Doufu cu legume

0
4463
image_pdfimage_print
Atunci cand legumele sunt asociate cu branza toufu se creeaza o armonie in farfurie, ar zice chinezul. La baza multor mancaruri chinezesti sta branza toufu, acel preparat din boabe de soia. Probabil ca multi ati gustat aceasta soia si nu v-a placut. Daca s-a intamplat acest lucru, inseamna ca ori nu sunteti obisnuiti cu gustul, ori ati gustat un tip de soia de calitate inferioara.
Ingrediente:
1 dovlecel zucchini
200 g doufu
1 morcov taiat feliute
1 fir de ceapa sau de praz
4-5 ciuperci urechi de lemn
2 catei de usturoi
2 feliute de ghimbir proaspat
un praf de sare
2 lingurite de ulei de susan
2 lingurite de sos de soia
Pentru inceput doufu se taie in cubulete
ciupercile urechi de lemn se pun la inmuiat in apa rece pentru 20 de minute
dovlecelul se taie rondele, iar ceapa, usturoiul si ghimbirul se toaca si ele marunt.
Intr-un wok se incinge uleiul si se adauga ceapa, ghimbirul si usturoiul
se adauga morcovii
apoi zucchini
ciupercile inmuiate si scurse de apa
apoi doufu, se amesteca si se lasa pe foc iute 1 minut
se condimenteaza cu sare si sos de soia se mai lasa 1 minut pe foc si apoi se serveste
este o mancare usoara, vegetariana si cu colorit frumos
Enjoy!
Previous articleCrema de zahar ars
Next articleTarta cu mure
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!