Atunci cand legumele sunt asociate cu branza toufu se creeaza o armonie in farfurie, ar zice chinezul. La baza multor mancaruri chinezesti sta branza toufu, acel preparat din boabe de soia. Probabil ca multi ati gustat aceasta soia si nu v-a placut. Daca s-a intamplat acest lucru, inseamna ca ori nu sunteti obisnuiti cu gustul, ori ati gustat un tip de soia de calitate inferioara.
Ingrediente:
1 dovlecel zucchini
200 g doufu
1 morcov taiat feliute
1 fir de ceapa sau de praz
4-5 ciuperci urechi de lemn
2 catei de usturoi
2 feliute de ghimbir proaspat
un praf de sare
2 lingurite de ulei de susan
2 lingurite de sos de soia
Pentru inceput doufu se taie in cubulete
ciupercile urechi de lemn se pun la inmuiat in apa rece pentru 20 de minute
dovlecelul se taie rondele, iar ceapa, usturoiul si ghimbirul se toaca si ele marunt.
Intr-un wok se incinge uleiul si se adauga ceapa, ghimbirul si usturoiul

se adauga morcovii
apoi zucchini
ciupercile inmuiate si scurse de apa
apoi doufu, se amesteca si se lasa pe foc iute 1 minut
se condimenteaza cu sare si sos de soia se mai lasa 1 minut pe foc si apoi se serveste
este o mancare usoara, vegetariana si cu colorit frumos
Enjoy!