Biscuiti sarati cu aluat de cartofi

0
5650
image_pdfimage_print
Biscuitii acestia pot crea dependenta asa ca ganditi-va de doua ori inainte sa ii faceti! :).
Ingrediente:
300 g cartofi
200 g unt
1/2 lingurita sare
150 g telemea rasa
200 g faina
1 ou batut pentru uns biscuitii
150 g cascaval ras pentru topping

Cartofii curatati ii punem la fiert impreuna cu un praf de sare

cand sunt gata ii lasam sa se raceasca apoi ii zdrobim si ii amestecam cu unutul
pana obtinem un piure fin
adaugam branza rasa
apoi faina
framantam rapid un aluat si il formam intr-o bila pe care o lasam la odihnit 30 de minute in frigider
scoatem aluatul de la frigider si il intindem pe masa de lucru. Cu ajutorul unei forme de fursecuri decupam discuri de aluat. Puteti folosi ce forme de fursecuri doriti sau chiar va puteti folosi de gura unui pahar :).

 

biscuiteii astfel formati ii punem intr-o tava unsa cu unt, ii ungem cu ou batut (in oul batut am pus un varf de cutit de boia dulce pentru a da culoare mai multa biscuiteilor, boiaua nu schimba gustul ci doar culoarea! )

peste ei punem cascavalul ras, cand am ramas in pana de cascaval am inceput sa pun susan

biscuiteii se coc in tava pana se rumenesc.

Sunt foarte buni atat calzi cat si reci alaturi de un pahar de bere sau vin alb.

de asemenea reprezinta un snack perfect pentru a doua zi la birou.

 

Previous articleGaluste cu visine si caise
Next articlePeste chinezesc cu morcovi, telina si ciuperci
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!