Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure

0
5328
image_pdfimage_print

 

Eu una nu ma dau in vant dupa checuri, insa acesta cu ciocolata si cirese m-a cucerit definitiv! Are un gust atat de bun incat nu te poti opri la o singura felie! In plus, nu aveti cum sa dati gres cu el! Se prepara foarte simplu, nu se lasa la copt, nu se strica, se taie foarte frumos…din punctul meu de vedere, este checul perfect! Din aceasta compozitie va iese un chec mare sau doua mai mici.
Asadar avem nevoie de:
250 g unt

250 g zahar brun
250 g faina
50 g cacao neagra
150 g alune de padure
200 g cirese fara samburi (eu am avut cirese negre amare)
5 oua
1 plic de praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 lingurita esenta de migdale
1 praf de sare
-pentru decor: 200 g ciocolata topita + cateva alune taiate grosier

 

Se incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Intr-un bol se cern impreuna faina, cacaoa, praful de copt si sarea. Intr-un bol separat, untul se mixeaza foarte bine pana se obtine o spuma foarte fina,

se adauga zaharul brun, zaharul vanilat si esenta de migdale, se mixeaza din nou

 

apoi se adauga ouale, nu toate odata, ci pe rand, dupa fiecare ou se amesteca bine pana se incorporeaza in compozitie, apoi se continua cu celalalt ou.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea si cacaoa

 

se mixeaza din nou foarte bine pana se obtine o compozitie de genul acesta

 

alunele de padure

se prajesc usor, se lasa la racit, apoi se curata de coaja si se toaca in bucati mai mari; se adauga compozitiei de mai sus impreuna cu ciresele fara samburi

 

se amesteca totul usor cu lingura, apoi se pune totul intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina. Eu am avut o tava mare de chec.

 

se coace in cuptorul incins cam 40 de minute (cuptorul meu coace foarte repede, asa ca l-am tinut mai putin), se face testul cu scobitoarea, se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit, se toarna ciocolata topita pe deasupra apoi se presara cateva alune de padure peste el.

 

Are un gust superb, o textura tare placuta…

 

aici am prins hotzul in flagrant, sotzul tocmai se pregatea sa ia prima felie…:)

oricum, cu hotz, fara hotz, va asigur ca este tare bun!

enjoy!

Previous articleOua in piele de tigru 虎皮蛋
Next articlePorc Sichuan 四川猪肉丝
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!