Cat timp am fost in China, o singura data am mancat acest tip de mancare, nu am gasit-o in multe locuri pentru ca nu se serveste in toate zonele Chinei. Ulterior am gasit reteta intr-o revista chinezeasca si tare fericita am mai fost. Iata de ce ingrediente avem nevoie si cum se face:
200g piept de pui
1 manunchi de brocoli
1 ardei gras rosu
2 fire de ceapa verde
o mana zdravana de caju crud
o bucata mica de ghimbir proaspat
2 catei de usturoi
2 linguri de ulei vegetal
pentru sos ne trebuie:
2 lingurite sos de soia
2 lingurite de zahar
1 praf de sare
2 lingurite de vin alb de orez
2 lingurite de vin de otet
2 lingurite de ulei de susan
2 lingurite de apa sau supa de pui
1 lingurita amidon
Ingredientele pentru sos se pun toate intr-un castronel si se amesteca bine pentru a nu forma cocoloase amidonul si se pune de o parte.
Caju se prajeste intr-o tigaie cu un strop de ulei, apoi se pune de o parte.
Brocoli se taie in buchetele potrivite si se scufunda 5 minute intr-o oala cu apa clocotita si 1 lingurita de sare.
Ardeiul se taie fasii subtiri si se caleste 2 minute intr-o tigaie cu un strop de ulei si se pune deoparte.
Puiul taiat si el fasii se caleste intr-o tigaie cu un pic de ulei, apoi se aseaza deoparte.
Se incinge wok-ul, se adauga usturoiul, ghimbirul si ceapa, toate tocate marunt, se calesc cateva secunde pana incep sa miroasa placut
se adauga ardeiul calit
fasiile de pui
caju
si buchetelele de brocoli
se calesc toate pret de 1 minut, apoi se adauga sosul format mai devreme.
Se mai lasa pe foc mic pana se ingroasa sosul
se aseaza pe un platou si se serveste.
Ce bine arata, am facut si eu odata ceva asemanator, dar fara sos, numai cu sos de soia. Trebuie sa salvez reteta sa incerc si varianta ta cu sos.
Chinezul e de parere ca atunci cand exista carne si multe legume intr-o mancare, atunci neaparat trebuie sa existe si sos!:) In cazul de fata avem piept de pui, care nu este marinat, deci nu e suculent si mai avem si brocoli, care este un pic mai fad. Deci trebuie format un sos pentru a da mai mult gust mancarii.
buna,vreau sa fac si eu reteta ta dar nu gasesc vin alb de orez,il pot inlocui cu altceva? mersi!
arata belea sa moara izabela pe zgura, nu altceva 🙂 firai tu Marius sa fi ce noroc au unii de neveste 🙂