Guguluf de turta dulce

0
126
Guguluf de turta dulce
Guguluf de turta dulce
image_pdfimage_print

Guguluf de turta dulce aromat cu multe condimente, pufos si aratos, glazurat cu glazura alba. Perfect ca desert pentru masa de Craciun!

Daca nu aveti forma de guguluf, bineinteles ca puteti coace compozitia intr-o tava rotunda sau chiar intr-o forma de chec! Textura si consistenta nu se pierd, raman la fel, doar ca veti coace intr-o alta forma.

Este o idee minunata de cadou! Puteti coace din timp acest dulce, il ornati frumos, il ambalati si il duceti cuiva drept cadou de Sarbatori! Sunt sigura ca veti avea un success enorm!

Pe blog mai puteti gasi si alte idei de deserturi cu turta dulce precum: turta dulce pufoasatarta de turta dulce, tort de turta dulcerulada de turta dulce.

Nu uitati ca ma puteti gasi si pe Instagram pentru alte retete si Stories dragute :).

  • Ingrediente pentru un guguluf de turta dulce:
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf sare
  • 20 g mix condimente aromate pentru turta dulce (scortisoara, anason macinat, ghimbir pudra, cardamon macinat, cuisoare)
  • 220 g faina
  • 100 g zahar brun
  • 70 g miere
  • 70 g unt
  • 100 ml lapte
  • 2 oua si un galbenus
  • Pentru décor:
  • 1 albus de ou (cel ramas de la compozitia de guguluf)
  • 220 g zahar pudra
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • Catina proaspata, afine, fistic
  • Ace de rozmarin proaspat
  • Pregatiti guguluf de turta dulce: Incingeti cuptorul la 170 grade Celsius. Intr-un bol amestecati ingredientele uscate: zaharul vanilat, praful de copt, bicarbonatul, mixul de condimente sarea si faina. Intr-o craticioara puneti zaharul brun, mierea, untul si laptele si lasati pe foc pana ce toate sunt incorporate. Lasati deoparte sa se raceasca complet.
  • Peste ingredientele uscate turnati amestecul de lapte si miere, adaugati ouale si galbenusul si amestecati pana obtineti o compozitie fluenta omogena. Turnati compozitia intr-o forma de guguluf unsa foarte bine cu unt sau ulei. Coaceti la cuptorul incins pentru 40-50 de minute. Lasati sa se raceasca complet si scoateti din forma.
  • Pentru décor: bateti albusul de ou impreuna cu zaharul, mixati 3-4 minute, turnati sucul de lamaie ca sa obtineti o glazura usor curgatoare.
  • Turnati glazura peste guguluful racit, ornati acest guguluf de turta dulce cu afine proaspete, catina proaspata, ace de rozmarin si perlute si pudra de argint sau ce mai doriti voi 😊.
Previous articleBougatsa rapida
Next articleOrez cu fidea
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!