Cornulete cu nuci

11
5242
image_pdfimage_print

 

 

Dragii mei, dupa cum promiteam ieri, postez o reteta de cornulete cu nuci, preferatele mele forever! Despre aceste cornulete nu am decat cuvinte de lauda, bineinteles! Sunt atat de moi si pufoase atunci cand sunt calde, incat se topesc in gura aproape instantaneu! Iar dupa cateva ore, cand se mai racesc, incep si se intaresc si se fac parca mai bune si mai crocante. Ideea e ca sunt atat de bune incat nu stiu daca veti apuca sa testati si parte de “crocant” :), eu una banuiesc ca va veti alege numai cu partea de la cornulete moi si atata :). Dar una peste alta, eu zic ca aveti tot timpul din lume astfel incat sa tot incercati reteta pana vedeti daca ajungeti sa nu le mancati pe toate si sa gustati din ele si crocante :))
250 g unt
200 g smantana
2 galbenusuri ou
1/2 lingurita praf de copt
1 praf sare
500 g faina
pentru umplutura:
250 g miez nuca
50 g zahar
2 albusuri ou
zahar pudra pentru pudrat
Intr-un castron puneti untul moale la temperatura camerei impreuna cu galbenusurile si sarea. Amestecati pana obtineti o compozitie omogena. Adaugati samntana si amestecati din nou. Adaugati treptat faina amestecata cu praful de copt pana obtineti un aluat fin care nu se lipeste de maini. Inveliti aluatul intr-o folie de bucatarie si dati aluatul la frigider pentru 1 ora sau peste noapte.
Incingeti cuptorul la 190 grade Celsius. Puneti nucile intr-o tava si dati tava la cuptor pentru 7 minute pana ce capata un miros placut. Lasati nucile sa se raceasca, dupa care curatati-le de pielite. Intr-un robot de bucatarie maruntiti nucile. Mixati la viteza medie albusurile de ou pana obtineti o compozitie pufoasa, adaugati treptat zaharul si mai mixati pana ce obtineti o compozitie tare si lucioasa.
Adaugati nucile maruntite si amestecati cu ajutorul unei linguri.

 

 

 Impartiti aluatul in 5 parti egale. Intindeti o foaie de aluat si decupati din ea cu ajutorul unei farfurii un cerc cu diametrul de 25 cm.

 

 

Taiati discul de aluat in 8 parti egale. La baza fiecarui triunghi format puneti cate o lingurita din umplutura de nuci.

 

rulati cornuletele si asezati-le intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Repetati operatiunea cu restul de aluat.

 

Dati tava cu cornulete la cuptorul incins pentru 12-15 minute.

 

Scoateti cornuletele pe un platou si imediat, cat sunt fierbinti pudrati-le cu zahar pudra din belsug
Bucurati-va de ele si de aroma minunata a nucilor.

 

 

 

 Merg foarte bine alaturi de o cafea

 

 

 

sau o cana de lapte

 

sper sa le faceti pentru dimineata de Craciun caci sunt minunate!
Enjoy!
Previous articlePui de baltă în sos picant
Next articleCrăciun Fericit! 2013
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

11 COMMENTS

  1. Andreea, de cand a venit frigul numai la cornulete ma gandesc. Zi-mi drept, sunt ca cele de pe vremuri? Ca cele pe care le facea bunica atunci cand eram mici? Acelea mici si crocante de le mancai dintr-un hap? 😀

    • Ana-Maria, din pacate, nu sunt asa crocante ca ale bunicii. Acestea sunt mai moi si mai pufoase. E o alta textura, dar este minunata! Eu zic ca o sa-ti placa. Pup!

    • Fetele, daca inlocuiti smantana cu iaurt, trebuie sa suplimentati cu ceva mai multa grasime, adica unt. Eu una nu suport untura, si mai ales in prajituri. Insa daca voua va place, atunci puteti pune untura, sigur vor iesi mai bune! Va pup!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here