Paste cu somon si rosii

0
20696
Paste cu somon si rosii
image_pdfimage_print

Paste cu somon si rosii, coaja de lamaie bio, putin suc de lamaie si patrunjel proaspat. Neaparat cu somon proaspat si rosii cherry. Aceste paste se pot consuma de post in zilele cu dezlegare la peste, caci nu contin lactate.

Paste cu somon si rosii

Nu mananc foarte des paste, insa atunci cand o fac, imi doresc sa fie paste de calitate, bine asezonate si proaspat gatite. Atunci cand ne este foame si vrem sa mancam rapid ceva bun, pregatim aceste paste cu somon. Super rapide si super gustoase!

Acum pe piata sunt atatea feluri si neamuri de paste, incat nu stii ce sa alegi mai repede! Astazi eu am ales pastele de la Baneasa si bine am facut, caci au fost o alegere tare inspirata! Desi sunt brand romanesc, aceste paste pot face concurenta oricarui tip de paste din Italia! Rezista foarte bine la fiert, sunt gustoase si delicioase!

Dupa cum spuneam, aceste paste pot fi consummate in zilele cu dezlegare la peste daca tineti post, mai ales ca pastele acestea sunt si ele de post deci nu contin oua. Desi, in general pastele se potrivesc bine cu parmezan sau cu smantana lichida, in cazul de fata chiar nu au nevoie de lactate! Contin ingredient putine, insa de calitate! Puteti inlocui somonul cu ton din conserva sau cu creveti proaspeti.

Paste cu somon si rosii

Fiind vorba de peste, bineinteles ca vom folosi si lamaie! Cautati in magazine lamai bio cu coaja netratata. Nu uitati sa spalati lamaia inainte de a o folosi! Chiar daca este bio, totusi este nevoie sa o spalati cu apa calda si putin detergent de vase. Alternativ puteti sa lasati timp de o ora lamaia intr-un vas cu apa si bicarbonat.

Pe blog mai gasiti cateva retete cu somon precum tarta cu spanac si somon, burger de somon, salata de naut cu somon afumat.

Nu uitati ca ma puteti gasi si pe Instagram pentru alte retete si Stories dragute :).

  • Ingrediente (pentru 2 portii)
  • 100 g spaghetti fara ou Baneasa
  • 2 catei usturoi
  • 200 g file somon proaspat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 7-8 rosii cherry
  • Coaja si sucul de la 1 lamaie netratata, bio
  • Sare si piper proaspat macinat
  • Patrunjel proaspat

Pentru inceput pregatiti pastele: Puneti la fiert o oala mare cu apa si 1 lingura de sare. Aduceti apa la punctul de fierbere. Adaugati pastele, amestecati incet pentru ca pastele sa fie scufundate complet in apa si lasati sa fiarba timp de 7 minute, pentru ca pastele sa ramana al dente.

Intre timp, pregatiti somonul: intr-o tigaie incingeti uleiul, adaugati somonul taiat cubulete. Prajiti usor cuburile de somon pana ce sunt rumenite pe toate partile. Cu lama cutitului zdrobiti usor cateii de usturoi si adaugati-i in tigaie. Avem nevoie de usturoi sa aromatizeze doar putin uleiul.

Paste cu somon si rosii

Taiati pe jumatate rosiile cherry si adaugati-le in tigaie. Sotati rapid pana ce rosiile se inmoaie putin. Condimentati totul cu sare si piper, apoi adaugati coaja rasa de lamaie, avand grija sa radeti doar partea galbena a lamaii. Adaugati dupa gust suc de lamaie.

Intre timp pastele sunt fierte.

Cu ajutorul unui cleste de bucatarie scoateti pastele din oala si adaugati-le imediat in tigaie. Odata cu pastele adaugati in tigaie si 2-3 linguri din apa in care au fiert pastele. Veti obtine un sos lucios si cremos!

Amestecati rapid pastele impreuna cu somonul si rosiile iar la final adaugati din nou suc de lamaie si  patrunjel proaspat.

Paste cu somon si rosii

Serviti imediat si nu mai asteptati! 🙂

Paste cu somon si rosii

Asa e ca sunt cele mai rapide si mai gustoase paste?

Paste cu somon si rosii

Un pahar de vin alb sau roze este perfect alaturi de aceste paste de la Baneasa!

Enjoy!

Previous articleMucenici cu aluat oparit
Next articlePlacinta greceasca cu spanac
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!