Omleta chinezeasca cu rosii 番茄炒蛋

1
1923

 

Cunoscuta si sub numele de “mancarea studentului”, acest tip de omleta este foarte usor de preparat, gustoasa si foarte usoara. Bineinteles ca se poate servi ca mic dejun, dar se poate consuma si la pranz. Intotdeauna cand luam masa la cantina facultatii, gaseam acest tip de mancare pe care il consumam cu placere alaturi de ceilalti studenti chinezi. Si cum altfel sa fi invatat cum sa gatesc omleta asta spectaculoasa decat de la…un student? o studenta mai bine zis. Ea mi-a aratat pas cu pas cum se face, atat omleta asta, cat si multe alte mancaruri.
Aici cantitatile sunt variabile, se poate face cat de multa sau cat de putina doriti, paritatea este 1 ou la doua rosii, eu am facut o portie din 2 oua si 4 rosii mai mici.

Ingrediente:
2 oua batute
4 rosii mai mici dar mai coapte

2 lingurite ulei
1 varf lingurita sare

1 varf lingurita piper alb .

Intr-o tigaie, poate sa fie si normala nu neaparat wok, se adauga ouale batute si se formeaza o omleta nu compacta, mai…franjuri asa, dar nu foarte mici cum le-am facut la orezul chinezesc cu legume, ci bucati mai mari.

Omleta astfel formata se strange intr-o parte a tigaii si se adauga rosiile taiate sferturi.

Se soteaza rosiile pana isi lasa tot sucul si formeaza un fel de sos.

Se adauga sare, piper si se incorporeaza omleta cu rosiile sotate. Se mai lasa cateva secunde pentru ca sosul de la rosii sa se patrunda cu omleta si …este gata.

Se poate servi alaturi de orez sau ca atare, si dupa cum v-am zis, se poate servi oricand.

Cu cat rosiile sunt mai coapte si mai zemoase, cu atat mai mult veti obtine mai mult sos. Rosiile mele nu erau asa coapte si am obtinut o omleta mai “uscata” dar mie asa mi-a placut si am servit-o cu mare placere.

Pofta buna!

Previous articlePorc cu morcovi si ceapa 胡萝卜猪片
Next articlePui cu caju si broccoli
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 3 =