Un fel de mancare nici ca se poate mai usor. Si la propriu si la figurat. Usor de preparat si usor pentru silueta. Nu voi mai discuta mult pe aceasta tema, caci nu-si are sensul, veti fi de acord cu mine imediat ce veti vedea despre ce este vorba. Acest orez il mancam foarte des la gradinitele unde predam engleza. Acest orez se servea uneori in locul orezului alb, alaturi de alte mancaruri cu sos. Prin urmare, nu puteam sa ratez aceasta reteta delicioasa, de altfel! Intr-o zi cand ma plimbam prin supermarket la raioanele de peste, am dat peste acesti draguti creveti baby, asa ca m-am gandit ca tare bine le-ar sta la mine in wok! 🙂
in wok incingem uleiul si turnam oul batut
imediat incepem sa il amestecam cu spatula pana obtinem mici bucatele de omleta
omleta obtinuta o strangem intr-o parte a wok-ului si continuam cu gatitul celorlalte ingrediente dupa cum urmeaza:
adaugam usturoiul, il calim cateva secunde, apoi imediat punem si crevetii, lasam la calit pana capata acea culoare roz-portocalie placuta,
amestecam totul pret de 1 minut pana se incorporeaza toate, adaugam sosul de soia si vinul de orez.