Fursecuri cu nuci, fragede, aromate care se topesc in gura. Perfecte pentru Sarbatori, alaturi de o cafea sau o ceasca de ceai.
Stiu ca va plac mult fursecurile si biscuitii mai ales in aceasta perioada. Pe langa faptul ca sunt delicioase, aceste fursecuri se fac destul de rapid.
Alaturi de celelalte dulciuri pe masa voastra de Sarbatoare, neaparat trebuie sa aveti si acste fursecuri cu nuci! Sunt atat de bune, incat vor disparea imediat de pe masa!
Din categoria nuci, pe blog mai gasiti aceste delicioase prajiturele cu nuci si cafea, cornulete cu nuci sau biscotti cu nuci si cafea.
Reteta nu cere foarte multe ingrediente, insa daca tot sunt atat de putine, macar sa fie de calitate. Ma refer la unt. Untul sa fie gras si aromat, 82% grasime. Zaharul pudra este esential in aceste fursecuri pentru ca se topeste mult mai repede si mai bine cand este amestecat cu untul.
Prepararea acestor fursecuri nu necesita mult timp, insa este necesar ca aluatul sa stea la frigider dupa ce l-ati pregatit. In felul acesta il veti putea forma mai bine in bile mici de aluat de marimea unei nuci (ce coincidenta! 🙂 ) si va rezista mai bine la copt.
Puteti inlocui nucile cu nuci pecan, insa eu una consider ca nucile autohtone sunt mai bune. Insa ceea ce este foarte important, este sa prajiti nucile inainte. Nucile prajite dau un gust fenomenal acestor fursecuri!
Dupa ce fursecurile sunt coapte, cat sunt inca fierbinti, le dati rapid prin zahar pudra. Fiind calde, zaharul pudra va fi absorbit, de aceea, dupa ce s-au mai racit, va trebui sa le mai dati o data prin zahar pudra pentru ca zaharul sa adere la ele.
Nu uitati ca ma puteti gasi pe Instagram pentru alte retete si Story-uri dragute :).
- Ingrediente:
- 150 g unt moale, 82% grasime
- 60 g zahar pudra
- 1 alubs ou
- 220 g faina
- 100 g nuci prajite si macinate
- 1 lingurita zahar vanilat sau extract de vanilie
- 1 praf sare
- +100g zahar pudra pentru pudrat
Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-un castron sau in bolul unui mixer mixati la viteza mare untul moale impreuna cu zaharul pudra. Adaugati albusul de ou si amestecati din nou. Apoi adaugati faina amestecata cu zaharul vanilat si sarea.
Cu ajutorul unei spatule incorporati nucile macinate in amestecul de unt si faina. Scoateti aluatul din castron sau din bolul mixerului, asezati-l pe o folie alimentara, inveliti-l si dati-l la frigider pentru 30 de minute.
Luati o tava de copt si acoperiti-o cu hartie de copt. Din aluatul cu nuci formati bile mici de aluat de marimea unei nuci. Asezati bilele de aluat pe hartia de copt lasand distanta intre ele de 1 cm.
Coaceti fursecurile la cuptorul incins pentru 10-12 minute pana sunt usor rumenite. Urmariti cuptorul sa nu le coaca prea mult. Aveti nevoie ca fursecurile sa fie coapte insa sa nu devina maronii.
Pregatiti un bol cu zahar pudra. Cat sunt inca calde dati fiecare fursec prin zahar pudra pana este complet acoperit. Pentru ca zaharul va fi absorbit, va mai fi nevoie sa le mai treceti inca o data prin zahar pudra.
Dupa ce le-ati trecut si a doua oara prin zahar pudra, asezati fursecurile pe un platou si lasati-le sa se raceasca complet.
Serviti alaturi de o ceasca de cafea sau de ceai. Sau…puneti un pahar de lapte langa ele si asteptati pe Mos Craciun :).
Enjoy!