Hummus cu roșii uscate

2
1584

 

Hummus-ul este una dintre gustarile mele preferate! Imi place atat de mult, incat l-as putea servi oricand, la micul dejun, la pranz sau chiar la cina. Merge perfect si la o masa cu prietenii sau ca gustare la servici, in parc sau acasa. Este o sursa excelenta de fibre, vitamine, acid folic, proteine si minerale datorita nautului din continutul sau. Nautul imbunatateste digestia si scade nivelul colesterolului rau din sange, in plus, este hranitor si satios. Desi are un gust neutru, il putem imbogati cu diferite ingrediente, dandu-i arome minunate si savuroase.
Sunt sigura ca deja stiti faptul ca Sun Food si-a marit colectia de conserve odata cu venirea conservei de naut 400 g. Ceea ce imi place si mai mult la conserva Sun Food este faptul ca ea nu contine decat apa, naut si sare, spre deosebire de alte conserve care aveau in compozitie si acid citric, fapt ce dadea nautului un gust foarte acru si ciudat.

 

Pentru astazi eu am ales sa fac hummus cu rosii uscate, pentru ca ador rosiile preparate in acest fel si pentru ca formeaza o echipa minunata impreuna cu nautul! :).  Va sfatuiesc sa folositi rosii uscate la borcan, care au si ulei de masline si condimente. Sunt mult mai aromate, cu o textura minunata si se comporta foarte bine atunci cand le maruntim in robot. Eu am desfacut un borcanel de rosii uscate preparate de mine asta vara, conservate in ulei de masline impreuna cu usturoi si ardei iute uscat.
Oricum ar fi, gustul il puteti asezona voi dupa cum va place, la final, va asigur ca va iesi un hummus fenomenal! 🙂
Ingrediente:
1 conserva naut boabe Sun Food 400 g
2 linguri pasta tahina
7-8 rosii uscate si condimentate (cu oregano si busuioc)
60 ml ulei de masline  sau uleiul de la rosiile uscate
1 catel de usturoi
1 ardei iute mic uscat
70 ml apa
sare
piper
Intr-un robot de bucatarie, punem toate ingredientele mentionate.
Pornim robotul pentru 2 minute pana obtinem o pasta fina.

 

In functie de calitatea rosiilor, e posibil sa obtineti o pasta mai groasa, caz in care puteti sa mai adaugati putina apa.
De asemenea, mai puteti pulsa robotul cateva secunde in plus, pentru a obtine o pasta foarte fina. Eu mi-am dorit un hummus usor granulat.

 

Puneti hummus-ul intr-un castronel, faceti cateva adancituri in el cu ajutorul unei linguri

 

picurati cateva picaturi de ulei de masline

 

 

 

 serviti cu lipii calde facute in casa

 

Bun rau! 🙂

 

Enjoy!
Previous articleTort cu smochine și alune de pădure
Next articlePlăcintă cu ciuperci și spanac
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 2 =