Scones cu porumb

0
4265
image_pdfimage_print

 

O gustare rapida intre mese este intotdeauna binevenita, mai ales la servici sau in calatorii si drumetii. Niste scones sarate, delicioase si rapide numai bune de mancat atat calde cat si reci. Pentru ca mi-am dorit un gust mai special, m-am gandit sa le prepar cu porumb. De cand am descoperit porumbul dulce de la SunFood , nu am mai cautat altul! Mi-a placut inca de la prima bobita pe care am gustat-o! Crocanta, gustoasa, usor dulce, parfumata. Porumbul asta se preteaza foarte bine la salate, sau la o salsa picanta cu burgeri de somon, ba chiar si in wok la un orez prajit cu porumb!

 

De data aceasta m-am hotarat sa testez porumbul si sa vad cum se comporta si la copt, adica in aluatul de la aceste scones. Si va zic: s-a comportat perfect!
Ingrediente:
300 g faina
150 g unt rece
150 ml lapte batut
75 g branza emmentaler rasa
1 ou
2 lingurite mustar
10 fire ceapa chives
3-4 fire cimbrisor proaspat
1 1/2 lingurita praf de copt
1 praf sare
1 praf piper proaspat macinat

 

Incingeti cuptorul la temperatura de 190 grade Celsius. Intr-un castron cerneti faina amestecata cu sarea si praful de copt. Deasupra puneti bucatile de unt rece

 

 

cu ajutorul unei furculite “presati” untul in faina pana obtineti un aluat nisipos cu bucatele de unt maruntele de marimea bobului de orez.

 

adaugati ceapa chives taiata marunt si frunzulitele de cimbrisor.

 

dupa care cascavalul emmentaler si boabele de porumb.
 intr-un castronel bateti oul impreuna cu laptele batut si mustarul, adaugati amestecul peste faina si unt. Amestecati rapid de cateva ori cu ajutorul unei linguri. Nu framantati mai mult!

 

rasturnati aluatul pe masa de lucru bine infainata, aplatizati aluatul cu podul palmei pana obtineti un disc de aluat cu grosimea de 4-5 cm.

 

cu ajutorul unei forme rotunde de biscuiti sau cu gura unui pahar decupati scones din aluat.

 

transferati pe tava de copt acoperita cu hartie de copt

 

Dati scones la cuptorul incins pentru 25-30 de minute pana se rumenesc frumos pe deasupra

 

sunt excelente usor calde servite alaturi de o cana cu lapte batut

 

 a doua zi se pot consuma reci, sau le puteti incalzi usor.

 

 se pot lua in pachetul de servici pentru a doua zi sau le puteti pune  in pachetelul copiilor la scoala

 

 

isi pastreaza textura pufoasa timp de 2 zile, mai mult de atat nu stiu sa va zic caci s-au terminat mult prea repede :).
Enjoy!
Previous articleCheesecake aperitiv cu rosii
Next articleGogosi cu ciocolata la cuptor
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!