Rulada cu capsune cu blat pandispan usor si pufos, crema lejera de frisca si mascarpone, capsune proaspete si parfumate. Ce ti-ai putea dori mai mult de la un desert de vara?
Rulada cu capsune este un desert nou in bucataria mea. Pana sa fac rulada, mult timp am crezut ca nu m-ar putea incanta o astfel de prajitura. Insa blatul acela pufos si usor m-a cucerit pe indata.

Trebuie sa va spun ca nu sunt eu prietena cu pandispanurile. Nu pot sa spun ca mereu am facut pandispanuri grozave, ba chiar pe ici pe colo mi s-au mai lasat si au devenit foarte subtiri dupa ce le-am scos din cuptor. Insa pandispanul acesta de la rulada mi-a iesit grozav. Secretul sau a fost amidonul care a pastrat blatul pufos si usor moale.
Dupa ce este copt, blatul trebuie rulat cat timp este inca cald pentru a fi usor de manevrat apoi. Dupa ce se raceste cat este rulat, se desface, se umple cu crema si capsune si apoi se ruleaza din nou.
Din categoria deserturi cu capsune mai gasiti pe blog Pavlova cu caspune si tarta cu vanilie si capsune.

- Ingrediente:
- pentru pandispan:
- 3 oua
- 70 g zahar
- 90 g faina
- 10 g amidon
- 1 lingurita praf de copt
- 2 lingurite zahar vanilat
- 1 praf sare
- pentru crema:
- 200 g mascarpone
- 250 g frisca batuta
- 30 g zahar pudra
- 2 lingurite zahar vanilat
- 300 g capsune curatate si taiate cuburi mici
- In plus:
- 1 lingura ulei pentru uns hartia de copt
- zahar pudra pentru pudrat blatul
Pentru inceput incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-un bol cerneti faina amestecata cu amidonul, praful de copt si sarea. In vasul unui mixer adaugati ouale intregi impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si bateti ouale la viteza mare pana isi tripleaza volumul.
Adaugati amestecul de faina si amidon si amestecati incet cu ajutorul unei spatule. Amestecati cu miscari largi si usoare avand grija sa nu scoateti tot aerul incorporat in oua.

Luati tava mare si adanca a aragazului ( tava mea are 33×19 cm) si tapetati-o cu hartie de copt. Ungeti foarte bine hartia de copt cu o pelicula de ulei. Nu sariti peste acest pas de a unge hartia de copt cu ulei! La final riscati sa nu puteti scoate blatul intreg de pe hartie. Turnati compozitia in tava si nivelati foarte bine cu ajutorul unei spatule. Trantiti tava de blat de 2-3 ori astfel incat compozitia din tava sa se niveleze bine.
Dati blatul la cuptorul incins pentru 10-12 minute pana ce este devine auriu la suprafata. Aveti nevoie de un blat deschis la culoare, deci nu depasiti acest timp. Testati blatul cu o scobitoare si vedeti daca este complet copt.
Lasati blatul in tava sa se racoreasca usor, 10 minute. Pudrati cu zahar un strat subtire pe toata suprafata blatului. Peste blatul pudrat cu zahar puneti o alta hartie de copt. Rasturnati blatul cu partea pudrata cu zahar si cu tot cu hartia de copt in jos si cu grija dezlipiti cealalta hartie de copt care a fost in tava.
Pudrati zahar si pe cealalta parte a blatului. Apucati latura mai scurta a blatului incepeti si rulati blatul strans cu tot cu hartia de copt de dedesubt. Tineti blatul rulat pana se raceste complet.
Intre timp pregatiti crema: intr-un bol adaugati mascarpone la temperatura camerei impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugati frsica batuta si amestecati usor pana obtineti o crema usoara. Lasati deoparte.
Dupa ce ati taiat capsunele cuburi mici, puneti-le pe un prosop de hartie si lasati-le si stergeti-le foarte usor. In felul acesta nu isi vor lasa prea mult suc in crema.

Desfaceti blatul din hartia de copt si intindeti-l usor. In acest moment este usor manevrabil. Intindeti pe toata suprafata blatului crema de frisca si mascarpone. Cu ajutorul unei spatule nivelati crema foarte bine astfel incat sa aveti un strat cat mai uniform si mai egal.
Presarati capsunele peste toata suprafata cremei. Rulati din nou blatul tot pe latura mai scurta a blatului. Rulati strans pana la capat obtinand astfel rulada. Infasurati rulada in hartia de copt ramasa de la blat si dati la frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte.
In momentul servirii taiati capetele ruladei pentru un aspect frumos. Ornati rulada cu crema ramasa, capsune proaspete si menta proaspata. La final pudrati zahar pudra pe deasupra.

Taiati felii cu grosimea de 1 cm si serviti pe farfuriute.

Este un desert foarte elegant si fin. Sunt sigura ca o sa va placa tare mult!
