Rulada de mere

0
9727
Rulada de mere
image_pdfimage_print

Rulada de mere pufoasa si aromata cu scortisoara, un desert delicios de toamna care se pregateste foarte repede si usor. Un desert atat de elegant si frumos, incat il veti face din nou si din nou.

Pana acum ceva ani, recunosc, nu eram asa fan rulade. De niciun fel. Nu imi placeau ruladele dulci. Probabil si pentru faptul ca am gustat o data dintr-o rulada cumparata care avea ceva blat si la mijloc un gem foarte dulce din niste fructe pe care nu am putut sa le depistez.

Rulada de mere

Apoi, cand am vrut sa le fac eu acasa, m-am gandit ca sunt prea migaloase si ca sigur nu imi ies mie rotunde si frumoase. Ei, ce sa vezi? Au iesit, chiar de la prima incercare si nici nu erau asa greu de facut! Asa au luat nastere pe blogul meu urmatoarele rulade: rulada cu capsune, rulada cu cirese si ciocolata, rulada de bezea cu zmeura.

Ruladele de care va povesteam mai sus au la baza un blat copt, apoi o umplutura in general din frisca si mascarpone, la care am adaugat fructe proaspete sau gem de fructe. Rulada mea cu mere de astazi se preapara chiar mai simplu decat cele de sus si este de-a dreptul delicioasa! Merele sunt curatate si pregatite ca pentru o placinta obisnuita cu mere, peste care se toarna un aluat ca de pandispan.

Rulada de mere

M-am gandit ca odata cu inceputul toamnei, o rulada cu mere este binevenita si va va incanta inimile!

Nu uitati ca ma puteti gasi si pe Instagram pentru alte retete si Stories dragute :).

  • Ingrediente:
  • 1 kg mere rosii (soi Ionatan)
  • 70 g zahar
  • sucul de la 1 lamaie
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 2 lingurite scortisoara
  • 4 oua intregi
  • 100 g zahar
  • 150 g faina
  • 50 ml lapte
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • pentru finisat: zahar pudra

Pentru inceput, incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Spalati si curatati merele de coaja si cotor. Cu ajutorul unei razatoare radeti merele pe razatoarea cu gauri mari. Puneti merele rase intr-o cratita impreuna cu zaharul si sucul de lamaie si fierbeti totul pana ce sucul lasat de mere a scazut complet. Stingeti focul, adaugati zaharul vanilat si scortisoara, amestecati bine.

Rulada de mere

Pregatiti tava mare a aragazului, tapetati-o cu hartie de copt. Ungeti cu o pelicula foarte subtire de ulei hartia de copt. Pe deasupra puneti merele calite, intindeti-le intr-un strat subtire si uniform, astfel incat sa acopere toata suprafata tavii. Lasati deoparte.

In vazul unui mixer adaugati ouale impreuna cu zaharul si mixati la viteza maxima pana ce ouale isi dubleaza volumul si devin deschise la culoare. Adaugati coaja de lamaie, laptele si sarea, dupa care faina cernuta amestecata cu praful de copt. Incorporati totul cu ajutorul unei spatule amestecand usor.

Turnati compozitia de oua peste umplutura de mere din tava si nivelati bine cu ajutorul unei spatule, astfel incat compozitia sa acopere complet stratul de mere.

Dati tava la cuptorul incins si coaceti pentru 20-25 de minute pana ce blatul este complet copt. Scoateti tava de la cuptor, asezati peste blat o hartie de copt. Cu o miscare brusca rasturnati blatul cu susul in jos, astfel incat stratul de mere sa fie deasupra, iar blatul jos.

Rulada de mere

Cu grija indepartati hartia de copt de pe stratul de mere. Cat inca prajitura este calda, apucati de latura mai scurta a blatului si incepeti sa rulati strans intr-un sul asa incat stratul de mere sa fie la interior. Inveliti rulada in hartia de copt ramasa si lasati-o sa se raceasca complet.

Dupa ce s-a racit, pudrati rulada cu zahar pudra.

Rulada de mere

Enjoy!

Previous articleClatite cu sos de prune
Next articlePaste alla Norma
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!