Chocolate chocolate cake

0
7936
image_pdfimage_print

Pe drept spun unii ca nu avem nevoie de o anume sarbatoare ca sa ne
aratam iubirea fata de ceilalti. Valentine’s Day american, Dragobete romanesc… Cu atat mai mult ca sarbatoarea asta a
devenit cam comerciala, un pic cam prea la moda, indiferent in ce colt
al lumii ne-am afla, si parca si cu un iz de exagerat. Adevarat, ce pot
spune? Dar parca as fi si un pic lipsita de sentimente daca mai ales in
aceasta zi nu i-as sopti la ureche sotului un mic “Te iubesc”. Si pe
deasupra, daca nu i-as arata si un pic de dragoste….cum atlfel decat
intr-o mica desfatare culinara? Si cum sa fie desfatarea asta?
Bineinteles ca in mod obisnuit, ca sa nu zic kistch-os 🙂 cu…ciocolata
si capsuni! Si daca totusi nu vrem sa fim atat de iubiciosi in aceasta zi, atunci vedem partea practica a lucrurilor: macar ne folosim de ziua asta ca sa savuram ceva dulce si taaare pacatos! Nimic pretentios, cu un decor oarecum ciufulit, cateva
capsuni razlete si o mica avalansa de ciocolata :).

Treaba sta in felul urmator pentru blat:
350 g ciocolata neagra 70% cacao
150 g ciocolata cu lapte
250 g unt
350 ml lapte
300 g zahar
4 oua
400 g faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
1 plic de zahar vanilat
Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte.
apoi lasam sa se raceasca. Incingem cuptorul la 170 C
 topim untul
batem ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si adaugam la ele untul topit
intr-un castron mai mare combinam amestecul de ciocolata cu compozitia de oua
si apoi faina amestecata cu praful de copt
aluatul obtinut il turnam intr-o forma de tort cu diametrul de 24 de cm, unsa bine cu unt
coacem aluatul timp de 45-50 de minute, intepam blatul cu o scobitoare, aceasta va trebui sa iasa cu urme de ciocolata pe ea.
dupa ce s-a racit, blatul meu s-a mai lasat si a facut unele crapaturi deasupra, nu este nici o problema caci am remediat problema imediat 🙂 (v-am zis ca nu-i nimic fitzos!)  “)
glazura a fost in felul urmator:
200 g ciocolata neagra
50 g unt
75 ml lapte condensat
ciocolata neagra rupta in bucati a mers intr-un castron impreuna cu untul si laptele pe bain marin
si o turnam deasupra blatului racit
Turnati ciocolata in centru si aveti gria sa cada si pe margini

 

puneti jumatati de capsune pe deasupra
Dati la frigider pentru inca o ora si puteti servi
Sa fiti iubiti!
Previous articleBanane chinezesti prajite
Next articleVita cu ardei si broccoli
Andreea
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!