Cheesecake cu ananas si mango este un desert pe care il puteti pregati cu orice ocazie pentru ca este delicios si foarte usor de pregatit. Puteti alege ce fructe doriti voi, insa daca doriti o combinatie mai exotica, puteti incerca varianta cu mango. Pe blog veti mai gasi si alte idei de cheesecake precum deliciosul cheesecake cu cirese, un cheesecake cu banane si ciocolata, un foarte romantic cheesecake cu zmeura si rodii, cheesecake racoros cu lime, sau cheesecake-ul meu preferat din toate timpurile si my signature cheesecake cu cafea . Nu uitati ca puteti prepara si cheesecake aperitiv cu rosii, spre exemplu.
De data aceasta eu am optat pentru un cheesecake mai exotic cu ananas si mango pentru ca imi place tare mult ananasul din conserva de la SunFood.
- Ingrediente pentru un cheesecake cu diametrul de 20 cm:
- 250 g biscuiti digestivi
- 150 g unt topit
- 300 g crema de branza
- 100 g mascarpone
- 100 g zahar pudra
- 1 lingurita zahar vanilat
- coaja de la 1 lamaie
- 250 g frisca lichida 35% grasime
- 5 g gelatina granule
- pentru topping:
- 1 conserva ananas bucati SunFood
- 1 mango
- 50 g zahar
- sucul de la 1 lamaie
- 5 g gelatina granule
Pentru inceput desfaceti conserva de ananas si scurgeti bine ananasul intr-o sita. Pastrati intr-o cana lichidul ramas.
Puneti biscuitii intr-o punga si pisati-i cu ajutorul unui facalet pana obtineti o compozitie nisipoasa.
Turnati in punga untul topit si amestecati totul bine. Varsati continutul pungii intr-o tava cu inel detasabil cu diametrul de 20 cm.
Presati compozitia cu podul palmei pana obtineti un blat compact.
Intre timp pregatiti topping-ul de ananas si mango: Puneti ananasul bucati intr-o tigaie impreuna cu pulpa de mango taiata cubulete zaharul, lichidul ramas de la ananas si sucul de lamaie. Fierbeti totul la foc mic pana ce scade la jumatate.
Hidratati gelatina in 2 linguri de apa. Incorporati gelatina in amestecul de mango si ananas, stingeti focul si lasati deoparte.
Pregatiti compozitia de cheesecake: intr-un castron incapator amestecati crema de branza, mascarpone, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie. Hidratati gelatina in 2 linguri de apa pentru 10 minute. Topiti gelatina la foc mic, apoi incorporati in compozitia de branza. Separat bateti frisca pana obtineti o spuma tare. Incorporati si frisca in compozitia de branza.
Scoateti de la frigider forma de tort, asezati in ea o folie de acetat. Turnati o jumatate din cantitatea de crema de branza, puneti 2 linguri din amestecul de ananas si mango, amestecati usor.
Pe deasupra turnati restul de crema de branza, nivelati bine cu ajutorul unei spatule. Dati cheesecake la frigider pentru 1 ora.
Dupa o ora turnati pe deasupra toppingul de ananas si mango, nivelati bine cu ajutorul unei spatule. Dati cheesecake la frigider pentru 3-4 ore sau lasati peste noapte.
Scoateti cheesecake de la frigider si eliberati-l din forma de tort, indepartati folia de acetat.
Ornati cu fistic tocat si frunze proaspete de menta.
Taiati felii ajutandu-va de un cutit bine ascutit.
Este delicios si racoritor
o sa va placa mult!