Tort de înghețată cu căpșune

25
4504
image_pdfimage_print
Asa cum am promis, dedic acest tort de inghetata cu capsune tie, proaspat mamica, Delia D :). Sper sa-ti placa! Insa nu in ultimul rand, acest tort este si pentru voi, cei care ma cititi :). Este un tort tare usor de facut, placut la gust, aromat si taaare racoros! Am optat pentru un blat simplu, pufos si delicat. Iar cat despre inghetata…este delicioasa si foarte usor de facut. Este chiar minunata inghetata cu iaurt care se face intr-un minut! Despre ea am vorbit AICI.
Pentru blat (diametrul 20-22cm)
2 oua
125 g zahar
150 g faina
1/2 lingurita praf de copt
1 praf sare
zahar vanilat
Incingeti cuptorul la 190 grade Celsius. Intr-un castron, amestecati faina, praful de copt si sarea, lasati deoparte. Intr-un alt castron puneti ouale, zaharul si zaharul vanilat (in poza se vede numai un ou, si fff putin din al doilea 🙂 ). Amestecati bine de tot ouale impreuna cu zaharul pana ce obtineti o compozitie albicioasa.

 

Adaugati amestecul de faina, sare si praf de copt, incorporati usor cu telul.

 

Turnati compozitia in tava de copt cu diametrul de 20-22 cm , unsa in prealabil cu unt. Dati forma la cuptorul incins, pentru 30 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoateti blatul din cuptor, lasati-l sa se raceasca la temperatura camerei pentru 15 minute, dupa care il scoateti din forma si il lasati sa se raceasca complet.

 

Pentru inghetata:
400 g capsune congelate (nu dezghetate, nu proaspete!)
200 g capsune proaspete
300 g iaurt grecesc (10% grasime)
150 g zahar pudra
zahar vanilat
Pentru topping:
50 g ciocolata alba
capsune proaspete
menta

 

Montati blatul in inelul de tort direct pe platoul de servit (blatul meu a facut un pic de calota, asa ca am taiat-o cu cutitul 🙂 )

 

Intr-un blender incapator, puneti capsunele congelate, iaurtul, zaharul pudra si zaharul vanilat. Mixati la viteza maxima timp de 1 minut pana ce obtineti o inghetata cremoasa si delicioasa.

 

Spalati si curatati capsunele proaspete, tocati-le bucati mici si adaugati-le peste compozitia de inghetata.

 

amestecati totul usor, turnati compozitia peste blat si dati platoul cu totul la congelator pentru minim 4 ore sau cel mai bine peste noapte.

 

Scoateti platoul din congelator, lasati-l 5 minute la temperatura camerei, apoi cu grija demontati inelul formei. Veti obtine tortul de inghetata.

 

 optional, puteti trasa linii de ciocolata alba. Intr-o punguta, topiti 50 g ciocolata alba. Strangeti toata ciocolata topita intr-un colt al pungutei, taiati foarte putin punguta. Imediat trasati linii peste tort. Pentru ca tortul este inghetat, iar ciocolata este calda si curgatoare, veti observa ca ciocolata se va intari instantaneu pe tort. 🙂

 

Ca sa puteti monta si capsunele, treceti-le pe o parte prin ciocolata alba si “lipiti-le” de grilajul de ciocolata alba.
 Serviti tortul imediat, sau dati-l din nou la congelator pana cand il serviti

 

Inainte de a-l servi, lasati-l la temperatura camerei pentru 10 minute,

 

dupa care taiati felii cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte

 

 

ornati cu frunze proaspete de menta, eventual 🙂
felii dulci, delicate si racoroase 🙂

 

Enjoy!
Previous articleMinitarte cu cirese
Next articleSalata de vara cu crutoane de rosii
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

25 COMMENTS

    • Paula, tu ai niste deserturi minunate! Abia astept sa incerc si eu ceva de la tine. Am atatea chestii pe care as dori sa le fac si uite, ca nu mai apuc. Pup cu drag! :*

  1. Felicitari, arata demential!!!
    Am niste intrebari pt tine: Daca folosesc faina integrala are ceva? Si as vrea sa-l fac cu mure…ca nu prea se mai gasesc capsune…cred ca iese la fel de ok,nu?

  2. Buna Elena! Cu faina integrala nu am incercat, banuiesc ca o sa iasa blatul, insa probabil ca va fi un pic mai tare si nu asa pufos. Cu mure, imi inchipui ca va iesi o nebunie! Nu uita sa congelezi murele mai intai :). Apropo de torturi cu mure, mi-am adus aminte si de tortul acesta pe care l-am facut acum ceva timp. Este delicios, insa nu asa racoros ca acesta cu inghetata :). Uite aici:http://andreeachinesefood.blogspot.ro/2011/10/tort-cu-mure-si-alune-de-padure.html. Mult succes!

  3. A…si inca o intrebare 🙂 Pot sa pun compozitia de blat pe foaie de copt, adica fara sa ung tava cu unt/ulei? Mersi inca o data!

  4. Avand in vedere ca este un blat de tip pandispan si nu are grasime in compozitie, te-as sfatui sa ungi tava macar pe margini ca sa nu se lipeasca blatul. Foaie de copt, eu pun intotdeauna ca sa nu am surprize, insa tai foaia exact cat diametrul tavii, pentru ca aluatul sa nu ia forma "sifonata" de la foaie. Cu mult drag!

  5. Pana la urma l-am facut cu capsune, si am folosit foaie de copt..intr-adevar a luat o forma ciudatica de la foaie…dar sunt sigura ca o sa se manance si asa. Unde se pastreaza, la frigider sau la congelator? Ms inca o data 🙂

  6. Daca te referi la blat, eu l-am tinut invelit in folie la temperatura camerei, dupa ce s-a racit complet, dar l-am transformat in tort imediat. Insa pentru ca este cald afara, te-as sfatui sa nu-l tii la temperatura camerei mai mult de o zi si sa-l folosesti dupa aceea. Dupa ce ai pus inghetata peste el, pune-l imediat la congelator, caci altfel inghetata se va topi si il va inmuia prea tare. 🙂

  7. buna,inca un tort delicios din partea ta,il voi prepara cu mure(anul acesta e prima recolta,din gradina).acum imi cer scuze pentru ce voi scrie in continuare dar as vrea sa stiu daca vei mai prezenta reteta de la tortul cu pudra de hibiscus si capsuni,arata asa de bine si as vrea sa incerc sa il fac.
    iti multumesc mult pentru retetele delicioase si imi cer scuze din nou,mai ales daca ai scris deja reteta si eu,cumva,nu am ochit-o inca.
    izabela

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here