Chocolate chocolate cake

21
7765
image_pdfimage_print

Pe drept spun unii ca nu avem nevoie de o anume sarbatoare ca sa ne
aratam iubirea fata de ceilalti. Valentine’s Day american, Dragobete romanesc… Cu atat mai mult ca sarbatoarea asta a
devenit cam comerciala, un pic cam prea la moda, indiferent in ce colt
al lumii ne-am afla, si parca si cu un iz de exagerat. Adevarat, ce pot
spune? Dar parca as fi si un pic lipsita de sentimente daca mai ales in
aceasta zi nu i-as sopti la ureche sotului un mic “Te iubesc”. Si pe
deasupra, daca nu i-as arata si un pic de dragoste….cum atlfel decat
intr-o mica desfatare culinara? Si cum sa fie desfatarea asta?
Bineinteles ca in mod obisnuit, ca sa nu zic kistch-os 🙂 cu…ciocolata
si capsuni! Si daca totusi nu vrem sa fim atat de iubiciosi in aceasta zi, atunci vedem partea practica a lucrurilor: macar ne folosim de ziua asta ca sa savuram ceva dulce si taaare pacatos! Nimic pretentios, cu un decor oarecum ciufulit, cateva
capsuni razlete si o mica avalansa de ciocolata :).

Treaba sta in felul urmator pentru blat:
350 g ciocolata neagra 70% cacao
150 g ciocolata cu lapte
250 g unt
350 ml lapte
300 g zahar
4 oua
400 g faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
1 plic de zahar vanilat
Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte.
apoi lasam sa se raceasca. Incingem cuptorul la 170 C
 topim untul
batem ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si adaugam la ele untul topit
intr-un castron mai mare combinam amestecul de ciocolata cu compozitia de oua
si apoi faina amestecata cu praful de copt
aluatul obtinut il turnam intr-o forma de tort cu diametrul de 24 de cm, unsa bine cu unt
coacem aluatul timp de 45-50 de minute, intepam blatul cu o scobitoare, aceasta va trebui sa iasa cu urme de ciocolata pe ea.
dupa ce s-a racit, blatul meu s-a mai lasat si a facut unele crapaturi deasupra, nu este nici o problema caci am remediat problema imediat 🙂 (v-am zis ca nu-i nimic fitzos!)  “)
glazura a fost in felul urmator:
200 g ciocolata neagra
50 g unt
75 ml lapte condensat
ciocolata neagra rupta in bucati a mers intr-un castron impreuna cu untul si laptele pe bain marin
si o turnam deasupra blatului racit
Turnati ciocolata in centru si aveti gria sa cada si pe margini

 

puneti jumatati de capsune pe deasupra
Dati la frigider pentru inca o ora si puteti servi
Sa fiti iubiti!
Previous articleBanane chinezesti prajite
Next articleVita cu ardei si broccoli
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

21 COMMENTS

  1. Superba ciocolata aceea navalind peste blat si cu capsuni! Ieeee! Am gasit si eu pe cineva care se bucura de lucruri simple si bune si nu uita ca fericirea sta si in astfel de momente. Sa fii iubita, Andreea!

  2. Gabi, intr-adevar a curs multa ciocolata la mine in bucatarie cand am facut deliciul asta. Un coltisor s-ar fi gasit si pentru tine imediat ce am inceput sa-l savuram. Dupa aceea n-a mai ramas nimic! 🙂

  3. Buna ! Tocmai am descoperit reteta aceasta minunata! Se poate inlocui cu ceva laptele condensat – banuiesc ca nu este vorba de laptele condensat pentru cafea :)?

    • Buna Lore! Poti inlocui laptele condensat cu lapte simplu, dar va trebui sa adaugi la compozitia de ciocolata un pic de zahar, sau sa optezi pentru ciocolata cu lapte. Laptele condensat pentru prajituri si glazuri are o alta consistenta fata de laptele condensat pentru cafea. Pup!

  4. Buna!! miezul blatului nu trebuie sa fie la fel de copt ca si blatu, nu? ce consistenta ar trebui sa aiba? merci!!!!

    • Buna! Da, miezul trebuie sa fie un pic umed. La exterior blatul va fi un pic mai crocant, iar la interior ceva mai moale. Cand introduci scobitorea in blat, trebuie sa vezi niste firmituri lipicioase pe ea, ci nu consistenta vascoasa.

    • Este si o poza cu felia 🙂 Pe vremea aceea faceam niste poze tare urate si nu stiam sa asez deserturile in poza. Si acesta este un tort foarte dens si ciocolatos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here