Desi imi plac tare mult pastele italienesti, oricand as manca cu placere niste chiftelute in sos de rosii! Italienii chiar stiu sa le prepare bine! Desigur, la chiftelutele in sos de rosii ar merge la fel de bine si o portie de paste, pentru astazi m-am gandit sa le servesc alaturi de un piure de conopida usor si delicios! Abia astept sa vina vara si sa prepar sosul de rosii al chiftelutelor cu rosii proaspete! Insa pana atunci, voi folosi delicioasele rosii din conserva de la SunFood!
Ingrediente:
pentru chiftelute:
- 500 g carne tocata de vita
- 200 g miez de paine inmuiata in lapte
- 1/2 ceapa alba
- 2 catei usturoi
- 1 ou
- 1 crenguta rozmarin
- 1 lingurita oregano uscat
- 50 g parmezan ras
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
pentru sosul de rosii
- 1 conserva rosii decojite cuburi SunFood
- 1 conserva rosii decojite intregi SunFood
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei usturoi
- 1 crenguta rozmarin
- 1/2 lingurita ardei iute uscat
- sare
- piper
- 1 crenguta busuioc proaspat
pentru piureul de conopida
- 1 conopida mijlocie (aprox 300 g)
- 70 g unt
- 1 crenguta cimbrisor proaspat
- 1 foaie dafin
- 1 catel usturoi
- sare
- piper
- 1 varf lingurita nucsoara
Pentru inceput pregatiti chiftelutele.
Intr-un bol adaugati carnea tocata, painea inmuiata, ceapa tocata, usturoiul zdrobit, rozmarinul tocat marunt, parmezanul ras, oul, sarea, piperul si amestecati totul bine.
Din compozitia obtinuta formati chiftelute mici pe care le asezati pe o farfurie
Intr-o tigaie incingeti uleiul si prajiti chiftelutele, intorcandu-le pe toate partile. Scoateti chiftelutele pe o o farfurie tapetata cu prosoape de hartie pentru a indeparta excesul de ulei.
Pentru sosul de rosii, intr-o tigaie incingeti uleiul de masline, adaugati usturoiul tocat marunt si rozmarinul tocat. Sotati totul la foc mic pana ce usturoiul capata o culoare aurie
Adaugati conservele de rosii si ardeiul iute uscat si amestecati bine
Turnati deasupra 2 pahare de apa si aduceti la punctul de fierbere. Potriviti de sare si piper. In sosul format adaugati chiftelutele
si fierbeti la foc mic pentru 10 minute pana ce chiftelutele absorb din sos si se inmoaie usor.
La sfarsit adaugati busuiocul proaspat tocat
Lasati chiftelutele deoparte si pregatiti piureul de conopida
Taiati in bucatele conopida, puneti-le intr-o oala cu apa impreuna cu sarea, cimbrisorul, catelul de usturoi si foaia de dafin. Fierbeti conopida pentru 15 minute pana ce este moale si patrunsa.
Scurgeti bine de tot conopida de apa si indepartati foaia de dafin si crengutele de cimbrisor. Adaugati sare, piper si nucsoara dupa gust.
Cu ajutorul unui blender vertical pasati totul pana obtineti un piure fin. Adaugati untul si mai pasati 1 minut pana ce obtineti un piure cremos si matasos.
Intr-o farfurie puneti o portie generoasa de piure de conopida
Apoi chiftelute cu sosul delicios
La sfarsit, grinisiti cu frunze de busuioc proaspat.
Serviti cu pofta!