Prajitura cu piersici, biscuiti si nuca de cocos

0
4660
image_pdfimage_print
Sarbatorile ne bat la usa si deja multi dintre noi ne-am pregatit lista cu preparatele cu care sa-i bucuram pe cei dragi. Daca vreti totusi la desert sa includeti si o prajiturica gustoasa, usoara si rapida, aveti aici o idee. Puteti folosi si alte fructe proaspete sau congelate, dar eu de data aceasta am ales sa folosesc piersicile din compot de la SunFood caci sunt delicioase!
Ingrediente:
500 g biscuiti cu cacao
pentru crema cu nuca de cocos:
3 galbenusuri ou
150 g zahar
70 g fulgi de cocos
70 g amidon de porumb
150 ml lapte de cocos
150ml lapte de vaca
250 ml frisca batuta
1 lingurita extract de vanilie
Incepeti cu crema de cocos pentru ca trebuie sa se raceasca putin inainte de a asambla prajitura. Intr-o craticioara puneti la fiert laptele de cocos impreuna cu laptele de vaca. Intr-un castron amestecati galbenusurile impreuna cu zaharul si amidonul de porumb, amestecati totul bine pana ce obtineti o compozitie omogena. Turnati in fir subtire amestecul de lapte peste compozitia din castron si amestecati incontinuu. Turnati compozitia din nou in craticioara si dati craticioara din nou pe foc. Continuati sa amestecati 5-7 minute pana ce crema incepe sa se ingroase. Luati crema de pe foc, adaugati si extractul de vanilie. La sfarsit adaugati fulgii de cocos, amestecati din nou, lasati sa se raceasca complet.
Pana se raceste crema, scurgeti bine piersicile din compot, turnati lichidul intr-un bol si treceti rapid biscuitii prin lichid, avand grija sa nu se inmoaie prea tare.
Asezati un prim strat de biscuiti intr-o tava patrata cu latura de 35 cm.
In crema racita adaugati fulgii de cocos si amestecati bine.Â
La sfarsit adaugati frisca batuta si incorporati incet amestecand cu miscari usoare.
Tocati cubulete piersicile  si incorporati-le in crema
 Intindeti jumatate din crema peste stratul de biscuiti nivelati bine.Â
Mai asezati un strat de biscuiti, dupa care restul de crema. Dati prajitura la frigider pentru 4-5 ore sau cel mai bine peste noapte.Â
Taiati prajitura in cuburi si ornati-o dupa bunul plac, cu frisca batuta, bucatele de piersici si menta proaspata.
 Este o prajitura delicioasa, usoara si foarte racoroasa.
Aceasta prajitura poate incheia cu succes o masa delicioasa de sarbatoare!
Enjoy!
Previous articlePui cu naut si usturoi copt
Next articleCiocolata de casa si cadouri de Craciun
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!