Tort cu piersici

28
2685

 

Postez astazi ultima mea reteta pe anul acesta. Anul trecut pe vreme aceasta nici nu imi inchipuiam ca o sa am blog si mai ales ca o sa va am pe voi toti cititori. Va multumesc! Am ales sa postez tortuletul pe care l-am savurat de Craciun alaturi de nasii nostri. A fost gustos, racoros si tare usor. Blatul este cel dupa reteta Laurei, este cel mai bun si mai pufos blat pe care l-am facut vreodata! Iti multumesc din suflet Laura! Crema nu a fost foarte dulce, ci numai buna. S-a potrivit de minune cu o sampanie de piersici.

Am folosit asa:
pentru blat:
6 oua
180 g zahar
180 g faina
2 linguri cacao
1 varf cutit sare
Am mixat ouale cu zaharul si cu sarea timp de 20 de minute, pana cand si-au triplat volumul.
apoi cu ajutorul telului am incorporat faina amestecata cu cacaoa
am pus intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm tapetatata cu unt si faina
am dat forma la cuptorul incins la 170 grade C pentru 25 de minute. A iesit o minunatie de blat! Multumesc inca o data Laura!

 

apoi am taiat blatul in 3 si am trecut la prepararea cremei
pentru crema am folosit
1 cutie compot de piersici
800 ml iaurt cu piersici
3 linguri de zahar (optional)
eu n-am mai pus zahar caci mi sa parut destul de dulce iaurtul de piersici
300 ml frisca lichida
1 plic gelatina fina
1 plic  zahar vanilat
pentru insiropat tortul
sucul rezultat din compotul de caise
3 linguri de rom
1 plic zahar vanilat
piersicile le-am scurs bine de tot, le-am taiat in bucati mai mici, am pastrat 2 jumatati de piersica pentru ornat
am mixat bine iaurtul de piersici si l-am amestecat cu gelatina hidratata apoi topita pe baie de aburi
am mixat frisca pana s-a intarit bine de tot, apoi am adaugat-o peste iaurt
peste acest amestec am pus si bucatelele de piersici si am amestecat usor

 

 

 blaturile le-am insiropat cu siropul facut din sucul de compot, rom si zaharul vanilat
peste prima felie de blat insiropata am pus o parte din crema, a urmat cealalta foaie de blat, apoi iar crema si in final ultima foaie de blat si crema din nou
a rezultat asta:
am dat tortuletul la frigider pentru 2 ore, apoi l-am ornat dupa cum m-am priceput eu mai bine, stiti ca eu am o problema cu ornatul 🙂
pentru ornat am folosit:
200 ml frisca
2 piersici taiate felii
sucul de la o portocala+ 3 linguri suc de compot de piersici
1 lingurita de gelatina
fructe physallis
 cam asa l-am ornat 🙂
mai mult de atat nu am putut 🙂
sectiunea a aratat asa 🙂

 

 iar feliuta asa 🙂

 

 gustul a fost tare placut

 

data viitoare sigur am sa-l mai fac

 

 deja ma gandesc ce fructe sa mai folosesc 🙂
Enjoy! 🙂
Sa ne vedem la anul sanatosi, voiosi si cu multa bucurie in suflet!
Previous articleChinese fortune cookies-prajiturele chinezesti cu ravas
Next articleTort egiptean
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

28 COMMENTS

  1. Am facut in octombrie de ziua mea tortuletul asta si la fel ca si tine,am constatat ca e cel mai damn good pandispan facut/mancat vreodata.Crema e usoara,nu prea dulce,usor acrisoara si se compenseaza bine cu blatul,care e divin…Chiar o sa postez si eu reteta.Sta acolo din iulie,am uitat de ea.Eu am facut de fapt 3 torturi in aceeasi varianta si le-am imbracat in fondant.Am muncit de mi-au iesit ochii din orbite,insa a meritat din plin.Recomand cu caldura tortuletul asta.Si tu nu ai somn de postezi la ora asta?? :))) Te pup si iti urez un an nou minunat,plin de dragoste si impliniri !

  2. O minune de tort ai facut Andreea, iar sectiunea este absolut perfecta!
    Iti multumesc mult ca ai incercat pandispanul si tare ma bucur ca ti-a reusit atat de perfect.
    Iti doresc un 2011 plin de realizari, sananate si multe bucurii si la cat mai multe retete delicioase.

    P.S Am sa te trec in blogroll pentru ca imi place foarte mult blogul tau.

    Te pup cu mare drag!!

  3. Ana mama, eu cred ca noi ne pandim una pe alta cand stam pe blog si apoi radem tot una de alta :))) Haida, posteaza si tu tortuletul, sunt curioasa sa vad cum ti-a iesit imbracat in fondant. Am incercat si eu o data fondantul si m-am lasat de meserie :). La multi ani si tie cu multe impliniri si tot ce iti doresti!

  4. Doamna David, daca imi permiti sa iti spun asa:) iti doresc sa calatoresti acolo unde nici cu gandul nu gandesti, sa vezi multe locuri minunate de pe lumea asta si sa te bucuri de tot ce este mai frumos! In tineretile mele (acum vreo cativa ani adica 🙂 ) obisnuiam si eu sa calatoresc mult si incepusem sa descopar lumea pas cu pas, acum m-am asezat la casa mea. A, si inca ceva, bun venit in randul nevestelor! 🙂 Viata de sotie e minunata, eu una asa consider.

  5. Draga Boabe 🙂 mi-a placut tare mult urarea ta, iti multumesc mult pentru gandurile tale frumoase. Iti doresc ce-ti doresti tu mai mult si mai mult, sunt sigura ca o sa se indeplineasca!

  6. Laura iti multumesc tare mult pentru vizita! Iti marturisesc ca orele in sir petrecute pe blogul tau mi-au starnit admiratia fata de tine si m-au motivat sa creez un blogulet al meu, sa imi doresc sa iasa ceva frumos din mainile mele si sa impartasesc si altora din experientele si esecurile mele. De aceea, iti multumesc inca o data pentru tot!

  7. Interesant comme dessert.
    Mais pourquoi toujours mettre cette creme vegetal, alors qu'avec de la bonne creme fraiche ce dessert serrai encore meillieur.
    Amities.

  8. Cel mai bun tort everrrrrr….. Il fac in fiecare an de ziua mea.Am impresiona pe toata lumea cu tortul acesta. Multumesc mult pentru reteta. Te pu[pacesc dulceeeee

  9. E foarte bun tortul cu piersici .L-am facut de multe ori pentru copiii mei,doar ca nu pun cacao in blat.Am sa incerc si cu cacao ,nu are cum sa nu fie bun.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen − ten =