile. Mai puteti adauga conopida, telina apio, broccoli sau alte condimente, dupa cum doriti.
Referitor la paste: am considerat ca pastele penne integrale din grau dur de la Baneasa se potrivesc cel mai bine pentru acest fel de mancare. Puteti incerca si alte tipuri de paste, fie ca sunt paste lungi sau fussili sau farfalle.

In plus, pastele integrale sunt mai usor de digerat, au un plus de nutrient si fibre datorita fainii integrale. Deci un motiv in plus sa le adaugati la mancaruri.
Pe blog mai puteti gasi si alte retete de paste precum: Paste alla Norma, salata de paste cu legume, paste cu sos ragu, paste cu lamaie si salvie, tagliatelle cu creveti.
Nu uitati ca ma puteti gasi si pe Instagram pentru alte retete si Stories dragute :).
- Ingrediente:
- 250 g penne rigate integrale Baneasa
- 1 vanata medie
- 1 dovlecel verde
- 1 ardei kapia
- 1 ceapa rosie
- 1 cartof dulce
- 10 rosii cherry
- ½ legatura patrunjel
- 1 capatana usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 50 g parmezan ras
- Sare
- Piper
- 1 lingurita Oregano uscat
- Coaja si sucul de la ½ lamaie
Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius. Tocati cubulete vanata, dovelcelul, ardeiul kapia, cartoful dulce, taiati ceapa rosie in fasii subtiri. Intr-un bol incapator adaugati legumele tocate impreuna cu rosiile cherry, presarati uleiul de masline, sare, piper si oregano uscat. Amestecati totul foarte bine.

Separat, taiati capatana de usturoi in jumatate pe rotund, presarati sare si putin ulei de masline pe partile taiate.

Tapetati cu hartie de copt tava mare a aragazului, turnati toate legumele in tava si asezati pe deasupra jumatatile de capatana de usturoi.

Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptorul incins pentru 20 de minute. Indepartati folia de aluminiu, si mai lasati la cuptor pentru 15 minute pana ce legumele sunt usor caramelizate.

Pregatiti pastele: Umpleti cu apa o oala incapatoare in care ati pus o lingura de sare. Dati oala pe foc si aduceti la punctul de fierbere. Adaugati pastele integrale, amestecati energic si lasati sa fiarba pentru 7 minute. Scurgeti pastele de apa, pastrati cam jumatate de cana din apa in care au fiert.

Scoateti tava cu legume de la cuptor. Legumele sunt coapte, iar usturoiul a devenit moale si dulceag. Intr-un bol mic stoarceti jumatatile de capatana de usturoi, adaugati parmezanul ras si coaja de lamaie.

Cu ajutorul unei furculite pasati totul bine pana obtineti o pasta. Condimentati cu sare, piper si suc de lamaie. La final turnati 3 linguri din apa in care au fiert pastele, pentru a crea un sos.

Amestecati legumele coapte cu pastele fierte.

Peste ele turnati sosul format si amestecati bine. Aici mai puteti adauga putina apa din care ati fiert pastele, daca vi se par prea uscate.

Puneti pe farfurii si presarati patrunjel proaspat tocat.

Serviti calde alaturi de inca putin parmezan ras si suc de lamaie, daca doriti.

Sunt bune atat calde cat si reci.

A doua zi se pot reincalzi la cuptorul cu microunde.

Enjoy!





















