Biscuitii acestia pot crea dependenta asa ca ganditi-va de doua ori inainte sa ii faceti! :).
Ingrediente:
300 g cartofi
200 g unt
1/2 lingurita sare
150 g telemea rasa
200 g faina
1 ou batut pentru uns biscuitii
150 g cascaval ras pentru topping
Cartofii curatati ii punem la fiert impreuna cu un praf de sare
cand sunt gata ii lasam sa se raceasca apoi ii zdrobim si ii amestecam cu unutul
pana obtinem un piure fin
adaugam branza rasa
apoi faina
framantam rapid un aluat si il formam intr-o bila pe care o lasam la odihnit 30 de minute in frigider
scoatem aluatul de la frigider si il intindem pe masa de lucru. Cu ajutorul unei forme de fursecuri decupam discuri de aluat. Puteti folosi ce forme de fursecuri doriti sau chiar va puteti folosi de gura unui pahar :).
biscuiteii astfel formati ii punem intr-o tava unsa cu unt, ii ungem cu ou batut (in oul batut am pus un varf de cutit de boia dulce pentru a da culoare mai multa biscuiteilor, boiaua nu schimba gustul ci doar culoarea! )
peste ei punem cascavalul ras, cand am ramas in pana de cascaval am inceput sa pun susan
biscuiteii se coc in tava pana se rumenesc.
Sunt foarte buni atat calzi cat si reci alaturi de un pahar de bere sau vin alb.
de asemenea reprezinta un snack perfect pentru a doua zi la birou.