Porc Sichuan 四川猪肉丝

5
2916
Atunci cand vorbim despre bucataria Sichuan, ne gandim neaparat la muuult ardei si mancare foarte picanta. Intr-un capitol separat vom vorbi despre renumitele scoli culinare din China si vom vedea mai exact care este specificul bucatariei Sichuan.
Avem nevoie de:
200 g muschi de porc taiat fasiute
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras galben
1 morcov taiat bastonase
 2 ardei uscati iuti
1 lingurita pasta de ardei iute (daca nu aveti asa ceva, mai adaugati inca 2 ardei iuti uscati)
2 catei de usturoi
2 feliute de ghimbir proaspat
3 lingurite sos de soia
2 linguri ulei de arahide
3 lingurite amidon de porumb
1/2 lingurita sare
Pentru inceput punem carnea taiata fasiute intr-un castron, adaugam peste ea un praf de sare, o lingurita sos de soia si 1 lingurita amidon, punem totul la frigider pentru  20 de minute
Intr-o tigaie incingem o lingurita de ulei de arahide, adaugam usturoiul si ghimbirul
adaugam imediat si carnea marinata, calim totul la foc mare, pret de cateva minute pana ce carnea nu mai este roz.
Scoatem carnea pe o farfurie si o lasam deoparte.
Reasezam tigaia pe foc cu restul de ulei, cand se incinge, aproape ca fumega, adaugam ardeii iuti rupti in bucatele (atentie la mirosul care se degaja din ulei! este iute! Daca doriti mancarea foarte picanta, puneti in tigaie ardeii cu tot cu seminte, daca nu doriti asa de picant, atunci scoateti semintele, ele sunt cele mai iuti)

 

dupa cateva secunde adaugam morcovii
ardeiul gras rosu
ardeiul gras galben
calim totul pret de 1 minut, amestecand incontinuu
adaugam carnea calita
si apoi pasta de ardei iute
restul de amidon il dizolvam in 3 linguri de apa si il adaugam in wok peste carne si legume
dam focul foarte mic si lasam sa se ingroase sosul
Transferam pe un platou si servim imediat
Se poate servi alaturi de taitei sau un bol de orez
Pofta buna!
Previous articleChec cu ciocolata, cirese si alune de padure
Next articleGaluste cu visine si caise
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

5 COMMENTS

  1. Daca inlocuiesc carnea de porc cu pui, imi iese pui sishuan nu? 😀 Am si facut-o..azi! Se bateau turcii la gura mea.

  2. Am nimerit pe blogul tau cautand retete cu mancare chinezeasca . M-a atras modul foarte explicit de prezentare a retetelor .
    Cred ca ar ajuta sa specifici si cate portii se fac din cantitatile dintr-o reteta .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 2 =