250 g zahar brun
250 g faina
50 g cacao neagra
150 g alune de padure
200 g cirese fara samburi (eu am avut cirese negre amare)
5 oua
1 plic de praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 lingurita esenta de migdale
1 praf de sare
-pentru decor: 200 g ciocolata topita + cateva alune taiate grosier
Se incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Intr-un bol se cern impreuna faina, cacaoa, praful de copt si sarea. Intr-un bol separat, untul se mixeaza foarte bine pana se obtine o spuma foarte fina,
apoi se adauga ouale, nu toate odata, ci pe rand, dupa fiecare ou se amesteca bine pana se incorporeaza in compozitie, apoi se continua cu celalalt ou.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea si cacaoa
se mixeaza din nou foarte bine pana se obtine o compozitie de genul acesta
alunele de padure
se prajesc usor, se lasa la racit, apoi se curata de coaja si se toaca in bucati mai mari; se adauga compozitiei de mai sus impreuna cu ciresele fara samburi
se amesteca totul usor cu lingura, apoi se pune totul intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina. Eu am avut o tava mare de chec.
se coace in cuptorul incins cam 40 de minute (cuptorul meu coace foarte repede, asa ca l-am tinut mai putin), se face testul cu scobitoarea, se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit, se toarna ciocolata topita pe deasupra apoi se presara cateva alune de padure peste el.
Are un gust superb, o textura tare placuta…
aici am prins hotzul in flagrant, sotzul tocmai se pregatea sa ia prima felie…:)
oricum, cu hotz, fara hotz, va asigur ca este tare bun!
enjoy!