Banane chinezesti prajite

21
21402
image_pdfimage_print
Unul dintre putinele deserturi chinezesti, imprumutat de altfel din tarile vecine. Prima data am servit acest desert cand eram in Thailanda si mi-a placut tare mult. Cand m-am intors inapoi in China, l-am gasit cu mare bucurie in restaurantele chinezesti. Ingredientele difera de la un restaurant la altul, dar reteta de baza este aceeasi.
Ne trebuiesc:
6 banane nu foarte coapte, destul de tari
150 g faina de orez (daca nu gasiti, puteti inlocui si cu faina de grau)
75 g amidon de porumb sau cartof
100 g nuca de cocos razuita
100 g zahar
125 ml apa
1 lingura seminte de susan
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
ulei pentru prajit
intr-un castron mai mare amestecam toate ingredientele uscate, adica faina, amidonul, nuca de cocos, zaharul, semintele de susan, praful de copt si sarea
turnam apa peste toate si amestecam bine, adaugam si semintele de susan, punem uleiul la incins
decojim bananele, le taiem in doua pe lung, apoi pe jumatate
trecem fiecare banana prin compozitia formata mai sus si punem la prajit in uleiul incins
le punem pe servetele pentru a se absorbi tot uleiul
le servim caldute alaturi de o mingiute de inghetata
sunt tare bune si parfumate
crocante la exterior si moi pe dinauntru
iar daca inghetata se topeste pe ele…
e semn ca trebuiesc mancate imediat! 🙂
Enjoy!
Previous articlePachetele de primavara 春卷
Next articleChocolate chocolate cake
Povestea Andreea’s Chinesefood a început din dragoste pentru limba chineză, cultura și mâncarea chinezească. În cei doi ani petrecuți în China, am gustat zeci de preparate chinezești care mi-au încântat papilele și m-au făcut să îmi doresc să aflu ce arome și savori se ascund într-un bol de mâncare. Așa m-am hotărât să intru în bucătăriile restaurantelor din China și să privesc bucătarii când îmi gătesc mâncarea. În acest fel am cunoscut multe din secretele bucătăriei chinezești și m-am îndrăgostit iremediabil de arta culinară chineză. Vă aștept aici cu povești, tradiții și delicii chinezești, cu iubire și pasiune pentru gătit!

21 COMMENTS

  1. Offff..imposibil..tocmai ce vroiam sa merg la culcare si am vazut ca ai postat reteta noua.De ceeeee????? :(( Acum am pofta. 😀 Arata foarte bine! Revin,..dau o tura pe la frigider..:P Daca aveam ce-mi trebuia faceam reteta acum, desi e 1 noaptea :))..dar curand.Multumesc pentru reteta S.

  2. Superbe imagini, care iti fac pofta, chit ca esti sau nu la dieta. Va trebui sa le incerc si eu, dar asa cum le-ai explicat tu aici, pentru ca eu am mai incercat o singura data si nu mi-au placut cum au iesit. Tu m-ai convinsa ca merita sa mai incerc. O duminica placuta sa ai!

  3. Asta trebuie sa-l incerc si eu! De mult ma tenteaza sa gust banane coapte, dar pana acuma n-am avut curaj 🙂 Am si salvat reteta,in zilele urmatoare sigur o sa le incerc. Mersi!

  4. L-am facut. Am avut cateva probleme cu aluatul, apa era foarte putina, eu a trebuit sa triplez cantitatea, nu s-a lipit aluatul pe banane… La gust, e putin ciudat, neobisnuit dar e ok, merita o incercare.

  5. Iza draga, asta era si ideea, aluatul sa fie mai gros, caci altfel nu sta pe banane. O alta idee era sa dai un pic bananele prin faina si apoi sa le treci prin aluat. Gustul un pic mai ciudat a fost din cauza amidonului care are alta consistenta la prajit fata de faina.

  6. Am facut si eu banane prajite si au fost bune. Cel mai mult mi-a placut combinatia cu inghetata care se topea pe banane. Oricum si eu a trebuit sa mai adaug apa. Nu e vorba ca era prea gros aluatul ci ca nu era aluat. Peste jumatate din compozitie nu era atinsa de apa si era doar faina si fulgi de cocos. Dupa aceasta mica ajustare au iesit foarte bune.

  7. Am facut azi reteta, super bune cu cateva ajustari. Va dau niste sfaturi, a trebuit sa improvizez putin deoarece reteta nu e completa.
    1. Inainte de a pune apa, adaugati 2 oua aluatului. Altfel aluatul nu se leaga
    2. Apa nu ajunge, mai pune-ti apa in timp ce amestecati aluatul pana ajunge la consistenta unui aluat de clatite dar nu foarte moale.
    3. E bine sa gustati aluatul inainte de trage bananele prin el, s-ar putea sa nu fie destul de dulce, eu am mai adaugat zahar vanilat si pudra dupa gust.
    4. Da-ti bananele prin faina (faina alba de grau sau de orez daca mai aveti) inainte de a le da prin aluat. Altfel nu se leaga aluatul de banane.
    5. Bananele trebuie sa aiba pe ele un strat cat mai gros de aluat.

    In rest e ok reteta. Pofta buna!!!

    • Buna, Anonim! Reteta chinezeasca de baza pentru fructe prajite nu contine oua. Atat timp cat acest tip de aluat contine si nuca de cocos, consistenta lui se modifica total fata de consistenta unui aluat de clatite cunoscut. In mod normal, chinezii nu trec fructele prin faina inainte de a le pune in aluat, insa ca o masura de precautie, pentru ca aluatul sa se prinda de fructe, este ok sa trecem fructele prin faina inainte. Pofta buna si tie!

  8. yammy!!! am murit? 🙂 asa sunt de bune ca nu ma pot opri! Multumim pt reteta,Andreea draga!
    Am salvat linkul si l am dat si mai departe! E drept,c-am avut ceva probleme cu aluatul ,a fost prea gros dar i-am mai adaugat apa (minerala),si a baut ceva ulei la prajit..dar gustul merita tot sacrificul (celor 2 ore de sala) ! An Nou fericit! Gina

    • Gina, ma bucur mult ca v-au placut! Aluatul este intr-adevar un pic mai ciudat, in sensul ca depinde foarte mult de tipul de nuca de cocos, daca aceasta este mai umeda sau mai uscata. Buna idee cu apa minerala! :). An Nou fericit si voua!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here