Galuste cu visine si caise

2
1462

Galustele cu prune sunt unul dintre deserturile copilariei mele. Le adoram pur si simplu, mai ales cand apareau prunele acelea mari si coapte! Pentru ca in aceasta perioada prune nu sunt, m-am gandit ca visinele si caisele sunt un bun inlocuitor, asa ca nu am mai stat pe ganduri si am pornit la treaba.
Ingrediente:
1 kg cartofi
200 g faina
1 ou
1 praf de sare

pentru topping:
100 g pesmet
100 g zahar
2 lingurite zahar vanilat zahar vanilat
2 lingurite scortisoara
3 linguri ulei

Cartofii i-am pus la fiert in apa cu sare, iar cand s-au fiert i-am scurs de apa

i-am pasat, apoi am adaugat 1 ou peste piureul rezultat
Am adaugat si faina
am obtinut un aluat nelipicios
am modelat o biluta de marimea unei mingi de ping-pong
am turtit-o un picut
in centrul ei am plasat o visina fara sambure
am imbracat visina in aluat
si am obtinut o biluta mai mare
dupa ce am facut mai multe galuste cu visine, am trecut si la cele cu caise; eu una nu am avut caise mai mici, am gasit numai din cele mari, asa ca am pus sferturi de caise
le-am imbracat si pe ele in aluat
numai bine, ca asa le-am si putut recunoaste dupa aceea, galustele cele mici sunt cu visine, iar cele mai mari sunt cu caise
Intr-o oala incapatoare am pus apa la fiert, iar cand a clocotit, am pus galustele formate.  Am trecut usor cu paleta pe fundul oalei astfel incat galustele sa nu se lipeasca de fundul oalei. Galustele sunt gata cand se ridica singure la suprafata.
Pentru pesmetul crocant: intr-o tigaie am pus cele 3 lingurite de ulei, am adaugat pesmetul si l-am prajit incet la foc mic pana ce a capatat o culoare bruna
am luat tigaia de pe foc, iar dupa 5 minute am adaugat zaharul, zaharul vanilat si scortisoara
am tavalit fiecare galusca in pesmetul aromat
si le-am asezat pe un platou presarat cu putin pesmet.
iata si sectiune cu galustele cu visine
iata-le si pe cele cu caise
iata-le pe toate impreuna
sunt delicioase!
Previous articlePorc Sichuan 四川猪肉丝
Next articleBiscuiti sarati cu aluat de cartofi
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

2 COMMENTS

  1. Andreea, cautand o reteta care sa nu fie cu aluat foarte lipicios, am dat de retata ta. Am testat si marturisesc ca au fost cele mai bune galusti mancate pana acum ever! E sezonul lor, ar trebui sa promovezi reteta ca merita nota 10.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 3 =