Salata cu linte, patrunjel si nuci

0
5909
Salata cu linte, patrunjel si nuci
image_pdfimage_print

Salata cu linte, patrunjel si nuci este cea mai buna varianta de salata satioasa, sanatoasa si spectaculoasa! Eu am adaugat pe deasupra si niste branza halloumi prajita, dar pentru varianta de post puteti renunta la ea. Va asigur ca este excelenta si fara branza! Acum ca prin piete se pot gasi nenumarate tipuri de verdeturi, puteti combina feluri si feluri de salate cu ridichi, gulii, leurda, marar, patrunjel…Daca doriti o salata mai consistenta, puteti adauga unele tipuri de cereale fierte precum orez, ovaz deocrticat sau leguminoase precum fasole, naut, linte sau chiar quinoa. Eu am ales pentru astazi linte. Si pentru ca nu aveam timp sa o fierb, am optat pentru lintea de la SunFood.

Mai multe tipuri de salate gasiti la mine pe blog AICI. La aceste salate mai puteti adauga diferite tipuri de hummus, pasta de fasole sau creme tartinabile .

  • Ingrediente pentru Salata cu linte, patrunjel si nuci :
  • 1 conserva linte SunFood
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 vinete+50 ml ulei masline
  • 1 rosie mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa rosie
  • 50 g miez nuca
  • 150 g branza halloumi (optional)
  • 1/2 legatura menta proaspata
  • pentru sos:
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1/2 lingurita chimion
  • 1 lingurita sumac
  • 50 ml ulei masline
  • 1 catel mic de usturoi sau 1/2 catel usturoi
  • sare
  • piper

Mod preparare Salata cu linte, patrunjel si nuci

Pentru inceput incingeti cuptorul la 190 grade Celsius. Acoperiti cu hartie de copt o tava. Taiati vinetele in cuburi presarati-le cu sare si ulei de masline. Dati tava la cuptorul incins pentru 30 de minute pana ce vinetele sunt coapte.

Scoateti tava de la cuptor si lasati vinetele sa se raceasca.

Puneti miezul de nuca intr-o tava si dati la cuptor pentru 5-7 minute pana capata un miros placut.

Desfaceti conserva de linte, treceti lintea printr-un jet de apa rece si scurgeti bine.

Taiati ceapa rosie fideluta, rosia felii subtiri, ardeiul gras fasii.

Pregatiti sosul: intr-un castronel adaugati catelul de usturoi zdrobit, sarea, piperul, chimionul, sumacul, sucul de lamaie si piperul. Amestecati totul bine.

Optional puteti adauga si branza halloumi. Taiat branza in cuburi. Intr-o tigaie nonaderenta picurati cateva picaturi de ulei de masline. Asezati cuburile de branza si prajiti-le pe toate partile.

Dupa ce ati pregatit toate ingredientele, va puteti apuca de construit salata.

Luati un platou incapator si puneti patrunjelul tocat grosier, pe deasupra presarati niste linte.

Continuati cu feliile de rosie si ardeiul gras

Apoi ceapa rosie si cuburile de vinete

La sfarsit presarati nucile

Adaugati menta proaspata si turnati sosul format. Amestecati totul usor.

Daca ati optat pentru varianta cu halloumi, acum puteti adauga si cuburile de branza.

 

Salata cu linte, patrunjel si nuci
Salata cu linte, patrunjel si nuci

 

Acum priviti cat de colorata si cat de bine arata aceasta salata cu linte, patrunjel si nuci!

Salata cu linte, patrunjel si nuci

Pentru ca a iesit o cantitate destul de mare de salata, eu mi-am luat o portie si pentru a doua zi la servici si va spun ca a fost la fel de buna si a doua zi!

Salata cu linte, patrunjel si nuci

Enjoy!

Salata cu linte, patrunjel si nuci
Previous articleCheesecake cu ananas si mango
Next articleConopida cu naut si za’atar
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!