Supa chinezeasca de ou/Eggdrop soup 鸡蛋汤

13
4586

 

Este o supa delicioasa, taaare usor de pregatit si oarecum cunoscuta si pe la noi. Cat am fost in China, am mancat de multe ori aceasta supa gustoasa si de fiecare data mi-a placut tare mult. Ingredientele au fost cam aceleasi, prin unele restaurante o gaseam garnisita cu ceapa verde sau coriandru in alte restaurante gaseam si unele bucatele de carne prin ea. Eu astazi am pregatit supa de baza, simpla si fara prea multe adaosuri.
Prin urmare mi-au trebuit urmatoarele:

 

 

 4 cani de supa de pui clara+3 linguri pentru dizolvat amidonul
1 ou
1bucata mica de ghimbir
1 catel de usturoi
1 praf de sare daca supa de pui nu a fost sarata in prealabil
1/3 lingurita de piper alb (neaprat alb sa fie! ii va da gustul specific chinezesc!)
1 lingura de amidon de porumb sau de cartof

 

 punem supa de pui intr-o oala si punem oala pe foc sa se incalzeasca bine de tot. Peste supa punem piperul alb

 

 

 cat timp se incalzeste supa pe foc, taiem ghimbirul , cam 3 felii sunt de ajuns

 

 

 taiem si usturoiul bucatele

punem usturoiul si ghimbirul in oala si lasam sa dea supa in clocot, intre timp aromele de ghimbir si usturoi s-au “imprietenit” :), e timpul sa le scoatem din dupa pentru a nu da gust amar. (daca doriti ca supa sa aiba gust mai puternic, mai lasati cateva minute usturoiul si ghimbirul)

 

 

 in 3 linguri de supa rece dizolvam amidonul si il adaugam peste supa

 

 supa nu se va ingrosa usor si  va capata mai degraba o consistenta vascoasa;
intr-un castronel batem bine de tot oul

 

si il adaugam in fir subtire in supa de pe foc
 lasam sa dea supa in clocot si luam oala de pe foc

 

 punem supa in bolurile de supa si deasupra turnam cateva picaturi de ulei de susan
se serveste calda

 

este delicioasa!
 si tare eleganta pe deasupra

 

piperul alb si uleiul de susan dau acestei supe un gust aparte

 

Enjoy!
Previous articleTarta cu ciuperci
Next articleOrez stir fry cu creveti 虾仁炒饭
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

13 COMMENTS

  1. Chiar ca e simpla reteta!
    Imi place tare mult blogul tau, Andreea, pentru ca dai retete interesante si explicate foarte bine. Nu mai zic de poze, care sint frumoase si clare. Iar textele in afara retetei propriu zise fac deliciul postarii, e cu adevarat marca ta.

  2. Sigur nu ratez asa ceva, mai ales ca am tot ce-mi trebuie! Sunt tare curiosity de gustul acestei supe. Am venit in dar cu doua premii virtuale dragute, care aduc numai ganduri bune pentru tine.

  3. Multumesc, draga Nati. Cred ca am mai spus-o si alte dati, dar de fiecare data cand pregatesc un fel de mancare chinezesc imi aduc aminte de imprejurarile cand am gustat pentru prima data acel fel. E o senzatie aparte!

  4. Doamna Elena, aceasta supa este intr-adevar delicioasa! Multumesc mult pentru daruri, si intocmai precum spune cutuma chinezeasca, le primesc cu amandoua mainile.

  5. Felicitari si multumesc din tot sufletul pentru retetele remarcabil de detaliate si foarte greu de gasit.Stiu cit volum de munca si timp necesita postarea lor si v-as fi recunoscator daca ati posta reteta de supa chinezeasca de fructe de mare.Am mincat prima oara la Mall-ul din Baneasa si mai apoi la cel din Buzau.Erau identice ca textura,gust,etc si am incercat si eu sa o fac dar nu-mi iese la fel.Ceva lipseste sau este gresit 🙁

  6. Nu inteleg o chestie. Pt ce amdidonul. Si de ce 3 lg? Ingrasa f tare si nici nu prea e bun pt organism. Plus ca are un gust oribil.

    • :)) Anonim, nu ai inteles bine. Era vorba de 3 linguri de supa clara pentru dizolvat amidonul. Pentru supa, la final, trebuie 1 lingura, nu mai mult! De ce amidon? Tin sa-ti reamintesc ca aceasta supa nu este din aceea pe care o mananci in mod normal, este in stil chinezesc. Amidonul este de nelipsit in bucataria chinezeasca, ajuta la obtinerea sosurilor si ingrosarea usoara a supelor. Pana acum nu am intalnit amidon care sa aiba vreun gust, mai ales amidon care sa aiba gust oribil! Intr-adevar, are continut ridicat de carbohidrati, insa, dupa cum spuneam, este vorba doar de 1 singura lingura, nu 1 kg!

  7. Felicitari pentru tot ce faci aici. Am intalnit aceasta supa insa era o variant cu fructe de mare (creveti) foarte buna. Nu stiam cu au reusit consistenta. inca o data multumesc.
    Adrian

  8. Felicitari pentru ce faci aici. Am intalnit aceasta supa varianta cu creveti. Nu intelegeam cum au reusit consistenta. Inca odata felicitari si un an bun.
    Adrian

    • Adrian, multumesc! Supa aceasta de oua este una clasica in China. Cea cu creveti trebuie sa fi fost alt fel de supa, deoarecek, uneori, in unele supe cu rosii sau pui se mai pune si ou. Un an bun si tie!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 14 =