Este o supa delicioasa, taaare usor de pregatit si oarecum cunoscuta si pe la noi. Cat am fost in China, am mancat de multe ori aceasta supa gustoasa si de fiecare data mi-a placut tare mult. Ingredientele au fost cam aceleasi, prin unele restaurante o gaseam garnisita cu ceapa verde sau coriandru in alte restaurante gaseam si unele bucatele de carne prin ea. Eu astazi am pregatit supa de baza, simpla si fara prea multe adaosuri.
Prin urmare mi-au trebuit urmatoarele:
4 cani de supa de pui clara+3 linguri pentru dizolvat amidonul
1 ou
1bucata mica de ghimbir
1 catel de usturoi
1 praf de sare daca supa de pui nu a fost sarata in prealabil
1/3 lingurita de piper alb (neaprat alb sa fie! ii va da gustul specific chinezesc!)
1 lingura de amidon de porumb sau de cartof
punem supa de pui intr-o oala si punem oala pe foc sa se incalzeasca bine de tot. Peste supa punem piperul alb
cat timp se incalzeste supa pe foc, taiem ghimbirul , cam 3 felii sunt de ajuns
taiem si usturoiul bucatele
punem usturoiul si ghimbirul in oala si lasam sa dea supa in clocot, intre timp aromele de ghimbir si usturoi s-au “imprietenit” :), e timpul sa le scoatem din dupa pentru a nu da gust amar. (daca doriti ca supa sa aiba gust mai puternic, mai lasati cateva minute usturoiul si ghimbirul)
in 3 linguri de supa rece dizolvam amidonul si il adaugam peste supa
supa nu se va ingrosa usor si va capata mai degraba o consistenta vascoasa;
intr-un castronel batem bine de tot oul
si il adaugam in fir subtire in supa de pe foc
lasam sa dea supa in clocot si luam oala de pe foc
punem supa in bolurile de supa si deasupra turnam cateva picaturi de ulei de susan
se serveste calda
este delicioasa!
si tare eleganta pe deasupra
piperul alb si uleiul de susan dau acestei supe un gust aparte
Enjoy!