Orez stir fry cu creveti 虾仁炒饭

23
2269

Un fel de mancare nici ca se poate mai usor. Si la propriu si la figurat. Usor de preparat si usor pentru silueta. Nu voi mai discuta mult pe aceasta tema, caci nu-si are sensul, veti fi de acord cu mine imediat ce veti vedea despre ce este vorba. Acest orez il mancam foarte des la gradinitele unde predam engleza. Acest orez se servea uneori in locul orezului alb, alaturi de alte mancaruri cu sos. Prin urmare, nu puteam sa ratez aceasta reteta delicioasa, de altfel! Intr-o zi cand ma plimbam prin supermarket la raioanele de peste, am dat peste acesti draguti creveti baby, asa ca m-am gandit ca tare bine le-ar sta la mine in wok! 🙂

Ingrediente:

 

 1 bol de orez alb fiert, rece
1/2 cescuta creveti baby
1/2 cescuta mazare
1 ou
1 fir ceapa verde
1catel usturoi
2 lingurite ulei vegetal
2 lingurite sos de soia
1 lingurita vin de orez
sare, piper
mai intai de toate intr-un castronel am batem oul impreuna cu un pic de sare si piper

in wok incingem uleiul si turnam oul batut

 imediat incepem sa il amestecam cu spatula pana obtinem mici bucatele de omleta

omleta obtinuta o strangem intr-o parte a wok-ului si continuam cu gatitul celorlalte ingrediente dupa cum urmeaza:

adaugam usturoiul, il calim cateva secunde, apoi imediat punem si crevetii, lasam la calit pana capata acea culoare roz-portocalie placuta,

 adaugam si mazarea

 

acum amestecam totul impreuna cu omleta din marginea wok-ului, potrivim de sare si piper

 

 

 adaugam orezul rece

amestecam totul pret de 1 minut pana se incorporeaza toate, adaugam sosul de soia si vinul de orez.

 

iar la sfarsit adaugam ceapa verde taiata in bucati mici

 

servim in boluri individuale ca fel principal sau alaturi de mancaruri pe baza de sos

 

 

 

 

se poate servi oricand, chiar si dimineata!

 

  Enjoy!

 

Previous articleSupa chinezeasca de ou/Eggdrop soup 鸡蛋汤
Next articlePlacintele cu legume
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

23 COMMENTS

  1. Superb, Andreea! Ce pot sa spun? Regret ca nu pot face doar, pentru ca eu totdeauna trebuie sa adaptez aceste retete minunate la dieta mea… Asta m-ar corupe sigur! De ce nu participi cu una din retetele tale grozave la provocarea lunii decembrie, pe blogul lui Alison?

  2. Multumesc, doamna Elena. Cred ca puteti adapta aceasta reteta nevoilor dumneavoastra, este destul de flexibila. Nu stiam de provovarea de pe blogul lui Alison, o sa trec pe acolo sa arunc un ochi:) O seara buna va doresc!

  3. Lia draga, aceasta varianta de orez cu creveti in viziunea chinezului, este cea mai light posibila!:) Chinezul nu cred ca ar rezista mai putin caloric de atat :). Cum e varianta ta? Sunt tare curioasa.

  4. Bianca, acest orez cu creveti este tare bun daca iti plac crevetii. Aceeasi varianta am vazut-o adesea in China la cantinele gradinitelor de copii, numai ca era cu sunca, un fel de sunca din aceea de Praga. Deci daca nu gasesti creveti sau nu ai chef de ei, poti face cu cea mai mare incredere orez cu sunca. Este la fel de bun si satios.

  5. Buna Andrea.. imi place foarte mult blogul tau cu multa culoare si retetele de incercat , si mie imi place mult mancare chinizesc , si retele mele preferate sunt cu creveti, la mine acasa in maroc mananc creveti de numai..
    iti doresc o zi minunata!

  6. Buna Andrea… imi place foarte mult blogul tau cu multa culoare si retete de incercat, si mie imi place "chinese food", retetele mele preferate suni cu creveti, la mine acasa in maroc mananc creveti de numai..

    iti doresc o zi minunata!

  7. Nawal, esti o draguta, multumesc. Sa stii ca am sa incerc si eu retetele tale la tajine caci sunt tare interesante. Cu prima ocazie imi cumpar un vas din asta 🙂

  8. super reteta, eu am mai adaugat si un sos chinezesc special pentru Orez cu creveti, Asian Home Gourmet Cantonese Stir Fried Rice, si in ultima saptamana am papat in fiecare zi… toate colegele de la munca mi-au cerut reteta!

  9. Raluca, ma bucur ca ti-a placut. Daca te saturi de varianta cu creveti, poti sa inlocuiesti crevetii cu sunculita slaba, dar sa nu fie afumata. Sunca de Praga se preteaza bine la acest tip de orez.

  10. Foarte interesanta si apetisanta este aceasta reteta doar ca am niste nelamuriri si anume crevetii se fierb inainte? Mazarea si ea se fierbe inainte?

    • Crevetii mei baby au fost deja prefierti. Daca folosesti creveti proaspeti, poti sa-i calesti cateva minute dupa ce ai prajit oul. Mazarea este din cea inghetata, nu e nevoie sa o fierbi inainte. Doar trebuie sa o dezgheti la temperatura camerei, dupa care sa o adaugi la restul de ingrediente. Mult succes!

  11. Noi suntem in Praga si aici sunt foarte multe restaurante cu specific chinezesc,. Am incercat dar nu mi-a placut intotdeauna asa plus ca avand doi copii nu imi este usor sa merg sa mananc in oras. Am incercat sa gatesc acasa..a iesit binisor:) pentru ca nu aveam toate ingredientele..Sotul a fost foarte incantat, Nu a fost la fel de gustos pentru ca nu am folosit monoglutamatul de sodiu, zic eu. Sunt sigura ca daca respect retele tale o sa fie foarte gustoasa..Vroiam sa te intreb daca exista sos de soia care sa nu contina monoglutamat si daca se poate sa ne dai mai multe retete de mancare chinezeasca pentru copii.. noi avem doi copii si nu pot sa gatesc numai pentru noi adultii .Iti multumesc mult pentru ca iti faci timp sa scrii.

    • Buna! Iti multumesc ca ai trecut pe aici pe la mine! 🙂 Usa blogului meu iti este oricand deschisa! :). In Prga am mancat si eu mancare chinezeasca si nu m-a dat pe spate, dar probabil nu m-am oprit eu la restaurantul la care trebuia :)). In general nu exista sos de soia cu glutamat de sodiu in el, in cel mai rau caz are prea mult sodiu de la sare! Cauta un sos de soia marca chinezeasca, nu din cel europenizat, acela este cel mai bun. Ma bucur mult ca te feresti de monoglutamat, mai ales ca ai langa tine si cei doi copii. Pentru ei poti gati in general orez prajit, taitei cu legume (cei fara ardei iute, caci presupun ca nu mananca picant), mancarurile pe baza de carne de vita (am vreo 2 retete). De asemenea, poti sa faci painica cu ceapa verde si turtitele cu ceapa verde, eu zic ca o sa le placa mult! Daca mai ai intrebari, ma gasesti aici. Cu drag! Andreea

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + 6 =