Doufu cu legume

8
1239
Atunci cand legumele sunt asociate cu branza toufu se creeaza o armonie in farfurie, ar zice chinezul. La baza multor mancaruri chinezesti sta branza toufu, acel preparat din boabe de soia. Probabil ca multi ati gustat aceasta soia si nu v-a placut. Daca s-a intamplat acest lucru, inseamna ca ori nu sunteti obisnuiti cu gustul, ori ati gustat un tip de soia de calitate inferioara.
Ingrediente:
1 dovlecel zucchini
200 g doufu
1 morcov taiat feliute
1 fir de ceapa sau de praz
4-5 ciuperci urechi de lemn
2 catei de usturoi
2 feliute de ghimbir proaspat
un praf de sare
2 lingurite de ulei de susan
2 lingurite de sos de soia
Pentru inceput doufu se taie in cubulete
ciupercile urechi de lemn se pun la inmuiat in apa rece pentru 20 de minute
dovlecelul se taie rondele, iar ceapa, usturoiul si ghimbirul se toaca si ele marunt.
Intr-un wok se incinge uleiul si se adauga ceapa, ghimbirul si usturoiul
se adauga morcovii
apoi zucchini
ciupercile inmuiate si scurse de apa
apoi doufu, se amesteca si se lasa pe foc iute 1 minut
se condimenteaza cu sare si sos de soia se mai lasa 1 minut pe foc si apoi se serveste
este o mancare usoara, vegetariana si cu colorit frumos
Enjoy!
Previous articleCrema de zahar ars
Next articleTarta cu mure
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

8 COMMENTS

  1. Si mie imi plac astfel de combinatii mult, doar ca mai pun si ardei iute. Tofu intotdeauna capata gustul alimentelor cu care se asociaza, se poate prepara termic si se preteaza la multe combinatii. Pana sa stiu de aceasta "proprietate" si mie mi se parea tofu destul de fad, obisnuiti fiind noi romanii sa mancam branza cu rosii si sa ne dam cu parerea pornind de aici. Mi-ai livrat o idee grozava pe caldurile astea, deci multumesc!

  2. culorile sunt superbe.o astfel de farfurie te duce cu gandul la vacanta.hmmmm vrabia malai viseaza,eu fiind vrabia in aceasta situatie.eu ,sa fiu sincera,n-am mancat niciodata tofu desi in Thailand se gaseste in aproape orice magazin cu produse alimentare.aveam eu asa de la mine putere senzatia ca nu e buna branza de soia.promit sa incer,macar sa pot aprecia la adevarata valoare.pupici

  3. D-na Elena, multumesc de vizita! Intr-adevar, noi europenii nu prea ne dam in vant dupa branza de soia, are un gust cam fad. Si chiar nu are gust bun daca nu este bine gatita sau daca nu este combinata cu alimentele potrivite.Acest fel de mancare l-am preluat dintr-o gradininta din China unde predam engleza si ma uitam la fetzele mofturoase si dulci ale copilasilor chinezi care nu prea aprobau acest fel de mancare. Insa toufu ramane delicatesa nr. 1 in China, la fel cum este si branza din lapte la noi.

  4. Sarah draga, sincera sa fiu, eu cand am fost in Thailanda am mancat orice, numai toufu nu :)Era luna ianuarie, eu zburasem din frigurosul Shanghai in Thailanda cea calduroasa si mi-a placut aceasta tara la nebunie. Deci, nu stiu cum prepara Thailandezii branza de soia sau daca fac mancaruri din asa ceva, insa taiteii si fructele de mare preparate la ei m-au innebunit! Si uite, daca tot vorbim de mancarurile Thailandeze, cu prima ocazie am sa fac un desert pe care l-am mancat acolo si ulterior, spre marea mea bucurie l-am gasit si in China. Si uite, fac ce fac si tot am sa mai postez ceva pentru tine 🙂 Dar asta va fi ceva mai tarziu, caci acum eu chiar iti scriu din vacanta :)te pup!

  5. Salut, mi se pare foarte interesant blogul tau, inscrie-l pe http://www.enterclick.ro pentru a primi vizitatori unici si trafic, tot ce trebuie sa faci e sa accesezi de 2 ori pe zi toate site-urile din sistem si vei primi pentru fiecare vizita facuta celorlalti una de la ceilalti catre tine.

  6. Andreea, ca de obicei m-ai lasat "masca", dar si salivand la birou dupa mancarea ta. Arata extraordinar de bine. Ai putea sa faci un business din asta. Echipa de la Niculescu a fost si ea impresionata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

seven + 8 =