Saratele cu branza Cheddar si cascaval Gruyere

7
6258
image_pdfimage_print

 

 

Zapacita cum sunt, am uitat cu desavarsire ca mai am de postat o reteta care nu trebuia sa lipseasca de pe blog zilele astea :). Va spun din start ca nu sunt prietena cu aluaturile facute din drojdie, cred ca am eu o chestie asa…sa zicem ca nu ma plac pe mine aluaturile astea, ca nu prea imi cresc asa cum ar trebui. Pai bineinteles ca nu cresc cum trebuie, pentru ca eu nu am niciodata rabdare sa las aluatul sa isi faca treaba singur, pentru ca sunt neindemanatica atunci cand este sa manuiesc aluatul, dar asta…e alta treaba! 🙂 Dar de dragul saratelelor, nu m-am dat in laturi de la a face aluatul asta cu drojdie, mai ales ca nu a trebuit sa il las sa creasca. M-am jucat doar un pic cu drojdia, si cam atat! 🙂 Am avut eu o mica dambla sa pun branza Cheddar pe deasupra saratelelor, ca sa arate asa…si mai delicioase! 🙂 Desi am promis demult dragei mele Violeta ca particip cu aceste saratele la Provocarea lunii februarie organizata de catre ea, m-am trezit astazi ca de fapt este ultima zi din luna si ca nu mai am timp sa postez reteta! Asta dupa ce acum ceva timp m-am conformat cerintei ei si am postat Cupcakes cu inimioare. Asa ca repede, repejor vin si va zic:
ne trebuie urmatoarele:
500 g faina de grau
25 g drojdie
200 g unt
4 linguri smantana
1 ou
1 lingurita zahar
50 ml lapte
1/3 lingurita sare
pentru topping
1 ou
1 lingura lapte
2 lingurite paprika dulce
200 g branza Cheddar
150 g cascaval Gruyere
mac
susan
intr-un castron incapator am amestecat faina cu sarea. Drojdia

 

am amestecat-o cu zaharul si laptele si am lasat-o in seama ei pentru vreo 15 minute
dupa 15 minute, arata asa! 🙂 buuun, deci drojdia nu ma iubeste pe mine!
in castronul cu faina am pus drojdia crescuta, untul moale la temperatura camerei,  smantana, sarea si oul
am framantat pana am obtinut un aluat potrivit de tare pe care l-am invelit intr-o folie alimentara si l-am dat la frigider pana a doua zi. Voi puteti sa-l lasati doar cateva ore, eu in ziua aceea nu am mai avut timp de el.
a doua zi am scos aluatul de la frigider si l-am impartit in 2 bucati din care am intins 2 foi de aluat
intr-un castronel am amestecat celalalt ou cu laptele
apoi am adaugat cele 2 lingurite de paprika dulce
cu acest amestec am uns foile de aluat. Paprika dulce am folosit-o tot pentru culoare. Daca va tin emotiile, atunci folositi paprika iute. Cred ca ar fi si mai bune! 🙂

 

peste care am presarat cascavalul gruyere
si branza cheddar
pe o foaie am presarat mac, iar pe cealalta am presarat mac si susan. Nu-mi pomeniti de chimen, ca nu-mi place! 🙂
am taiat bastonase potrivite din acest aluat, le-am asezat in tava
 si le-am dat la cuptorul incins la 200 grade C pentru 20 de minute

 

 

voilla! 🙂
mi-au iesit fix 2 tavi! 🙂
iar restul….e tacere! 🙂

 

nu cred ca are rost sa va spun cum sa le consumati

 

sau cu ce bautura sa le acompaniati 🙂
stiu doar ca le veti papa pe nerasuflate! 🙂

 

 eventual alaturi de prieteni!

 

eu una va spun sincer ca la noi nu au rezistat pana a doua zi 🙂
Enjoy! 🙂
Previous articleCupcakes cu lamaie si mure
Next articleBiscotti cu nuci si cafea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

7 COMMENTS

  1. Cred ca sunt grozave ! Folosesc o reteta identica si sunt intr-adevar delicioase. Te invit sa ne cunoastem, daca vrei. Prietena mea Andreea (andressa.ro) invita bloggerite-le la Ladies Brunch 2, pe date de 18 martie, ora 12, la Simbio. Daca poti si-ti face placere, te rog confirma-i Andreei pe blog. Iti doresc o primavara senina ! Cristina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here