Despre mine

image_pdfimage_print

Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa  m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză.

Întoarsă în România, mi-am dorit să-mi gătesc mâncărurile mele iubite din China și în același timp să împărtășesc și altora din experiențele mele culinare trăite pe continent asiatic. Pe data de 16 mai 2010 a luat naștere blogul meu unde am postat rețete tradiționale chinezești renumite în toată lumea, încercând totodată să explic pas cu pas tehnicile de gătire, modul corect de preparare și importanța deosebită a alegerii ingredientelor originale chinezești. Cu timpul, am început să postez pe blog rețete de prăjituri și torturi cărora am încercat să le dau o notă personală si un plus de originalitate.

 

De astăzi blogul meu se mută într-o casă nouă și pregătește noi surprize plăcute! Te aștept pe blog cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!