Burgeri de somon cu salsa picanta de porumb

0
2723
image_pdfimage_print

 

Burgerii nu sunt specialitatea mea si nici nu ma pot lauda ca i-am pregatit de prea multe ori. Insa de cand i-am pregatit pe acestia, mi-am schimbat parerea despre ei :). Astazi va propun niste burgeri de somon care se potrivesc perfect cu o salsa picanta de porumb. Despre aceasta salsa, va spun ca o puteti pregati in fel si chip, poate fi mai picanta, sau mai aromata, depinde cum va place voua. Eu am preferat sa fie mai picanta, ca sa echilibreze putin gustul burgerilor de somon.
Eu am folosit porumb dulce din conserva Sun Food, cu bobite proaspete si crocante. Mi-au placut mult in aceasta varianta si am sa le mai folosesc si la alte tipuri de salsa!

 

Ingrediente pentru burgerii de somon:
500 g file de somon proaspat
10-12 biscuitei sarati (sau 2 linguri pesmet)
1 lingurita mustar dulce
1 lingurita mustar cu boabe
2 fire ceapa verde
1/2 legatura marar
sucul de la 1 lamaie verde (lime)
sare
piper
Ingrediente pentru salsa de porumb:
1 cutie porumb dulce boabe in vid, Sun Food 340 g
1 ardei iute rosu
1/2 ceapa rosie
2 fire ceapa verde
1/2 legatura patrunjel
1 lingura ulei de masline
sare
piper
Incepem mai intai cu salsa de porumb, pentru ca ea se poate face dinainte, dupa care se poate lasa la frigider pana sunt gata burgerii.
Desfaceti conserva de porumb, scurgeti-o de apa, puneti porumbul intr-o sita deasa si treceti sita pe sub jetul cu apa rece. Clatiti usor, scurgeti bine porumbul si puneti-l intr-un bol.

 

 

 Tocati marunt ardeiul iute rosu, ceapa rosie, ceapa verde si  patrunjelul, adaugati-le peste porumb. Potriviti de sare si piper, dupa care adaugati uleiul. Amestecati bine si lasati deoparte.

 

 Pentru burgeri, folositi somon cat mai proaspat. Stergeti bine somonul cu un servet de bucatarie, asigurati-va ca nu are oase. Puneti somonul intr-un robot de bucatarie si porniti robotul cam 30 de secunde, maxim 1 minut. Eu l-am lasat cam 30 de secunde, deoarece am vrut sa am si cateva bucatele mai mici de somon intregi. Puneti somonul intr-un bol. Puneti biscuiteii sarati intr-o punga si zdrobiti-i bine cu ajutorul unui sucitor pana obtineti un pesmet fin.
Tocati marunt ceapa verde si mararul,adaugati-le peste somon impreuna cu  pesmetul de sarati. Adaugati si cele 2 tipuri de mustar, sucul de lamaie, sarea si piperul. Amestecati si omogenizati bine. Trebuie sa obtineti o compozitie compacta care se tine bine atunci cand formati burgeri.

 

Impartiti compozitia in 3 sau 4 parti egale. (3 parti pentru burgeri extra large, 4 parti pentru burgeri normal size 🙂 )
Puneti un gratar de bucatarie la incins, ungeti-l usor cu ulei.
Prajiti burgerii cate 4-5 minute pe fiecare parte, pana ce devin rumeni si cu urme de gratar pe ei.

 

Aditional, mai pregatiti un sos de iaurt cu menta, chifle pentru burgeri, felii de lime si salata verde proaspata.
Pentru sosul de iaurt cu menta:
200 g iaurt grecesc 7% grasime
cateva fire de menta tocate
1 praf sare

 

 

Si, dupa ce aveti toate acestea la indemana, poftiti pe cei dragi sa-si construiasca singuri propriul burger, dupa pofta, dupa plac. 🙂

 

Eu am facut asa: o jumatate de chifla, sos de iaurt, burgerul de somon, salsa de porumb, o foaie de salata, inca putin sos de iaurt si apoi cealalta jumatate de chifla. Uf, greu! 🙂

 

Acuma, stand si gandind la rece, as fi facut burgerii mai mici, adica dupa cum va spuneam, as fi impartit compozitia in 4 parti ca sa pot sa pun mai multa salsa de porumb, dar nu-i bai, ca salsa se poate servi si ca atare 🙂

 

 

 

 

Enjoy! 🙂