Pachețele cu ananas

3
2510
image_pdfimage_print

 

Nu stiu cum este la voi, dar la mine, atunci cand vremea este rece afara, ma apuca un dor nespus de framantat aluaturi :). Fie ca sunt din cele cu drojdie, fie ca sunt cu aluat preparat la rece, imi place tare mult sa modelez un aluat, astfel incat sa iasa ceva frumos din mainile mele. De data acesta mi-am dorit niste mici dulcegarii, usor crocante la exterior, dar si pufoase la interior, fructate si proaspete. Arata ca un fel de fursecuri si merg numai bine in zilele de Sarbatoare, sau la petreceri.
Ca de obicei am folosit ananas bucati in sirop slab indulcit de la SunFood.  De fiecare data cand desfac cate o conserva din aceasta de ananas, sunt uimita de cat de bune si placute sunt aceste bucatele. Crocante si gustoase, de parca as fi desfacut un ananas proaspat.
Ingrediente:
400 g faina
200 g unt rece
1/2 lingurita praf de copt
1 galbenus ou
150 g iaurt
75 g zahar pudra
1 lingurita zahar vanilat
1 praf sare
Intr-un bol incapator amestecati cu mainile  faina cu untul rece taiat bucatele si praful de copt pana obtineti un aluat de consistenta nisipului. Faceti o gropita in mijlocul aluatului si turnati iaurtul, adaugati galbenusul de ou, zaharul pudra, zaharul vanilat si sarea. Framantati un aluat omogen pe care il dati la frigider pentru 2 ore.
Scoateti aluatul de la frigider, si aplatizati-l cu sucitorul  astfel incat sa obtineti un dreptunghi de aluat cu lungimea de 40 cm si latimea de 30 cm.

 

indoiti partea de sus de aluat, apoi partea de jos. Intindeti din nou aluatul si repetati operatiunea.
Mai dati aluatul la frigider pentru 1 ora.

 

Scurgeti bine de tot bucatile de ananas, tamponati-le usor cu prosoape de bucatarie, astfel incat sa nu fie umede.
Intindeti aluatul, taiati forme patrate cu ajutorul unui cutit zimtat

 

eu am folosit o forma de biscuite

 

in mijlocul fiecarui patrat puneti cate o bucata de ananas
apucati doua colturi opuse si uniti-le, apasand usor cu degetul

 

uniti si celelalte doua colturi, apasati din nou cu degetul

 

repetati operatiunea si pentru celelalte bucati de ananas

 

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius, asezati pachetelele in tava si dati-le la cuptor pentru 10-12 minute pana ce se rumenesc usor. Pudrati-le cu zahar cat sunt calde.

 

Lasati-le sa se raceasca, dupa care le puteti servi
 Sunt perfecte alaturi de cafea sau ceai

 

Enjoy!
Previous articleScoici în stil chinezesc
Next articleOrzotto cu sos de roșii
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here