Chiftelute italienesti in sos de rosii cu piure de conopida

0
659

Desi imi plac tare mult pastele italienesti, oricand as manca cu placere niste chiftelute in sos de rosii! Italienii chiar stiu sa le prepare bine! Desigur, la chiftelutele in sos de rosii ar merge la fel de bine si o portie de paste, pentru astazi m-am gandit sa le servesc alaturi de un piure de conopida usor si delicios! Abia astept sa vina vara si sa prepar sosul de rosii al chiftelutelor cu rosii proaspete! Insa pana atunci, voi folosi delicioasele rosii din conserva de la SunFood!

Ingrediente:

pentru chiftelute:

  • 500 g carne tocata de vita
  • 200 g miez de paine inmuiata in lapte
  • 1/2 ceapa alba
  • 2 catei usturoi
  • 1 ou
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 50 g parmezan ras
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

pentru sosul de rosii

pentru piureul de conopida

  • 1 conopida mijlocie (aprox 300 g)
  • 70 g unt
  • 1 crenguta cimbrisor proaspat
  • 1 foaie dafin
  • 1 catel usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 varf lingurita nucsoara

Pentru inceput pregatiti chiftelutele.

Intr-un bol adaugati carnea tocata, painea inmuiata, ceapa tocata, usturoiul zdrobit, rozmarinul tocat marunt, parmezanul ras, oul, sarea, piperul si amestecati totul bine.

Din compozitia obtinuta formati chiftelute mici pe care le asezati pe o farfurie

Intr-o tigaie incingeti uleiul si prajiti chiftelutele, intorcandu-le pe toate partile. Scoateti chiftelutele pe o o farfurie tapetata cu prosoape de hartie pentru a indeparta excesul de ulei.

Pentru sosul de rosii, intr-o tigaie incingeti uleiul de masline, adaugati usturoiul tocat marunt si rozmarinul tocat. Sotati totul la foc mic pana ce usturoiul capata o culoare aurie

Adaugati conservele de rosii si ardeiul iute uscat si amestecati bine

Turnati deasupra 2 pahare de apa si aduceti la punctul de fierbere. Potriviti de sare si piper. In sosul format adaugati chiftelutele

si fierbeti la foc mic pentru 10 minute pana ce chiftelutele absorb din sos si se inmoaie usor.

La sfarsit adaugati busuiocul proaspat tocat

Lasati chiftelutele deoparte si pregatiti piureul de conopida

Taiati in bucatele conopida, puneti-le intr-o oala cu apa impreuna cu sarea, cimbrisorul, catelul de usturoi si foaia de dafin. Fierbeti conopida pentru 15 minute pana ce este moale si patrunsa.

Scurgeti bine de tot conopida de apa si indepartati foaia de dafin si crengutele de cimbrisor. Adaugati sare, piper si nucsoara dupa gust.

Cu ajutorul unui blender vertical pasati totul pana obtineti un piure fin. Adaugati untul si mai pasati 1 minut pana ce obtineti un piure cremos si matasos.

Intr-o farfurie puneti o portie generoasa de piure de conopida

Apoi chiftelute cu sosul delicios

La sfarsit, grinisiti cu frunze de busuioc proaspat.

Serviti cu pofta!

Previous articlePrajitura cu mere si scortisoara
Next articleStrudel cu mere (de post)
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + 4 =