Dorada la cuptor cu naut si fenicul

0
4877
image_pdfimage_print

Poate la prima vedere vi se pare putin ciudata combinatia de dorada la cuptor cu naut si fenicul, insa va asigur ca nu este deloc asa. Pestele, desi este restrictiv cu leguminoasele, el se potriveste de minune cu nautul. Am testat eu si va spun ca este minunat! In primul rand ca nautul imprumuta din aromele celorlalte ingrediente din preparat si da o savoare minunata! Apoi mai este feniculul. Desi este tare bun in stare cruda, in salate, el se comporta foarte bine si la cuptor si capata un gust deosebit! Nautul puteti sa il preparati cu o seara inainte, adica sa puneti 2 cani de naut uscat intr-un vas cu apa si sa-l lasati la inmuiat peste noapte. A doua zi, il puneti la fiert la foc mic pentru 30 de minute, dupa care il puteti prepara la cuptor sau dupa cum doriti. Eu am optat pentru nautul de la Sun Food pentru ca este deja fiert si imi place tare mult la gust.

Ceea ce m-a facut cel mai mult sa prepar acest fel de mancare, este faptul ca se pregateste foarte repede, mai ales daca folositi naut din conserva. In 30 de minute aveti un fel de mancare savuros si gustos fara prea multe pregatiri! Daca stau sa ma gandesc, pentru a prepara acest fel de mancare aveti nevoie doar de 2 vase, asa ca dupa masa nu va trebui sa spalati prea multe vase!

Pe blog mai gasiti si alte preparate cu peste, iar daca vreti sa preparati dorada si altfel, va recomand Dorada in sos de rosii. Daca nu aveti dorada sau nu va place acest fel de peste, puteti incerca la fel de bine si cu somon.

Ingrediente:

  • 2 conserve naut SunFood
  • 1 dorada mare de aprox. 400 g
  • 2 cepe rosii
  • 2 catei usturoi
  • 2 bucati fenicul
  • 2 lingurite boia dulce
  • 2 lingurite coriandru pudra
  • 2 lingurite sumac
  • 2 lingurite seminte fenicul
  • 3 linguri ulei masline
  • 70 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • 1 lamaie
  • marar proaspat

 

 

Pentru inceput incingeti cuptorul la 200 grade Celsius, pregatiti o tava in care sa puneti dorada si legumele. Asezati pe aragaz tava in care veti prepara felul de mancare. Tocati ceapa rosi si usturoiul, turnati in tava 2 linguri ulei de masline. Porniti aragazul, incingeti uleiul si puneti direct in tava ceapa si usturoiul, caliti la foc mic.

Intre timp desfaceti conservele de naut, scurgeti-le de apa. Taiati feniculul fasii subtiri si adaugati-l peste ceapa si usturoi.

Mai caliti pret de 2-3 minute, dupa care adaugati nautul scurs

Impartiti cantitatea de condimente in jumatate (adica: 1 lingurita boia, 1 lingurita sumac, 1 lingurita coriandru pudra, 1 lingurita seminte fenicul, sare si piper) si presarati peste naut,

mai cailiti totul pret de 1 minut, dupa care stingeti aragazul. Turnati peste legume vinul si lasati deoparte.

Pregatiti dorada: stergeti bine de apa pestele, faceti cate 3 crestaturi cu cutitu pe fiecare parte

Apoi condimentati dorada cu amestecul de condimente si restul de ulei in interior si pe exterior.

Taiati 3 felii de lamaie si puneti-le inauntrul pestelui.

Puneti dorada peste legume si dati tava la cuptorul incins pentru 15 minute pana ce legumele sunt coapte, iar pestele capata o crusta delicioasa.

Preparatul este gata!

Puteti servi pestele direct din tava. Garnisiti totul cu felii de lamaie proaspata si marar proaspat.

Este un preparat rapid si delcios!

Serviti alaturi de un pahar de vin alb

Veti avea un pranz rapid in 30 de minute sau chiar o cina!

Enjoy!

 

Previous articlePlacinta cu iaurt si stafide
Next articleBatoane cu fructe tropicale si nuca de cocos
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here