Budinca de orez

0
404
Budinca de orez
image_pdfimage_print

Budinca de orez este desertul copilariei noastre. Orez cu lapte, vanilie, oua si coaja de lamaie. Se poate consuma atat cald cat si rece.

Desi in zilele noastre suntem inconjurati de atatea dulciuri si deserturi incat nu mai stim ce sa mai alegem, vin unele zile mai linistite in care ne dorim sa mancam ceva care sa ne aduca aminte de copilarie. Iar budinca de orez este unul dintre ele.

Desi necesita un timp de asteptare, gatitul la cuptor si racitul, aceasta budinca de orez merita pregatita o data la ceva timp. Savoarea ei ne aduce aminte de vremurile copilariei.

Nu pot sa va spun cat de fericita am fost atunci cand prietenii de la Baneasa m-au anuntat ca pe langa paste si faina au acum in portofoliu si o gama variata de orez! Pentru ca in curand vine si Ziua Copilului, m-am gandit ca prima reteta sa fie aceasta cu budinca. Insa, sa stiti ca vor urma si alte retete cu orez pe care abia astept sa le impartasesc cu voi!

Pe blog mai gasiti si alte retete care sa va aminteasca de copilarie precum: batoanele cu lapte si mac, savarine cu frisca, pandispan cu visine, gogosi.

Nu uitati ca ma puteti gasi si pe Instagram pentru alte retete si Stories dragute :).

  • Ingrediente:
  • 250 g orez extra bob mare Baneasa
  • 200 ml apa
  • 1 litru lapte
  • 200 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 pastaie vanilie
  • 70 g unt
  • 4 oua

Puneti orezul intr-o craticioara cu fund dublu impreuna cu laptele, apa si sarea si lasati sa lasati sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand.

 Despicati pastaia de vanilie, scoateti semintele si puneti pastaia si semintele in amestecul de lapte si orez.

Cand bobul de orez s-a umflat si este aproape fiert, adaugati zaharul si coaja de lamaie.

Lasati sa fiarba pana ce obtineti un amestec gros, dar si cremos in acelasi timp.

Adaugati untul, amestecati din nou, indepartati pastaia de vanilie si lasati deoparte sa se racoreasca.

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Ungeti cu unt o tava (23×25 cm). Intr-un castron bateti ouale pana devin pufoase. Incorporati ouale treptat in amestecul de orez.

Turnati compozitia in tava unsa cu unt.

Dati tava la cuptorul incins pentru aproximativ 40 de minute pana ce budinca devine rumena pe deasupra. Scoateti budinca de orez din cuptor si lasati-o sa se raceasca.

Presarati zahar pudra pe deasupra si portionati bucati.

Puteti consuma budinca rece de la frigider sau usor calda.

Alternativ, puteti pudra putina scortisoara sau puteti consuma budinca alaturi de fructe proaspete de sezon.

Enjoy!

Previous articleScones cu dulceata
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here