Pui cu caju si broccoli

4
5101
image_pdfimage_print

Cat timp am fost in China, o singura data am mancat acest tip de mancare, nu am gasit-o in multe locuri pentru ca nu se serveste in toate zonele Chinei. Ulterior am gasit reteta intr-o revista chinezeasca si tare fericita am mai fost. Iata de ce ingrediente avem nevoie si cum se face:

200g piept de pui
1 manunchi de brocoli
1 ardei gras rosu
2 fire de ceapa verde
o mana zdravana de caju crud
o bucata mica de ghimbir proaspat
2 catei de usturoi
2 linguri de ulei vegetal

pentru sos ne trebuie:
2 lingurite sos de soia
2 lingurite de zahar
1 praf de sare
2 lingurite de vin alb de orez
2 lingurite de vin de otet
2 lingurite de ulei de susan
2 lingurite de apa sau supa de pui
1 lingurita amidon

Ingredientele pentru sos se pun toate intr-un castronel si se amesteca bine pentru a nu forma cocoloase amidonul si se pune de o parte.

Caju se prajeste intr-o tigaie cu un strop de ulei, apoi se pune de o parte.

Brocoli se taie in buchetele potrivite si se scufunda 5 minute intr-o oala cu apa clocotita si 1 lingurita de sare.

Ardeiul se taie fasii subtiri si se caleste 2 minute intr-o tigaie cu un strop de ulei si se pune deoparte.

Puiul taiat si el fasii se caleste intr-o tigaie cu un pic de ulei, apoi se aseaza deoparte.

Se incinge wok-ul, se adauga usturoiul, ghimbirul si ceapa, toate tocate marunt, se calesc cateva secunde pana incep sa miroasa placut

se adauga ardeiul calit

fasiile de pui

caju

si buchetelele de brocoli

se calesc toate pret de 1 minut, apoi se adauga sosul format mai devreme.

Se mai lasa pe foc mic pana se ingroasa sosul

se aseaza pe un platou si se serveste.

Sigur o sa va placa!
Previous articleOmleta chinezeasca cu rosii 番茄炒蛋
Next articleSpanac calit in stil chinezesc
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

4 COMMENTS

  1. Chinezul e de parere ca atunci cand exista carne si multe legume intr-o mancare, atunci neaparat trebuie sa existe si sos!:) In cazul de fata avem piept de pui, care nu este marinat, deci nu e suculent si mai avem si brocoli, care este un pic mai fad. Deci trebuie format un sos pentru a da mai mult gust mancarii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here