Batoane cu fructe tropicale si nuca de cocos

0
6942
Batoane cu nuca de cocos
image_pdfimage_print

De ceva timp incoace imi tot doresc sa pregatesc aceste batoane cu fructe tropicale si nuca de cocos! Pentru ca se fac foarte simplu, nu necesita coacere si din cantitatile de mai jos ies destul de multe batoane incat sa manance toti ai casei, ba chiar si vecinii si prietenii! :).

Batoanele cu fructe tropicale si nuca de cocos mai au avantajul ca pot fi pregatite si cu alte ingrediente spre exemplu: alte tipuri de nuci si alune, coaja de lamaie sau coaja de portocala, fructe uscate precum stafide, merisoare, agrise…si lista poate continua.

In cazul meu eu am folosit delicioasele fructe tropicale de la SunFood pentru ca sunt din conserva si pentru ca au culori vii si frumoase!

Ingrediente:

  • 1 conserva fructe tropicale SunFood
  • 1 conserva lapte condensat indulcit
  • 400 g ciocolata alba
  • 200 g fulgi nuca de cocos
  • 150 g migdale prajite tocate
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita extract migdale

Pentru inceput desfaceti conserva de fructe tropicale puneti fructele intr-o sita si scurgeti-le de lichid foarte foarte bine.

Dupa ce s-au scurs, puneti fructele intr-un prosop curat de bucatarie si stoarceti bine prosopul astfel incat fructele sa fie uscate. In aceste batoane avem nevoie de cat mai putina umezeala.

Puneti intr-o craticioara laptele condensat indulcit impreuna cu ciocolata alba. Puneti craticioara pe foc si aduceti laptele la punctul de fierbere. Luati craticioara de pe foc si amestecat bine pana ce toata ciocolata alba s-a topit si s-a incorporat foarte bine.

 

Adaugati untul si amestecati din nou foarte bine pana ce untul este topit. Adaugati fructele tropicale.

 

Apoi adaugati nuca de cocos, migdalele prajite si tocate, extractul de migdale, amestecati totul foarte bine.

Pregatiti o tava patrata cu latura de 20 cm, tapetati-o cu folie alimentara si turnati amestecul in tava.

Dati tava la frigider pana ce compozitia s-a intarit si o puteti taia cu cutitul.

Scoateti compozitia din tava, eliberati-o din folia alimentara si asezati-o pe un blat de bucatarie. Taiati batoane lungi sau patrate pe care le tavaliti prin nuca de cocos.

Dupa cum spuneam, din cantitatile de mai sus, ies destul de multe astfel de batoane.

Sunt delicioase alaturi de o ceasca de ceai sau o ceasca de cafea.

Alternativ, le puteti trece prin ciocolata neagra, daca sunteti fan ciocolata :).

Insa, nu renuntati la migdale sau nuci, dau o nota crocanta si delicioasa!

Enjoy!

Previous articleDorada la cuptor cu naut si fenicul
Next articleTort cu ciocolata si nuca de cocos
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here