De ceva timp incoace imi tot doresc sa pregatesc aceste batoane cu fructe tropicale si nuca de cocos! Pentru ca se fac foarte simplu, nu necesita coacere si din cantitatile de mai jos ies destul de multe batoane incat sa manance toti ai casei, ba chiar si vecinii si prietenii! :).
Batoanele cu fructe tropicale si nuca de cocos mai au avantajul ca pot fi pregatite si cu alte ingrediente spre exemplu: alte tipuri de nuci si alune, coaja de lamaie sau coaja de portocala, fructe uscate precum stafide, merisoare, agrise…si lista poate continua.
In cazul meu eu am folosit delicioasele fructe tropicale de la SunFood pentru ca sunt din conserva si pentru ca au culori vii si frumoase!
Ingrediente:
- 1 conserva fructe tropicale SunFood
- 1 conserva lapte condensat indulcit
- 400 g ciocolata alba
- 200 g fulgi nuca de cocos
- 150 g migdale prajite tocate
- 1 lingura unt
- 1 lingurita extract migdale
Pentru inceput desfaceti conserva de fructe tropicale puneti fructele intr-o sita si scurgeti-le de lichid foarte foarte bine.
Dupa ce s-au scurs, puneti fructele intr-un prosop curat de bucatarie si stoarceti bine prosopul astfel incat fructele sa fie uscate. In aceste batoane avem nevoie de cat mai putina umezeala.
Puneti intr-o craticioara laptele condensat indulcit impreuna cu ciocolata alba. Puneti craticioara pe foc si aduceti laptele la punctul de fierbere. Luati craticioara de pe foc si amestecat bine pana ce toata ciocolata alba s-a topit si s-a incorporat foarte bine.
Adaugati untul si amestecati din nou foarte bine pana ce untul este topit. Adaugati fructele tropicale.
Apoi adaugati nuca de cocos, migdalele prajite si tocate, extractul de migdale, amestecati totul foarte bine.
Pregatiti o tava patrata cu latura de 20 cm, tapetati-o cu folie alimentara si turnati amestecul in tava.
Dati tava la frigider pana ce compozitia s-a intarit si o puteti taia cu cutitul.
Scoateti compozitia din tava, eliberati-o din folia alimentara si asezati-o pe un blat de bucatarie. Taiati batoane lungi sau patrate pe care le tavaliti prin nuca de cocos.
Dupa cum spuneam, din cantitatile de mai sus, ies destul de multe astfel de batoane.
Sunt delicioase alaturi de o ceasca de ceai sau o ceasca de cafea.
Alternativ, le puteti trece prin ciocolata neagra, daca sunteti fan ciocolata :).
Insa, nu renuntati la migdale sau nuci, dau o nota crocanta si delicioasa!
Enjoy!