Chiftelute cu linte si spanac

0
7032
Chiftelute cu linte si spanac
image_pdfimage_print

Chiftelute cu linte si spanac? Da! Sunt delicioase! O sa va placa la nebunie! Credeti-ma pe cuvant! Sunt un aperitiv delicios alaturi de o salata sau ca garnitura, insotite de un sos bun cu iaurt racoritor sau pasta tahina. Pentru ca e vara si pentru ca inca suntem in perioada de post, pentru astazi am pregatit niste chiftelute vegetariene. Sunt atat de bune incat o sa vreti sa le preparati si in afara zilelor de post! La exterior sunt usor crocante, iar la interior sunt moi si pufoase, cu un gust delicios!Pentru ca am pus in compozitie linte, m-am gandit sa le dau o aroma marocana, dar bineinteles ca voi va puteti juca cu aromele si sa mai puneti sau sa mai scoateti din condimente. O alta reteta marocana mai gasiti la mine pe blog aici.

Pentru chiftelute cu linte si spanac puteti folosi linte rosie sau linte verde, de care doriti. De asemenea, puteti prepara acasa lintea sau, daca vreti o varianta mai rapida, puteti folosi linte din conserva de la SunFood.

Ingrediente pentru 10-12 chiftelute cu linte si spanac:

  • 1 conserva linte SunFood 400g 
  • 1 catel usturoi
  • 1 ceapa alba
  • 1 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
  • 1/2 lingurita chimion macinat
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingurita ras el hanout
  • 2 linguri faina alba
  • 2 linguri pesmet
  • 100 g spanac baby
  • sare
  • piper
  • 50 g seminte susan alb
  • 4 linguri ulei pentru prajit

pentru sosul tahina:

  • 2 lingurite pasta tahina
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 4 linguri apa calda
  • sare
  • piper

Pentru inceput desfaceti conserva de linte, puneti continutul ei intr-o sita si lasati lintea sa se scurga foarte bine, apoi presati lintea pentru a scoate tot lichidul din ea.

Tocati marunt ceapa si usturoiul. Incingeti o tigaie, turnati 1 lingura ulei de masline si adaugati ceapa si usturoiul, caliti la foc mic pana ce ceapa devine transparenta si sticloasa. Adaugati toate condimentele si amestecati usor, mai lasati pe foc timp de cateva secunde.

 

Adaugati lintea scursa foarte bine.

Chiftelute de linte cu spanac

Adaugati spanacul si lasati-l pe foc 2-3 minute pana ce se inmoaie

Acum puteti gusta compozitia sa vedeti daca este pe gustul vostru, daca mai aveti nevoie de sare sau alte condimente. Lasati compozitia sa se raceasca complet.

Adaugati faina si pesmetul si amestecati totul bine pana obtineti o compozitie din care puteti modela chiftelute.

Chiftelute cu linte si spanac

Luati din compozitie cate o lingura si formati chiftelute pe care le aplatizati

Chiftelute cu linte si spanac

Treceti fiecare chifteluta prin seminte de susan

Chiftelute cu linte si spanac

Incingeti uleiul intr-o tigaie incapatoare si prajiti chiftelutele pe ambele parti pana ce se rumenesc.

Puteti face si varianta la cuptor fara probleme. In timpul prajirii chiftelutele vor pierde o parte din susan si se vor deforma putin, insa este ok, vor capata un aspect mai rustic.

Chiftelute cu linte si spanac

Asezati chiftelutele pe o farfurie acoperita cu prosoape de bucatarie pentru a elimina excesul de ulei. Pregatiti sosul tahina.

Chiftelute cu linte si spanac

Pentru sosul tahina puneti pasta tahina intr-un bol si amestecati-o bine cu ajutorul unui tel. Turnati treptat apa calda pana ce pasta tahina incepe si se mai lasa si formeaza o masa lichida. Adaugati sucul de lamaie, potriviti de sare si piper.

Chiftelute de linte cu spanac

Serviti chiftelutele de linte cu spanac alaturi de sosul tahina si patrunjel sau coriandru proaspat.

Chiftelute de linte cu spanac

Enjoy!

 

Previous articleClatite
Next articleTort de clatite sau Cusma lui Guguta
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here