Crema de zahar ars

8
2094
Nu este crema de zahar traditionala, are unele mici modificari, dar se prepara mult mai usor si nu este nici atat de dulce. Varianta aceasta am gasit-o si la Miha (multumesc mult!) si mi-a placut tare mult. Deci iat-o:
500 ml lapte dulce rece
4 oua
1 lingurita amidon
4 linguri zahar
5 linguri zahar pentru caramel
2 pliculete zahar vanilat
Eu am procedat in felul urmator:
Pentru inceput am incins cuptorul la 180 grade Celsius, intr-o tigaie am topit cele 5 linguri de zahar pana am obtinut o culoare aurie
apoi am repartizat caramelul in forme mai  mici
am separat albusurile de galbenusuri, galbenusurile le-am mixat bine impreuna cu cele 4 linguri de zahar si zaharul vanilat si lingurita de amidon, apoi am adaugat laptele rece
albusurile le-am batut spuma
si le-am adaugat compozitiei de galbenusuri si lapte, a rezultat o compozitie lichida:
am umplut o tavita jumatate cu apa, iar in ea am asezat formele tapetate cu caramel in care am turnat compozitia
am dat la cuptor pana a fost gata, la mine au fost suficiente 30 de minute. Am lasat formele la racit, apoi le-am mai dat la frigider cam 1 ora.
este un desert racoritor, are un gust tare fin si delicat
s-ar putea sa creeze dependenta 🙂
Previous articlePrajitura cu caise si ciocolata
Next articleDoufu cu legume
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

8 COMMENTS

  1. Andeea,mi-ai facut pofta.
    Eu trebuie sa fac iar bonet-ul,la
    cererea copiilor.
    Dar am sa incerc si varianta aceasta de crema caramel.

  2. arata minunat crema ta de zahar ars.eu pun ouale intregi nu le separ.probabil ca in varianta ta iese o crema mai fina.o sa incerc.aaa si da ,creaza dependenta.sotul meu de cand a gustat clatite cu branza si bezea si crema de zahar ars s-a declarat indragostit.nu,nu de mine ci de deserturi.pupici si o seara minunata

  3. Mie imi place tare mult crema de zahar ars de la Dr. Oetker. Si as vrea sa o pot manca cu aceeasi placere si pe cea facuta in casa..dar nu-mi place nimic din ce am incercat pana acum. Dar asta din pozele tale…sincer m-a pus pe ganduri…Pentru ca arata fff bine. Tb sa o incerc. Ca iti dai seama ca as manca cu mult mai mult drag ceva natural, sanatos preparat de mine si nu cumparat cu toate chestiile prin el. Abia azi am dat de blogul tau, dar sa stii ca am ramas placut impresionata. FF frumos. Felicitari. Te astept si eu in vizita in bucataria mea virtuala.

    • Buna Cristi! Multumesc mult pentru aprecieri! Din aceste ingrediente ies cam 8-10 portii, depinde cat de mari sau mici sunt recipientele in care faci crema de zahar ars :). Mult succes in toate!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × five =