Pachetele de primavara 春卷

56
65113
Pachetele de primavara
image_pdfimage_print

Pachetele de primavara 春卷 cu aluat crocant si umplutura din legume cu taitei de orez. Sunt cele mai renumite gustari chinezesti care stau pe masa de sarbatoare in China!

新年快乐!Happy Chinese New Year! Dupa ce am povestit despre cea mai frumoasa sarbatoare din China, Sarbatoarea Primaverii -Anul Nou Chinezesc, se cuvine sa gustam si cateva dintre delicatesele pregatite in aceasta zi. Chinezii sarbatoresc timp de 2 saptamani Anul Nou, timp in care se delecteaza cu cele mai gustoase si mai pretioase mancaruri. La inceput de masa se servesc coltunasi fierti in aburi, taitei cati mai lungi pentru o viata lunga si fericita, adica Taitei chinezesti de casa . 

Se numesc Pachetele de primavara, deoarece se pregatesc cu precadere in perioada de Anul Nou chinezesc sau Sarbatoarea Primaverii, atunci cand se consuma cu precadere legume proaspete. In plus, pachetelele de primavara clasice contin exclusiv legume, nu si carne. Desigur, exista si varianta cu carne de pui, porc sau legume, insa cele clasice, dupa cum spuneam, se pregatesc doar cu legume.

Salata de taitei lungi si picanti nu poate lipsi nici ea de pe masa de sarbatoare sau prajitura sarata cu ridichi albe.

Aceste pachetele de primavara nu sunt complicat de facut, doar ca sunt un pic mai migaloase din cauza modului de impachetare, insa, daca sunteti obisnuiti sa faceti sarmale, atunci procedeul o sa vi se para foate simplu si amuzant :).

La aceste pachetele de primavara, important nu este doar modul de impachetare, ci si umplutura, care trebuie sa nu fie prea umeda sau zemoasa, astfel incat sa nu iasa din pachetel in timpul prajirii.

Umplutura are ingrediente relativ usor de procurat, sau care se pot cumpara din magazinele cu specific asiatic sau online. Insa de-a lungul timpului multi m-au intrebat despre foile pachetelelor. Ma refer la acestea:

In China, aceste foi pentru pachetele se gasesc atat proaspete, cat si congelate. Cele proaspete sunt facute uneori manual sau cu ajutorul unor masinarii. Insa, la noi in tara se gasesc congelate in magazinele cu specific asiatic sau uneori online. A nu se confunda cu foile rotunde si transparente din orez caci nu sunt la fel si textura difera foarte mult! 

Insa daca doriti sa faceti aceste pachetele si nu gasiti sub nicio forma foi speciale din acestea, puteti folosi foi subtiri de placinta (da, din acelea ca pentru baclava). Daca le puneti in strat dublu si le umpleti cu aceasta umplutura, vor iesi destul de asemanatoare la gust si textura cu preparatul original.

In mod traditional aceste pachetele se prajesc in baie de ulei. Insa, de-a lungul timpului am primit intrebari daca se pot praji si in ulei mai putin sau daca se pot coace si in cuptor. Da, se pot praji in baie de ulei, se pot praji in tigaie cu mult mai putin ulei, se pot coace in cuptor stropite cu putin ulei sau se pot gati la air fryer cu foarte putin ulei. Textura exterioara difera putin, insa gustul este acelasi.

Eu una, niciodata nu le-am prajit in baie de ulei, ci le-am prajit in tigaie cu putin ulei sau foarte rar la cuptor.

Ingredientele de mai jos sunt date pentru 20-22 pachetele de primavara. Un pachet de foi are 40 de bucati (cu latura de 21,5 x 21,5 cm) sau 50 de bucati (cu latura de 15×15 cm). Puteti folosi jumatate din foi, iar pe restul sa le congelati din nou. Daca doriti sa faceti toate pachetelele o singura data, dublati cantitatile ingredientelor. Dupa ce ati format toate pachetelele, puteti congela o parte din ele asa cum sunt. Cand doriti sa le pregatiti, le scoateti din congelator si le prajiti dupa cum doriti.

Nu uitati ca ma puteti gasi si pe Instagram pentru mai multe retete si Story-uri dragute :).

  •  Ingrediente (pentru 20-22 pachetele):
  • 1 pachet foi pentru pachetele de primavara (sau foi subtiri pentru placinta)
  • 2 lingurite ulei vegetal
  • 2 catei usturoi tocati marunt
  • 2 fire ceapa verde tocate marunt
  • 5 foi varza chinezeasca taiata fasii subtiri
  • 2 morcovi medii taiati fasii subtiri
  • 100 g taitei de orez
  • 5 ciuperci shiitake uscate
  • 80 g muguri de bambus taiati fasii subtiri
  • 2 lingurite sos de soia
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper alb pudra
  • 1 lingura amidon+2 linguri apa
  • ulei pentru prajit
Pentru inceput, hidratati ciupercile Shiitake. Ele se gasesc mai mereu in forma uscata. Puneti ciupercile intr-un castron incapator, turnati peste ele 250 ml apa fiarta si lasati-le sa se rehidrateze pentru 30 de minute. Puteti face acest lucru si cu cateva ore inainte sau chiar de seara. Rezista foarte bine in apa. Dupa ce s-au rehidratat, indepartati piciorusul cel lemnos si taiati-le fasii subtiri.
Pentru taiteii de orez: puneti taiteii intr-un bol incapator. Fierbeti 400 ml apa si turnati peste ei. Lasati-i in apa fierbinte pentru 10 minute, amestecand din cand in cand. Apoi scoateti taiteii din apa si treceti-i printr-un jet de apa rece, lasati-i deoparte.
Acum ca avem toate ingredientele pregatite si tocate, putem pregati umplutura:
Intr-o tigaie sau intr-un wok incingeti uleiul vegetal: adaugati usturoiul tocat si ceapa verde. Sotati cateva secunde pana ce capata miros placut.
Adaugati morcovii, varza, ciupercile, bambusul si gatiti totul pana ce legumel se inmoaie usor.
Condimentati cu sare, piper alb si amestecati din nou.
Adaugati taiteii si amestecati din nou. La final adaugati sosul de soia si uleiul de susan. Stingeti focul si lasati deoparte sa se raceasca complet.
Desfaceti foile pentru pachetele din folie. Ca sa nu se usuce puneti pe deasupra lor un prosop usor umed. Din amidon si apa pregatiti un amestec cu care veti lipi inchizatura pachetelelor la final.
Daca folositi foi pentru placinta, taiati foi patrate cu latura de 15×15 cm. Folositi cate 2 foi suprapuse pentru a fi siguri ca nu se rup in timpul manevrarii.
intr-un colt al patratului puneti o lingura din umplutura de legume
rulati foaia impreuna cu umplutura strans pana la jumatatea patratului
indoiti marginile din stanga si din dreapta, intocmai ca pe un plic, apoi rulati strans inainte pana formati pachetelul

Ungeti coltul ramas cu amestec de amidon si apa pentru a fi siguri ca nu se desface in timpul prajirii.
repetati operatiunea si cu restul pachetelelor de primavara

Daca folositi foi mici cu latura de 15 cm, pachetelele vor iesi mai mici si vor avea mai putin aluat. Daca folositi foi cu latura de 21,5 cm, pachetelele vor fi (evident) mai mari, vor avea putin mai mult aluat.
Gatiti pachetelele de primavara: aici puteti alege ce metoda doriti. Eu, dupa cum am mai spus, prefer sa le prajesc in tigaie cu putin ulei.
Prajiti pachetelele pe ambele parti la foc mic spre mediu, avand grija sa nu se arda. Aveti nevoie sa prajiti doar exteriorul, intrucat umplutura este deja gatita.
Pachetele de primavara 春卷
Scoateti pachetelele pe servetele absorbante de bucatarie pentru a elimina excesul de ulei. Se consuma neaparat calde alaturi de un sos dulce iute -(sweet chilli sauce) sau alaturi de sos de soia, otet de orez negru si usturoi.
Pachetele de primavara 春卷
Pentru sosul dulce picant aveti o reteta pe blog si AICI.
Se pastreaza bine in ziua gatirii si se pot reincalzi usor la cuptorul cu microunde. A doua zi devin moi datorita umpluturii, de aceea, este indicat sa gatiti cate pachetele considerati ca puteti consuma la o masa.
Pachetele de primavara 春卷
Dupa cum spuneam, cel mai bine este sa impachetati toate pachetelele o data si sa congelati o parte din ele. Asezati pe o tava pachetelele lasand spatiu intre ele. Dati tava la congelator pana ce sunt congelate complet. Dupa care, le puteti pune asa congelate cum sunt in pungi cu ziplock pe care sa le pastrati la congelator.
Pachetele de primavara 春卷
In momentul in care doriti sa le gatiti, scoateti de la congelator cat considerati ca puteti consuma, lasati-le la temperatura camerei aproximativ 15 minute, dupa care le puteti gati dupa cum doriti.
Pachetele de primavara 春卷
POSTARE REVIZUITA SI REACTUALIZATA ASTAZI, 23.01.2023!! 
Enjoy!
Previous articleSarbatoarea Primaverii-Anul Nou Chinezesc 春节
Next articleBanane chinezesti prajite
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

56 COMMENTS

  1. Deci eu vroiam sa le fac maine !!!!!!!!!!!!!!! :))))))))))))))
    Doamneeee…Ma gandesc la ele de 1 luna, si maine eram hotarata sa le fac. Chiar vroiam sa te intreb daca pot sa fac eu aluatul…Vreau sa-l fac eu…Aici foile de placinta sunt cam greu de gasit, nu prea se folosesc…Si-apoi imi place mult sa ma joc cu aluaturile.Semn ca am crescut… 🙂 Tu ce zici despre aluatul facut in casa, si daca pun muguri de bambus in loc de feliutele alea e considerata blasfemie? :)))))) Te pupic dulce !

  2. Oau ce prezentare si cat de bine arata!!!
    Nu sunt adepta mancarii chinezesti pentru ca nu o cunosc si inca nu mi-am facut mult curaj sa o incerc. Am fost de 2 ori intr-u restaurant chinezesc asa ca nu am experienta.
    Prima oara am fost in Turcia…unde am fost cazati la hotel de 5 stele si normal ca aveam dreptul sa mergem la rest a la carte. Si am ales rest chinezesc.
    Si ne-au servit acolo cu un aperitiv exact in acest stil (dupa vro doi ani mi-am dat seara ca era facut cui foi de orez si umplutura era din varza calita!!!)-sup[er bun, o supa cu legume…buna dar foarte apoasa:)), felul doi a fost ceva cu sos dulce -acrisor (nu stiam ce sa comand dar deja nu mai puteam manca:)) si desertul a fost inghetata. dar nu de care ori care…era un glob mare…prajit cumva si inauntru era inghetata si pe toata farfuria era un sos dulce (apa cu miere oare? ) foarte foarte bun.
    Rogute-as Andreea daca poti si stii…fa reteta asta de inghetata ca demult suspin la ea:)) Am ramas placut impresionata de rulourile alea cu varza calita (care ti-am spus ca habar nu aveam cum se fac pana de ceva vreme:)) si de inghetata asta prajita care avea un strat subtire de ceva…si interior inghetata.
    Am s afac si eu rulouri si daca se pot face cu foi de placinta e si mai super.
    Foile de orez sunt undeva l;a 17 lei pe cand cele de placinta la 5 lei.
    Ciuperci negre si dinastea nu gasesc eu dar inlocuiesc:)
    Si bambus nu am mancat niciodata:)
    Te-am innebunit:)
    Pupici

  3. Multumesc mult, Andreea! Fug acum sa salvez reteta, am tot repetat Furnicile si Tso, de nu ne mai saturam, iar pachetelele le-am asteptat cu mult interes.
    Am citit ca ti-a fost furata poza de la Furnici, stiu sentimentul, l-am incercat din pacate de multe ori. De fiecare data am luat masuri, dar nu am primit decat scuze, care sincer nu ma incalzesc cu nimic. Cine stie cate alte poze imi sunt deja furate si eu habar nu am?
    Te pup cu mult drag!

  4. Aoleo, Andreea! tot foi din acestea de orez am si eu… deci mai bine le fac in foi de placinta, ca vad ce bine arataaaa! Totusi mai dau o fuga sa imi iau si bambusul, ca nu il am in casa.
    Felicitari, pachetelele tale arata bestial si desigur gustul e pe masura.

  5. Foile pe care le ai in foto nu sunt pentru prajit, ci pentru fresh spring rolls, indiferent de ce o fi scriind pe ambalaj. Se pun la inmuiat si se fac rulouri neprajite. Am luat foi din astea, dreptunghiulare, congelate (ca ale noastre de placinta)din Dragonul Rosu, din orez si am facut niste rulouri foarte bune. Nu la fel ca ale tale, ca nu am avut shitake, ci niste bureti de padure uscati de mine, dar orisicat chiar daca n-au fost reteta originala au fost bunute. Faine rulouri, Andreea!

  6. Ana draga, deja am facut noi doua teoria aluatului asta, ti-am zis ca e complicat si nu m-ai crezut :)). Dar intr-o zi, cine stie, poate te vad invartind coca aia lipicioasa pe plita. :)))

  7. Gabi, asa ziceam si eu prima data, ca sunt complicate de facut si ca nu ma apuc de ele. Dar crede-ma ca sunt precum sarmalele. Desi eu una n-am facut sarmale pana acum ca nu ma dau in vant dupa ele :))

  8. Bianca draga, probabil ca la aperitiv ai mancat intr-adevar pachetele din astea de primavara, aici exista nenumarate variante. Unele sunt numai cu varza calita, altele au si taitei, altele au muguri de bambus si muguri de fasole…In tarile vecine Chinei, aceste pachetele au si carne in interior. Iar ceea ce ai mancat la desert, este inghetata prajita. Este un desert rascolitor si controversat. Am sa-l fac si eu cat de curand, te anunt imediat ce postez reteta. Te pup!

  9. Adina, mie una mi-au iesit mai bine cu foi de placinta. Intr-o zi, cand o sa am timp, o sa le fac si cu foi de orez facute in casa. Dar imi trebuie mult timp si rabdare pentru ele.

  10. Gabriela draga, sa-mi zici cum ti-au iesit. Si sa-mi zici si daca ai fost multumita de foile de orez. Cat despre poza mea de la Furnici, am incercat sa iau legatura cu administratorul site-ului, bineinteles ca n-am dat de el. Sunt tare curioasa daca cineva a platit vreodata pentru faptul ca a furat o poza de pe net si a spus ca e a sa. Mai ales ca pe poza mea a si pus watermark-ul lui!

  11. Doamna Elena, stiam si eu ca foile astea sunt pentru spring rolls crude, insa de acolo de unde le-am luat, erau doua tipuri de foi, si pentru prajit, si simple doar de umplut cu legume. Si le-am luat pentru ca am zis ca totusi o fi diferenta intre ele si ca producatorul nu si-o bate joc de cumparatori si scrie pe ele ca sunt si de prajit. Va pup!

  12. Andreea, in Canada sigur gasesti foi speciale pentru spring rolls. Tie o sa-ti iasa cel mai bine! Ah, ce fericita trebuie sa fii sa ai acolo toate produsele de care ai nevoie si sa fie si de calitate!

  13. ieri a fost prima data cand am mancat pachetele de primvara, facute de Andreea :).
    Au fost fenomenale….Multumim :).
    Speram ca Marian sa ne mai aduca :P.

  14. Marian ne-a facut o surpriza delicioasa acum cateva zile cand ne-a adus pachetele de primavara facute de tine si trebuie sa-ti spun ca au fost extraordinare.
    Multumesc mult pentru aceasta surpriza si apreciez efortul, dar si grija cu care le-ai preparat.
    Erau foarte gustoase, usoare (nu stiu cum ai reusit,in ciuda faptul ca erau prajite, nu erau uleioase absolut deloc), iar sosul de soia dulce era divin :).
    Ah, si combinatia dintre exteriorul crocant si texturile din interior era geniala.
    Deoarece mi s-a facut pofta din nou, inchei prin a-ti multumi inca o data si a te asigura ca ai castigat un fan 🙂

  15. Sabina, iti multumesc pentru mesaj. Da, din partea mea este ok, lasa-mi daca se poate si o adresa de mail caci nu am gasit-o pe nicaieri. O seara buna iti doresc!

  16. Azi am facut 50 buc. de pachete dupa reteta ta. Sint o nebunie. Am folosit foia de orez si a mers repede- spre uimirea mea. Am exclus din reteta fasolea- si am adaugat citeva picaturi de ulei de stridie.
    Excelenta reteta.
    O reteta de porc cu alune se poate? :))) Multumesc Andreea pentru cele mai bune pachete de primavara care le-am mincat dupa 25 de ani.

  17. Astazi am facut si eu pachetelele de primavara cu foi de placinta si tin sa iti spun ca au iesit atat de bune ca au disparut in cateva minute(mancate binenteles)…delicioase…asa ca voi mai repet curand, salutari.

  18. Am gatit si eu pachetele si mi se pare muuuult mai simplu si gustos cu orez in loc de paste si eu le rulez intr-o singura foaie de placinta, pun compozitia pe o margine de-a lungul foii si o rulez pana la capat si apoi o tai in 4 . Iese foarte bine, nu se desfac si nu curge compozitia datorita orezului.Succes!

    • Alina, sincera sa fiu, nu am vazut nicaieri in China pachetele umplute cu orez in loc de taitei si nici nu cred ca exista. Dar daca tie ti-au placut la gust si ca textura, e ok atunci :). Chiar m-ai facut curioasa cum sunt :). Sa stii ca nici la compozitia cu taitei nu curg ingredientele, insa inevitabil lasa un pic de apa, cred ca asa se intampla la orice umplutura cu legume, mai ales ca in compozitie nu am pus ou. Mult succes!

  19. fac destul de des pentru ca sunt preferatele mele.desi gasesc foi de orez pentru ca in TORINO sunt foarte multe magazine chinezesti ,prefer sa folosesc foietaj de placinta pt ca sunt mai gustoase!

    • Daniela, daca gasesti foi de orez proaspete in Torino, te sfatuiesc sa le folosesti pe acelea. Sunt net superior mai bune decat foile de placinta! In rest, umplutura este la fel de buna. Per total, sunt minunate! 🙂

  20. Buna Andreea m-am uitat peste retetele tale sunt nemaipomenite nu am vazut blog ca al tau la nimeni pe intelesul tuturor foarte simple de facut, da e adevarat in Canada gasesti orice si e ieftin totul tot timpul sa gatesti si sa mananci sa te spargi. Inca odata felicitari ptr blogul tau esti nemaipomenita de priceputa .Sa mai pui retete noi imi plac foarte mult si sa sti ca le voi incerca pe toate . Te salut din Canada – Montreal.

    • Buna Anonim! (scuze, nu ti-am retinut numele 🙂 ). Iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase! Ma bucur ca ma urmaresti si ca iti plac retetele mele. Intr-adevar, aici pe blog am pus cele mai bune si mai simple retete. Bucataria chinezeasca are mii si mii de retete, insa unele sunt mult mai complicate si pe acelea m-am hotarat deocamdata sa nu le adaug, mai ales ca nu am gasit toate ingredientele respective. Am auzit de multe ori ca in Canada mancarea la restaurant este foarte buna si convenabila la pret. Aici in Romania, multi prefera sa gateasca acasa. Si la noi se gasesc multe restaurante chinezesti, dar dupa cum spuneam si in alte postari, unele feluri de mancare din restaurantele chinezesti de la noi sunt adaptate gusturilor romanului si atunci nu prea mai seamana a mancare chinezeasca. De aceea, avem ocazia sa le gatim la noi acasa. Te mai astept pe la mine! Andreea

  21. Buna seara. Oare cum sunt aceste spring rolls reci? Ma gandeam sa le fac de pe o zi pe alta, dar nu stiu daca efectul e acelasi sau daca le pot incalzi inainte de servire. Multumesc!

    • Da, sunt spring rolls. De pe o zi pe alta sunt ok, insa nu vor mai fi atat de crocante ca atunci cand sunt prajite. A doua zis vor fi un pic mai moi, dar la fel de gustoase. 🙂

  22. Buna ziua. Am facut si eu pachetele, dar fara sa stiu ca se fac cu foi de placinta, le-am facut cu foaie de aluat Bella, pe care am taiat-o in 16 bucati. Fiecare bucata am intins-o putin cu sucitorul (facaletul, sau cum s-o mai numi prin alte regiuni ale tarii), apoi am pus umplutura (dar fara taietei) pe care am facut-o din morcovi, ciuperci, varza, dovlecel, ceapa, toate calite in tigaie, apoi am adaugat un ardei rosu taiat marunt, mararul si mugurii de bambus.
    Fiecare bucata am indoit-o ca pe un plic, am uns marginile cu un pic de apa si le-am prajit, au iesit foarte bune.
    Dar…..inainte de revelion, am gasit la MegaImage, foi de orez. Am fost incantata. Numai ca atunci cand le-am preparat, dupa ce le-am pus in ulei, au explodat. Nu am ales nimic nici din umplutura si nici din foi. Am gresit cu ceva? trebuia, oare, sa le intep, sau …? Am trecut din nou la foietaj.
    Problema este ca mi-au ramas foile de orez. Pot oare sa le utilizez in alta mancare?

    • Buna. Foile acelea de orez sunt speciale numai pentru pachetele de primavara, insa in general ele sunt folosite la pachetelele de primavara cu legume proaspete. Asta este o varianta mai mult vietnameza a pachetelelor.. Dupa cum am scris si eu in postare, foile acelea nu m-au incantat deloc! Asa ca pana le gasesc pe cele originale chinezesti, am sa folosesc foile de placinta. Umplutura pe care ai folosit-o este super ok, taiteii ar mai fi absorbit un pic din umiditatea umpluturii. Insa, taiteii nu sunt neaparat obligatorii in aceasta umplutura. Deci totul este ok. Nu ai gresit cu nimic, foile de orez sunt de vina. Daca totusi vrei sa le mai folosesti foile de orez, atunci le pui umplutura de legume si le consumi proaspete, fara a le mai praji. Mult succes!

  23. Am o dilema..cum fac sa nu iasa uleioase? Stiu ca foile absorb ceva ulei. Le prajesc in baie de ulei? Cat timp? multumesc.

    • Daca folosesti foi din acelea de placinta, nu absorb mult ulei. Este de ajuns sa pui cateva linguri de ulei in tigaie si sa prajesti pachetelele maxim 1 minut pe fiecare parte, pana capata o culoare usor aurie. Dupa care, imediat le scoti din tigaie si le pui pe servetele absorbante de bucatarie. Mult succes!

  24. draga andreea citind azi aproape tot blogul tau , am decis sa trec pe mancaruri chinezesti . locuiesc in montreal si vad ca chinezii sunt f suplii si arata cu 15 ani mai tineri decat sunt . azi citind din blogul tau -am stat vreo 4 ore- am inteles de ce.
    tocanitele romanesti sunt bune, dar grase si colesteroase…
    as vrea sa te intreb – stiu ca-i aiurea – daca n-as putea coace rolurile de primavara in loc sa le prajesc. dar daca zici ca pot si-n cateva linguri poate merge si prajite .
    imi place blogul tau si felicitari pt tot.
    n-am facut in viata mea mancare chinezeasca si n-am nimic in casa de genul asta, in afara de taitei de orez cu care fac supa de pui . dar de azi trec pe chinezisme , si mersi ca m-ai lamurit.
    deja plec sa iau sos de soia si ce-mi mai trebuie pt a incerca mancarile tale.
    te pup si te rog totusi spune-mi crezi c-ar iesi cumva daca as coace rulourile intr-un sul mare nu micutze ? ( stiu ca pt tine suna a blasfemie , dar… totusi ce zici ?)
    alina

    • In foarte multe supermarket-uri se gaseste sos dulce-iute la sticla, insa de multe ori, contine foarte mult zahar si conservanti. Il poti prepara in casa dupa aceasta reteta: http://andreeachinesefood.blogspot.ro/2014/10/sos-dulce-iute-sweet-chilli-sauce.html. Daca nu doresti sa faci sosul in casa, iti recomand sa mergi in Dragonul Rosu si sa iei de acolo, sunt niste sosuri mai bune decat cele din supermarket-uri. De asemenea, se mai gasesc si in magazinele on line. Cat despre cantitatea de ulei, chinezii folosesc foarte mult, adica prajesc pachetelele intr-o baie de ulei. Eu mai mult de 150 ml nu folosesc niciodata si se prajesc foarte bine. Dai focul mai incet si le prajesti mai lent. Mult succes!

    • Poti sa ma contrazici, dar eu iti zic ca nu astea sunt foile speciale pentru pachetele de primavara. Intre timp le-am gasit pe cele originale si le folosesc cu succes. Foile acelea rotunde de orez sunt de fapt pentru pachetele de primavara negatite, de tip vietnamez.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here