Orez stir fry cu creveti 虾仁炒饭

0
8388
image_pdfimage_print

Un fel de mancare nici ca se poate mai usor. Si la propriu si la figurat. Usor de preparat si usor pentru silueta. Nu voi mai discuta mult pe aceasta tema, caci nu-si are sensul, veti fi de acord cu mine imediat ce veti vedea despre ce este vorba. Acest orez il mancam foarte des la gradinitele unde predam engleza. Acest orez se servea uneori in locul orezului alb, alaturi de alte mancaruri cu sos. Prin urmare, nu puteam sa ratez aceasta reteta delicioasa, de altfel! Intr-o zi cand ma plimbam prin supermarket la raioanele de peste, am dat peste acesti draguti creveti baby, asa ca m-am gandit ca tare bine le-ar sta la mine in wok! 🙂

Ingrediente:

 

 1 bol de orez alb fiert, rece
1/2 cescuta creveti baby
1/2 cescuta mazare
1 ou
1 fir ceapa verde
1catel usturoi
2 lingurite ulei vegetal
2 lingurite sos de soia
1 lingurita vin de orez
sare, piper
mai intai de toate intr-un castronel am batem oul impreuna cu un pic de sare si piper

in wok incingem uleiul si turnam oul batut

 imediat incepem sa il amestecam cu spatula pana obtinem mici bucatele de omleta

omleta obtinuta o strangem intr-o parte a wok-ului si continuam cu gatitul celorlalte ingrediente dupa cum urmeaza:

adaugam usturoiul, il calim cateva secunde, apoi imediat punem si crevetii, lasam la calit pana capata acea culoare roz-portocalie placuta,

 adaugam si mazarea

 

acum amestecam totul impreuna cu omleta din marginea wok-ului, potrivim de sare si piper

 

 

 adaugam orezul rece

amestecam totul pret de 1 minut pana se incorporeaza toate, adaugam sosul de soia si vinul de orez.

 

iar la sfarsit adaugam ceapa verde taiata in bucati mici

 

servim in boluri individuale ca fel principal sau alaturi de mancaruri pe baza de sos

 

 

 

 

se poate servi oricand, chiar si dimineata!

 

  Enjoy!

 

Previous articleSupa chinezeasca de ou/Eggdrop soup 鸡蛋汤
Next articlePlacintele cu legume
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!