Creveti in sos de rosii cu seminte de pin

0
12412
image_pdfimage_print
Crevetii au fost si raman fructele mele de mare preferate. Intotdeauna cand aleg sa mananc creveti ma asigur ca sunt proaspeti ci nu prefierti. De asemenea, inainte sa ii cumpar, ii studiez bine sa nu fie zdrobiti sau alterati, ma uit la culoarea lor sa fie gri intens, si sunt atenta la mirosul lor sa fie miros proaspat de mare, nu de peste alterat.
Vara imi place sa prepar crevetii la gratar sau pusi pe frigarui cu bucati de lamaie. In zilele mai friguroase prefer crevetii trasi la tigaie cu putin unt, lamaie si mult patrunjel. Mai nou, prefer crevetii in sos de rosii ca sa-mi aduca aminte de vara. Pentru ca acum pe piata, desi se gasesc rosii, savoarea lor este departe de a fi cea de vara, asa ca apelez mereu cu incredere la conservele de rosii de la SunFood. Sunt atat de bune si de aromate incat ma duc cu gandul instantaneu la vara!

 

 Ingrediente:
10 creveti
2 linguri ulei de masline
100 ml vin alb
2 catei usturoi
1/2 legatura patrunjel
sare
piper
50 g seminte de pin
felii de lamaie

 

Pentru inceput, pregatim crevetii. Ii curatam de cap si de crusta, lasand doar o mica parte din coada. Tragem de firul (intestinul subtire) dinspre “sira spinarii” si il indepartam.

 

Spalam bine crevetii, ii punem pe un servet de bucatarie si ii zvantam bine.

 

Intr-o tigaie incingem uleiul de masline, tocam cateii de usturoi si ii sotam cateva secunde, avand grija sa nu se arda.

 

Adaugam crevetii si ii sotam 1-2 minute

 

pana ce capata o culoare usor portocalie

 

Desfacem conserva de rosii decojite si o turnam peste crevetii din tigaie

 

Adaugam vinul alb si lasam sa fiarba pana ce incepe si se formeaza un sos

 

Intre timp, intr-o tigaie mica prajim fara adaos de ulei semintele de pin.

 

Potrivim de sare si piper, tocam patrunjelul si il adaugam peste creveti.

 

La sfarsit adugam si semintele de pin si mai amestecam o data in tigaie.
Stoarcem felii de lamaie pe deasupra

 

 

Savuram imediat alaturi de un pahar de vin alb

 

 Optional, putem praji cateva felii de paine crocanta
Enjoy!
Previous articleChec cu menta si ciocolata
Next articleSalata picanta de taitei cu alune
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here